Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Scala

Minden elemében újat mutat.

LED fényszórók

A Scala orrészének meghatározó eleme a LED tompított fényszóró - extraként full-LED kivitelben - és a teljesen újragondolt, markáns vonalakkal megrajzolt hűtőrács. A LED-technológiának köszönhetően a lámpa hosszabb élettartamú és kisebb energiafogyasztású lesz.

Könnyűfém keréktárcsa

Teljesen újratervezett 16, 17 és 18 colos acél, illetve könnyűfém kerekkel is felszerelheted új Scala modelledet.

Dinamikus irányjelző

A Scala az első Škoda modell, amely dinamikus irányjelzővel is rendelhető. A modell pedig már alapváltozatban is LED hátsó lámpákkal rendelkezik, amelyekben fék-, irányjelző-, hátsó helyzetjelző lámpa helyezkedik el.

Škoda felirat

A Scala az első Škoda modell Európában, amelyen a logó helyett az ötödik ajtón már az új Škoda felirat szerepel.

A Škoda Scala az első olyan Škoda, amely már a márka új dizájnnyelvét követve született. Ez a dizájnnyelv érzelemdús és lendületes. Ezt az új korszakot jelzi, hogy a Scala az első Škoda Európában, amely hátul a jól ismert logó helyett  a "Škoda" feliratot viseli az ötödik ajtón. Az akár 18 colos könnyűfémkerekek dinamikussá teszik az autó megjelenését, és ezt tovább fokozza az egyedülálló, üveggel borított hátsó ajtó és panoráma tetőablak, amely az Emotion csomagban is elérhető.

Már első pillantásra is más, mint a többi. Új dizájnnyelv, új biztonsági és kényelmi szolgáltatások, jelentősen megnövekedett méretek. Persze, hiszen a Scala egy új fejezet, ahogyan a neve is mutatja. A következő "lépcső" a kompakt modellek és a Škoda történetében.

Csomagtér

467 literes, variálható csomagtér. Egy családi autóban sosincs elég rakodóhely! Vagy mégis? A Scala-val érdemes egy próbát tenned, hiszen nem csak a kategória egyik legnagyobb csomagterével rendelkezik, de további 26 liter egyéb rakodóhelyet is kínál a családodnak.

Vezeték nélküli töltés

Unod a vezetékeket? Az új Infotainment rendszer vezeték nélküli töltést, és Apple CarPlay csatlakozási lehetőséget kínál neked. 

Simply Clever

Tölcsért csinálunk a kupakból. Emlékszel mennyi mosófolyadékot locsoltál már mellé? A Scala Simply Clever megoldása segít neked, hogy ami két liter a palackban, annyi legyen a tartályban is. És ez csak egy, a 32 Simply Clever megoldás közül!

Škoda CONNECT

Elfelejtetted hol parkoltál, vagy nem zártad be az autódat? A Škoda CONNECT alkalmazás segítségével távolságtól függetlenül megtalálod, sőt akár be is zárhatod autódat.

Elektromos csomagtérajtó

Tip to close. Vagy mondhatnánk úgy is: csak húzd meg egy kicsit, és az elektromos csomagtérajtó már le is csukódik.

Vonóhorog

Valljuk be, egy vonóhorog nem szép. Ezért is rejtheted el , ha nincs rá szükséged. Ha pedig újra használnod kell, elég egy gombot megnyomnod hozzá a csomagtérben.

12 szín, és mindegyik igazán jól áll neki! 

Akár metál, akár uni fényezést választasz az új Scala külsejére, nem tudsz hibázni. 

Állítsd össze a sajátodat, vagy próbáld ki márkakereskedéseinkben!

Ahogy a külső, úgy az utastér kialakítása is a VISION RS tanulmányautón alapul. A kategória egyik legnagyobb csomagtartója a Scala-é, az utastere pedig az Octavia belső méreteivel vetekszik. De ha ez még nem győzne meg, akkor érdemes körbe nézni a teljesen új formavilágú, magas minőségű és puha anyagok felhasználásával kialakított utastérben. A műszerfalon magasan elhelyezett és akár 9.2 colos érintőképernyővel ellátott központi kijelző, az új kialakítású ajtókárpitok, a LED hangulatvilágítás, a meleg árnyalatok és az üléshuzatok kontrasztos színes varrása kellemes atmoszférát hoz létre. Az opcióként rendelhető fűtött szélvédő, és a fűtött kormánykerék további kényelmet biztosít.

Digitális műszerfal

A Scala digitális műszerfalának 10,25"-os kijelzője van, amely az egyik legnagyobb a kategóriában. Ráadásul öt féle elrendezés körül válaszhat a "View" gombbal.

Fűtött kormány és szélvédő

A téli reggeleken igazán értékelni fogod, hogy a kezed sem a jeget kapargatva, sem a hideg bőrkormányt fogva nem fog fázni.

7 féle dekorbetét

Elegáns vagy sportos? Te döntesz. Hiszen a Scala műszerfala 7 különböző hangulatú dekorbetéttel választható

Infotainment rendszer

A teljesen új MIB 3-as Infotainment rendszer még könnyebben kezelhető és állandó online kapcsolatot biztosít.

Hangulatviágítás

Sötétben is hangulatos. Erről a 3 különböző színben rendelhető LED hangulatvilágítás gondoskodik.

Akár 9 légzsák

A biztonsági öv után a legrégebbi, már-már unalomig ismert eszköz. A Scala mégis képes újat mutatni ebben. Hiszen a vezető oldalán elhelyezett térdlégzsákkal együtt a 9 légzsák szintén újdonság a kategóriában.

Próbáld ki Asszisztens Rendszereinket!

Front Assist

A Scala már az alapfelszereltséghez kínál Sávtartó-  és Front Assist rendszert, amely képes veszély esetén állóra fékezni, és a gyalogosakat is felismeri.

Holttér-figyelő rendszer

A sávváltás nem veszélytelen dolog. Ezért a Scala minden eddiginél fejlettebb rendszert kínál, amely akár 70 méteres távolságban is érzékeli a veszélyt, és a tükörházba épített visszajelzővel figyelmeztet arra.

Kiállási Asszisztens

A tolatás az egyik legkényesebb művelet. Ezért nem csak a tolatókamera segít neked ebben, de a keresztirányú forgalom figyelésével a Scala maga is figyelmeztet. Sőt, meg is áll, ha veszélyt észlel.

Park Assist

Félsz a parkolástól? De nem a Scala-ban ülve. A Park Assist automatikusan beparkol helyetted, a Manouver Assist pedig arra is figyel, hogy eközben még figyelmetlenségből se menj neki valaminek. És azt mondtuk már, hogy akár ki is áll veled egy szűk helyről?

Adaptív Tempomat

A hűtőrácsba épített radarberendezés segítségével a 210 km/h sebességig aktív asszisztens rendszer - az alap tempomaton felül - megtartja a biztonságos távolságot az előttünk haladó járműtől.

Škoda Scala

Škoda Scala

Škoda Scala

Škoda Scala

Škoda Scala

Škoda Scala

Škoda Scala

Szeretné jobban megismerni modelljeinket?

Regisztráljon és márkakereskedőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

BETEKINTÉS A SZERVIZ ÉS TARTOZÉKOK VILÁGÁBA

Új Škoda modelljének átvétele után is gondoskodunk a felhőtlen autózásról.

 

 

  

A képek illusztrációk.

A Škoda Scala modellek WLTP szerint mért fogyasztása: 4,7-6,1 l/100km, CO2 kibocsátása: 123-140 g/km 

A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek.  

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél. Az NEDC alatt feltüntetett értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva.

A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.