Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Škoda CONNECT

o

Hozza ki a legtöbbet a mindennapokból!

Bemutatkozik a Škoda Connect, a mindennapok lehetőségeinek teljes kihasználását kínáló online-szolgáltatások választéka! Néhány vagy akár az összes ilyen szolgáltatáscsomag megvásárlásával számos új funkcióval bővítheti autóját, amelyek az utazás alatti szórakozásra, a segítségnyújtásra és az Ön biztonságára is kiterjedhetnek.

A szolgáltatások igénybevétele regisztrációhoz kötött és a Škoda Connect Portálon keresztül aktiválható.

Škoda Connect

Kattintson ide az oldal megnyitásához.

MyŠkoda

Kattintson ide az alkalmazás letöltéséhez.

MyŠkoda

Kattintson ide az alkalmazás letöltéséhez.

A Škoda Connect hozzáférés megújítása

Škoda Connect hozzáférés megújítása
mp4 (4,6 MB)

INFOTAINMENT ONLINE

Az Infotainment Online szolgáltatások segítenek Önnek, hogy mindig biztonságosan és kényelmesen elérje úticélját. Egyaránt elérhető Amundsen és a Columbus rendszerekhez, és érvényességük időszakosan megújítható.

ONLINE-ÚTVONALSZÁMÍTÁS

Válassza az ideális útvonalat! Amikor az Online-útvonalszámítás szolgáltatást használja, a Škoda szerverei azonnal kiszámítják a megfelelő útvonalat, figyelembe véve annak forgalmi viszonyait, valamint pillanatnyi és előrejelzett körülményeit. Az eredmény gyors és pontos útvonaltervezés - akadálytalanul és időben juttatva el Önt úticéljához.

ONLINE-HANGVEZÉRLÉS

Az Online-hangvezérléssel autója valósággal csüng majd minden szaván. A rövid parancs immár a múlté, ma már a normál beszédet is értő Laura asszisztenssel vezérelheti autóját. Laura egyaránt segít a navigáció, a média és a szöveges üzenetek kezelésében, hogy Ön a vezetésre összpontosíthatson.

INFOTAINMENT-ALKALMAZÁSOK

Az Infotainment-alkalmazások segítségével további alkalmazásokat (például Időjárás, Hírek) tölthet le az Áruház kínálatából Az Infotainment-alkalmazások rendszeresen frissülnek és bővülnek.

ONLINE KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK

Érkezzen mindig időben úticéljához és az Infotainment-rendszerre bejövő, a balesetekről, torlódásokról és úttépítésekről szóló legfrissebb közlekedési hírekkel kerüljön el minden akadályt útja során. A navigáció ezen adatokat is figyelembe véve dinamikusan alakítja ki a legkedvezőbb útvonalat.

TÖLTŐÁLLOMÁSOK

Kényelmesen kiválaszthat egy-egy adott benzinkutat vagy elektromos töltőállomást a térképről, vagy indítson keresést az egy adott helyzete alapján. A rendszer segít a legmegfelelőbb töltőpont kiválasztásában, megmutatja a töltőállomások listáját, helyét és aktuális árait.

PARKOLÓHELYEK

Ne vesztegesse idejét parkolóhely keresésre. Az Infotaiment-rendszer részletes áttekintést nyújt a közeli parkolókról, nyitvatartási időkkel, árakkal és szabad helyekkel, és egyetlen kattintással elvezetheti Önt a kiválasztott parkolóhoz. Ennél aligha lehet kényelmesebb a parkolás.

IDŐJÁRÁS

Az Infotainment-rendszeren egyaránt megjeleníthető az úticél, a pillanatnyi tartózkodási hely vagy bármely más helyszín időjárása, aktuális vagy többnapos előrejelzésekkel, időjárási figyelmeztetésekkel és a Meteoradarral.

HÍREK

Jeleníttesse meg a Hírek szolgáltatással a legfrissebb híreket közvetlenül a navigációs képernyőn. Adja hozzá kedvenc hírcsatornáit a Škoda Connect Portálhoz és továbbítsa őket autójába.

GRACENOTE

Tudja, melyik zeneszám szól éppen? A Gracenote segítségével Infotainment-rendszere mindig megadhatja a választ, mivel az adott dalt felismerve megjeleníti az internetről letöltött információkat: a címet, az előadó nevét, az albumot, sőt, még az albumborítót is. Az adatokat ezután elmenti a fedélzeti adatbázisba.*Ez a funkció kizárólag a Columbus Infotainment-rendszerhez áll rendelkezésre.

