Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Enyaq

iV

Teljesen elektromos Škoda SUV

Az új, teljesen elektromos SUV Škoda Enyaq iV

Az új Škoda Enyaq iV az első olyan modellünk, amelyet az alapoktól elektromos autónak terveztünk. Csakis így tudtuk elérni a kitűzött célt: egy olyan teljesen elektromos SUV modellt alkottunk, amely a mai csúcstechnológiát nyújtja számunkra, megalkuvás nélkül. Ezért lehet a Škoda Enyaq iV már első pillantásra is innovatív és minden részletében lenyűgöző.

Soha nem volt még ennyire élvezetes takarékoskodni.

Elektromos autót használni sok előnnyel jár. Csendesebb, nem szennyezed vele a közvetlen környezetedet, és igen: spórolhatsz is vele. Hiszen számos helyen ingyenesen parkolhatsz, adókedvezmények járnak utána, és az üzemeltetési költségek is kedvezőbbek a hagyományos társaihoz képest. Mindezt úgy, hogy az Enyaq iV vezetése minden percben mosolyt csal az arcodra.

Egy Škoda, ami ismét hátul hajt. Vagy mind a négy keréken.

A hátsókerék-meghajtás visszatér a Škoda-hoz, minden előnyével együtt. Jobb tapadás elinduláskor, és sokkal kisebb fordulási kör. Ezek azonnal feltűnnek az első kormánymozdulat után. A hátsó tengelyre szerelt elektromos motor kiegészülhet egy másikkal, melyet az első tengelyre szerelünk. Így lesz az Enyaq iV valódi összkerékhajtású SUV.

Nem csak a hajtása környezetbarát.

A vadonatúj Enyaq iV nem csak a kibocsátásmentes működésével, hanem a belső tér környezetbarát anyaghasználatával is figyel a természetre. A konyakszínű ülések például újrahasznosított bőrből készülnek, a festésükhöz pedig olyan olívalevelek kivonatát használják, melyeknek egyéb felhasználási lehetősége egyébként nem lenne. A Lodge Design Concept üléseinek 40%-a fenntartható állattartásból származó gyapjú, a fennmaradó 60% pedig olyan poliészter, amely újrahasznosított műanyag palackokból készül.

Te milyen nappalit választanál?

  Az Enyaq iV letisztult és tágas belső tere egy teljesen új tervezési koncepcióra építve öt életmód-ihletésű, kiegyensúlyozott és részleteiben harmonikus belső tér változatot kínál a hagyományos felszereltségi szintek helyett. Ezek az úgynevezett Design Selection csomagok, úgy mint:

Studio, Loft, Lodge, Lounge, Suite és EcoSuite

Studio design nappali
Studio design Enyaq beltér
Loft design nappali
Loft design Enyaq beltér
Lodge design nappali
Lodge design Enyaq beltér
Lounge design nappali
Lounge design Enyaq beltér
Suite design nappali
Suite design Enyaq beltér
Ecosuite design nappali
Ecosuite design Enyaq beltér

Enyaq iV. SZOKATLANUL KIEMELKEDŐ

Első teljesen elektromos hajtású modellünk, az Enyaq iV SUV gyors tölthetőséggel és nagy hatótávval dicsekedhet, de lenyűgöző belső kialakítása, hangulatfényei, a digitális műszerfal és a kiterjesztett valósággal operáló kivetített képernyő is le fogja Önt nyűgözni. Ha pedig még többre vágyik, a Škoda Eredeti tartozékok kínálatában megtalál mindent, amivel igényeihez alakíthatja.

Melyik akkumulátorral rendelkező változat illik a legjobban hozzád?

Mivel az Enyaq iV kezdetektől fogva elektromos modellnek készült, így az akkumulátorcellák a legoptimálisabb helyre, a padlóba kerültek. Ezért olyan élvezetes vezetni az Enyaq iV-t még kanyargós úton is, és így tudtuk a maximális méretű teret kialakítani neked az utastérben.

Három féle akkumulátor áll rendelkezésedre: 55, 62 és 82 kWh-s kapacitással. Ezekből ered a különböző változatoknak a jelölése is: 50, 60 és 80. És ez határozza meg a különböző Enyaq iV modellek erejét és hatótávolságát is.

Hogy hozzád melyik illik az függ utazási szokásaidtól, és persze vérmérsékletedtől is.  Az Enyaq iV 11 kW töltési teljesítményig váltakozó áramú (AC) vagy 125 kW töltési teljesítményig egyenáramú (DC) forrásokból tölthető.

ELEKTROMOS KISOKOS 

Az elektromos modellek nem csupán technikájukban különböznek a hagyományos társaiktól, de abban is, ahogyan a jellemzőikről beszélünk. Íme néhány fogalom, segítségképpen: 

AC - váltakozó áram. Az elektromos autókat kétféle módon tölthetjük. Ha váltakozó árammal - például az otthoni konnektoron keresztül - akkor a töltési idő hosszabb lesz. 

DC - egyenáram. Az elektromos autók motorjai általában egyenárammal működnek, és az akkumulátorban is így tárolódik az elektromos energia. Ha gyorsan akarjuk feltölteni akkumulátorunkat, akkor ilyen, utcai egyenáramú gyorstöltőt keressünk.

Kapacitás - ez az érték az autónkba szerelt akkumulátor energiatárolási képességét mutatja meg, ami szoros összefüggésben áll a hatótávolsággal. Tehát minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb az autóval megtehető távolság. 

Maximális töltési kapacitás - azt mutatja meg, hogy mi az a maximális töltési teljesítmény, amivel autónk tölteni képes.

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV

Enyaq iV katalógus
pdf (28 MB)

Szeretné jobban megismerni modelljeinket?

Regisztráljon és márkakereskedőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

BETEKINTÉS A SZERVIZ ÉS TARTOZÉKOK VILÁGÁBA

Új Škoda modelljének átvétele után is gondoskodunk a felhőtlen autózásról.

 

A Škoda Enyaq modellek felszereltségtől függő, kombinált elektromosenergia-fogyasztása: 15,9-16,7 kWh/100 km, CO₂-kibocsátása: 0 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásoljak. A képen látható gépkocsi illusztráció.

A rendelkezésre álló maximális elektromos teljesítmény bizonyos esetekben korlátozott lehet. Az egyes vezetési helyzetekben rendelkezésre álló teljesítmény nagysága különböző tényezőktől függ, ilyen például a környezeti hőmérséklet, a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi állapota, illetve a nagyfeszültségű akkumulátor hőmérséklete, degradációja és kora.