NEVEZETESSÉGEK KERESÉSE

Keressen vezetés közben is biztonságosan és egyszerűen hangvezérléssel olyan nevezetességeket és látnivalókat, mint például a legjobb fürdőhelyek vagy szállodák, anélkül, hogy meg kellene állnia. A keresési eredmények könnyen leolvasható listán jelennek meg, elérhetőségekkel, nyitvatartási időkkel és navigációval.

*Ez a funkció kizárólag a Columbus Infotainment-rendszerhez áll rendelkezésre.

KEDVENC HELYEK

E szolgáltatással egyszerűen továbbíthatja saját Nevezetes pontjait autójába, így mindig megtalálhatja kedvenc kávézóit vagy éttermeit, járjon épp bármerre. A listát a Škoda Connect Portál igénybevételével otthoni számítógépén vagy táblagépén készítheti el.

ONLINE ÚTI CÉL IMPORTÁLÁSA

Adja hozzá egyetlen kattintással kedvenc vagy még felderítetlen úticéljait a fedélzeti Infotainment-rendszer adatbázisához, otthonról a Škoda Connect Portálon keresztül, útközben pedig okostelefonról, a Škoda Connect Alkalmazással. Válasszon úticélt a cím megadásával, s keressen név alapján vagy a Google® térkép használatával. Több helyre is el kell jutnia? Semmi gond, akár száz különböző úticélt is megadhat.

ONLINE ÚTVONAL IMPORTÁLÁSA

Bonyolult útvonalnak készül nekivágni, számos megállással? Semmi probléma, készítse elő egyszerűen a Škoda Connect Portálon. Az Útvonal online-importálás szolgáltatás használatával akár tíz megállást is tartalmazhat útvonala. Miután elkészült vele, továbbítsa egyszerűen autója Infotainment-rendszerére.

ONLINE TÉRKÉPFRISSÍTÉS

Annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban eljusson úticéljához, nem csak forgalmi információkra van szüksége, hanem környékének online frissített térképeire is, amelyek megjelenésüket követően azonnal letölthetők. Hosszabb utak esetén már előre letöltheti a helyi adatokat, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket.

CARE CONNECT: Proaktív szolgáltatások

A Proaktív szolgáltatások segítenek a meghibásodások elhárításában, illetve a jármű állapotával kapcsolatos bármely más kérdésben. Az autó automatikusan felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, kisebb baleset esetén pedig műszaki segítséget hív. A Proaktív szolgáltatás a legtöbb Infotainment-rendszerrel kompatibilis és alap- vagy extra felszereltségként is szerepelhet a kínálatban.

SZERVIZIDŐPONT-EGYEZTETÉS

A Szervizidőpont-egyeztetés használatával Önnek már nem kell aggódnia az újabb szervizidőpont-foglalás miatt, Škoda-szervizpartnere és autója gondoskodnak róla. A jármű minden szervizigényét jelenti a háttérszervernek, amely az Ön által preferált szervizpartner felé továbbítja a részleteket, aki proaktív módon felveszi Önnel a kapcsolatot az időpont egyeztetésre.

SEGÉLYHÍVÁS

Jelszavunk a maximális egyszerűség és kényelem - még akkor is, ha autója épp meghibásodik. A tetőmodul egyik gombjának megnyomására a Segélyhívó Központtal kapcsolódik, ahová az autó automatikusan továbbítja hely- és állapotinformációit, így gyorsan megoldhatja a problémát az ügyfélszolgálat munkatársával.

INFORMÁCIÓS HÍVÁS

Járjon éppen bármerre, ha kérdése adódna a Škoda Connect szolgáltatásaival vagy Škoda járművével kapcsolatban, egyszerűen nyomja meg a tetőmodul megfelelő gombját, és máris kapcsolatba léphet az Ügyfélszolgálat hívásközpontjával, ahol munkatársaink segítenek Önnek.

JÁRMŰ-ÁLLAPOTJELENTÉS

Ellenőrizze autója "egészségi állapotát" annak saját jelentése alapján vagy küldessen rendszeresen jelentést róla, akárcsak egy bankszámlakivonatot - így mindig pontosan ismerheti autója állapotát. A legfrisebb jelentések a Škoda Connect Alkalmazáson keresztül érhetők el. Az adatok egyaránt tartalmazzák a futásteljesítményt, bizonyos figyelmeztető üzeneteket és a szervizigényt.

AUTOMATIKUS BALESET-ÉRTESÍTÉS

Ne aggódjon, ha netán könnyebb balesetet szenvedett - autója készen áll, hogy segítsen. Az Infotainment-rendszer képernyőjén felajánlja, hogy kapcsolatba lépjen a Közúti műszaki segélyhívó központtal, amely az autó pillanatnyi állapota szerint ad tanácsot, hogy Ön a lehető leggyorsabban folytathassa útját. Ha az autó már nem üzemképes, elszállíttathatja vagy műszaki segélyszolgálatot is kérhet.

ONLINE RENDSZERFRISSÍTÉS

Az Online-rendszerfrissítés az autó szoftverkomponenseinek frissítéseit és fejlesztéseit teszi lehetővé és járműmodelltől függően biztonsági vagy teljes firmware-frissítések is letölthetők. E szolgáltatásnak köszönhetően Ön időt és pénzt takaríthat meg, mivel nem szükséges mindezért felkeresnie szervizpartnerét. Az Online-rendszerfrissítést minden esetben Önnek is jóvá kell hagynia autójában.

ONLINE SZEMÉLYRESZABÁS

Ez a szolgáltatás a különböző járműbeállítások (ülések és külső visszapillantó tükrök pozíciója, szellőzés stb.) megadását, mentését és visszaállítását teszi lehetővé. Az összes beállítás a Škoda ID fiókkal szinkronizált, ami a különböző járművek közötti egyszerű átvitelükre kínál lehetőséget.* Ez a funkció kizárólag a Superb iV és az új Octavia számára áll rendelkezésre.

CARE CONNECT: Távoli elérés

A távoli elérés a gépkocsit okostelefonnal összekapcsolva kínálja a jármű kezelésének egészen újszerű módját, amely során Ön telefonjával kezelheti autóját, illetve fogadhatja az állapotriasztásokat.

A szolgáltatás érvényessége időszakosan megújul. A Care Connect szolgáltatások a legtöbb Infotainment-rendszerrel kompatibilisek.

Zárás és nyitás

Vajon bezárta az autóját? A Škoda Connect Portál vagy az Alkalmazás használatával egyszerűen ellenőrizheti, hogy járműve zárva van-e. A Škoda Connect Alkalmazáson keresztül egyszerűen bezárhatja vagy akár kinyithatja az ajtókat, ha utasai előbb érkeznek az autóhoz.

Állóhelyzeti fűtés-távirányítás

Vezérelje a világ bármely részéről a Škoda Connect okostelefonos alkalmazással autója állóhelyzeti fűtését! Például amikor kirándulásról készül hazaindulni, már előre aktiválhatja a fűtést, hogy felmelegítse az autót. A bekapcsolás mellett az indulási időt is beállíthatja, de a fűtés és szellőzés között is választhat.

Távoli szellőztetés

Ezzel a funkcióval mobilalkalmazáson keresztül már az utazás előtt bekapcsolhatja a belső szellőzést. Ez különösen a forró nyári napokon lehet hasznos, hogy még az érkezése előtt csökkentse a napon parkoló autó hőmérsékletét. *Ez a funkció kizárólag az új Octavia számára áll rendelkezésre.

MENETADATOK

Akár fogyasztásellenőrzés céljából szeretné megismerni a legutóbbi út adatait, akár korábbi útjainak összesítésére kíváncsi, ideális megoldást kínálnak a Menetadatok. A jármű használatával kapcsolatos aktuális adatokat, mint például az átlagos üzemanyag-fogyasztás, az átlagsebesség vagy a megtett távolság, a Škoda Connect Portálon vagy a Škoda Connect Alkalmazásban megtekintheti.

SEBESSÉG-ÉRTESÍTÉS

Kövesse nyomon autója használatát és állítson be egyszeri vagy ismétlődő riasztást, ha gyorsabban halad az Ön által megadott sebességnél. Amint a jármű túllépi a választott sebességhatárt, Ön okostelefonján és okosóráján vagy e-mailben kap riasztást. A Škoda Connect Portálon vagy az Alkalmazásban bármikor megtekintheti, beállíthatja és módosíthatja a sebességkorlátozás értékét.

JÁRMŰÁLLAPOT

Akár hazaérkezett, miután valahol leparkolta autóját, vagy épp a város másik felén álló járművét szeretné ellenőrizni, használja számítógépét, okostelefonját vagy okosóráját autója aktuális állapotjelzőinek gyors frissítésére. Egy pillanat alatt leellenőrizheti az épp rendelkezésre álló hatótávot, az AdBlue-szintet, illetve hogy bezárta-e az autót, lekapcsolta-e világítását és felhúzta-e minden ablakát.

INDULÁSTERVEZŐ

Az indulási idő előre programozható és a Škoda Connect Alkalmazás segítségével továbbítható a járműbe, amely így időben "ébred" és a kért időpontra elvégzi a töltést vagy az utazás előtti légkondicionálást - így Ön mindig feltöltött és útra kész autóba ülhet. *Ez a funkció kizárólag az iV modellekhez áll rendelkezésre.

PARKOLÁSI POZÍCIÓ

Semmi pánik, ha nem emlékszik, pontosan hol hagyta autóját egy-egy nagy parkolóban vagy idegen városban - a Parkolási pozíció szolgáltatással e gond immár a múlté. Az autó minden út után egyszer továbbítja a pozíciós adatait. Az adatokat okostelefonon vagy okosórán lekérve, GPS pozíciós adatai alapján könnyen megtalálhatja parkoló gépkocsiját.

KÜRT ÉS VILLOGÁS

Tudja hol parkolt, mégis keresi autóját a járművek tengerében? Csak vegye elő okostelefonját és a Hang- és fényjelzés funkció segítségével távolról aktiválhatja a kürtöt és/vagy a vészvillogót. A probléma egy pillanat alatt megoldódott - Ön pedig megkönnyebbülten mosolyoghat. Ez a szolgáltatás a parkoló autó 500 méteres környezetében működik.

Távoli légkondicionálás

Indulás előtt immár le is hűtheti autója utasterét. A kívánt hőmérséklet beállítása és a légkondicionáló bekapcsolása egyaránt lehetséges a Škoda Connect Alkalmazással. *Ez a funkció kizárólag az iV modellekhez rendelhető.

Távoli töltés

Igény szerint Ön manuálisan is elindíthatja a közvetlen töltést, lehetővé téve a váratlan korábbi indulást. A töltési folyamat egyébként az energiaköltség megtakarítása érdekében optimális. Az éjszakai töltés, illetve a töltési folyamat elindításának és leállításának lehetőségével az akkumulátor élettartamát is növelheti. *Ez a funkció kizárólag az iV modellekhez áll rendelkezésre.

Online lopás elleni védelem

Ellenőrizze autóját "hallótávolságon kívül" is! Járjon épp bármerre, e-mailben, okostelefonon vagy okosórán azonnal értesítést kaphat, ha jelez a lopásgátló-riasztóberendezése, valamint a riasztás időpontjáról és okáról is tájékozódhat, így megteheti a szükséges lépéseket. Ez a szolgáltatás az autó minden bezárásakor aktiválódik.

Területi értesítés

A jármű nem rendeltetésszerű használatának megelőzése érdekében vegye igénybe a Terület-értesítés szolgáltatást, így követve nyomon, hogy az autó kilépett-e az Ön által meghatározott területről, illetve belépett-e valamely tiltott területre. Amennyiben ez történik, Ön okostelefonján és okosóráján vagy e-mailben kap riasztást. A Škoda Connect Portálon vagy Alkalmazásban tíz különböző területet és aktív időszakot állíthat be az autó megfigyelésére.

VÉSZHÍVÓ

Ha a légzsákok vezérlőegysége súlyos balesetet jelent, az autó automatikusan vészhívást kezdeményez. Az automatikus vészhívás indításán felül ráadásul az autó pozícióját, az utazás irányát, az utasok számát és az ütközés súlyossági fokozatát is továbbítja a központba.

A vezető, illetve az utasok maguk is kezdeményezhetik a vészhívást a vészhívó gomb megnyomásával például akkor is, ha egy másik balesetnek tanúi. Ez a funkció azonnali professzionális segítséget nyújt vészhelyzetben és a kapcsolatot addig fenntartja a vezetővel, amíg a segítség meg nem érkezik a baleset helyszínére. 

A Vészhívás funkció az autó teljes élettartama alatt díjmentes.

ON DEMAND FUNKCIÓK

Ezzel az innovatív technikával Ön egyszerűen és kényelmesen vásárolhat infotainment-rendszerében olyan új funkciókat, amelyeket korábban még az autó legyártása előtt meg kellett rendelni. A jelenlegi kínálat, amely országonként eltérhet, a Škoda Connect Portál, az Áruházban vagy közvetlenül autója Infotainment-rendszerében tekinthető meg.

HANGULATVILÁGÍTÁS - TOVÁBBI SZÍNEK

Élvezze a pillanatnyi hangulatához illő környezetet autójában! A LED-technikájú hangulatvilágítást további harminc vonzó árnyalattal bővítettük (a műszerfal, az első ajtók és a lábtér megvilágítása is lehetséges).

TÁVFÉNYASSZISZTENS

A távolsági és a tompított fény közötti váltogatás fárasztó lehet, különösen a hosszú utak során - a Távfény-asszisztens aktiválását követően azonban már automatikusan zajlik. E technika egyszerre növeli a kényelmet és a közlekedés biztonságát, mivel autója már nem vakítja el a többi vezetőt.

KEZELJE CSUPÁN HANGJÁVAL AUTÓJÁT

Immár intelligens hangasszisztensek segítségével is áttekintheti autója legfrissebb adatait - csupán kérdeznie kell.

Az Amazon Alexa és a Google Home hangszóró vagy okostelefonos alkalmazás segítségével már angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven is megérti az Ön kérdéseit. Kövesse egyszerűen nyomon az aktuális futásteljesítményt, az üzemanyagszintet és a hatótávot, illetve az autó zárt állapotát és parkolási helyét, de a légkondicionáló berendezést és akár az akkumulátor töltését is elindíthatja.

Alkalmazások

Škoda Connect

Kattintson ide az oldal megnyitásához.

MyŠkoda

Kattintson ide az alkalmazás letöltéséhez.

MyŠkoda

Kattintson ide az alkalmazás letöltéséhez.

ÚJDONSÁG:

A korábban megszokott, Škoda Connect portál Shop menüpontján keresztüli vásárlással történő licenszmeghosszabbítás mellett immár QR kód beolvasásával, az alábbi rövidfilmben bemutatott módon is lehetősége van a Škoda Connect licenszének meghosszabbítására. A QR kód beszerzésével kapcsolatban kérjük érdeklődjön Škoda márkakereskedésénél vagy Škoda márkaszervizénél.

 

.

További információért kérjük hívja a +800 80 247 247  számot, írjon a support(kwfat)skoda-auto(kwfdot)com email címre, vagy lépjen kapcsolatba Škoda márkakereskedőjével!

Škoda CONNECT - Digitális szolgáltatások

A Škoda Connect ("Szolgáltatások") igénybevételéhez külön online-szerződést szükséges kötni a Škoda AUTO a.s. társasággal. A maximális szolgáltatási idő kihasználhatósága érdekében a jármű kiszállítását követően 90 nap áll az ügyfél rendelkezésére ahhoz, hogy a jármű a http://www.skoda-connect.com internetes oldalon szükséges regisztrációját elvégezze. Az eCall-segélyhívás  szolgáltatás regisztráció nélkül, már a kiszállításkor aktív.

A Szolgáltatások elérhetősége országonként, valamint a modell, a modellév és a Jármű felszereltsége függvényében eltérően alakulhat. Lehetséges, hogy egyes említett szolgáltatások a jármű átadása után később válnak elérhetővé. A Szolgáltatások csak a rendelkezésre álló nyilvános kommunikációs technológiák igénybevételével működtethetők. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen technológiák - különösen a mobilhálózatok - fejlődésére tekintettel a Škoda AUTO nem minden országban tudja a Szolgáltatásokat azonos elérhetőséggel biztosítani a szerződéses időtartam alatt. Egyes technológiai változások a Szolgáltatások tartós elérhetetlenségéhez vezethetnek.

A Szolgáltatások igénybevételéhez adatkapcsolat szükséges az Ügyfél készüléke (okostelefon, táblagép, személyi számítógép stb.) és az Adatszolgáltató Szerver (Data Server) között. Ezt az adatkapcsolatot a Szolgáltatások nem tartalmazzák. További információért kérjük hívja a 06 1 4515 160 számot, írjon az eszrevetel(kwfat)porschehungaria(kwfdot)hu email címre, vagy lépjen kapcsolatba Škoda márkakereskedőjével.