Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

A KÖZÖS ÉLMÉNYEKÉRT UTAZUNK NEM CSAK KARÁCSONYKOR.

o

Semmi sem ér többet a gyermekünkre szánt figyelemnél!

 

És épp ebből a legnagyobb a hiány a gyermekotthonokban.

 

Ahogy saját csemetéinkre is egész évben odafigyelünk, úgy az állami gondozásban élő gyerekeknek is szüksége van az egyéni törődésre.

Karácsonykor túl nagy a zaj és ahelyett, hogy valóban a kapcsolatteremtésre koncentrálnánk, sokszor elveszi az időnket és energiánkat a készülődés.

Pedig sokkal fontosabb egy közös élmény, mint egy drága ajándék.

Lepd meg gyermeked egy kalanddal, amin együtt vesztek részt és támogasd a Világszép Alapítány mentorait, hogy ők is újabb állomással folytathassák mentoráltjukkal a közös utazást!

A Világszép Alapítványról

Az alapítvány állami gondozásban élő gyermekekkel foglalkozik. Mesemondó és egyéb programjaik mellett mentorokat is toboroznak, akik hosszútávon egy-egy gyermek mellett állnak, együtt szereznek velük élményeket és megadják nekik azt az egyéni törődést, amit egy gyermekotthonban nem kaphatnak meg.

Bővebben

Segíts te is!

 

A Škoda a teljes 2023-as évben támogatja az alapítvány munkáját, adománnyal és autók biztosításával, kiemelten a mentorprogramot, mely során önkéntesek adják meg azt a törődést a gyerekeknek amire szükségük van.

Legyél te is a Világszép Alapítvány támogatója és áld át családoddal a közös utazást!

 

A Világszép Alapítvány támogatásával hozzájárulásodat adod, hogy részt veszel a kampány végi nyereményjáték sorsolásban.

Adományozz és nyerj egy egyhetes tesztvezetést!

 

 

Ha december 31-ig regisztrálsz rendszeres vagy egyszeri adományozóként, nyerhetsz egy egyhetes tesztvezetést egy választott Škoda modellel! 

Hova vezet majd a családi kaland első útja?

Fontos szerepe van a bizalomnak a gyermekek személyiségének alakulásában, illetve szociális és intellektuális fejlődésében.

A Child Youth Care Forum folyóiratában megjelent tanulmány szerint azok az emberek, akikben a gyerekek megbíznak, hozzájárulnak az önbizalmuk megerősítéséhez, hiszen lehetőséget adnak rá, hogy kifejezzék igényeiket és szükségleteiket, illetve megosszák valakivel, és ezzel elmélyítsék érdeklődési körüket. "Nem arról van szó, hogy mindenáron ők döntenek, és az van, amit ők akarnak, de ha a hozzájuk közel álló személy meghallgatja és komolyan veszi a véleményét, azzal érezteti, hogy fontosak" - írja a tanulmány. Ez pedig hatással van az önbecsülésükre, még felnőttkorukban is.

Egy másik tanulmány szerint, mely az anyák gyermekeikkel együtt töltött idő mennyiségének és az interakciók minőségének hatását vizsgálta, a közös tevékenységek szerepet játszanak a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlődésében, hiszen modellezik a társadalmi együttműködést és a közös munkát.

A legnagyobb ajándék karácsonykor is

Ahogy Rendes Kriszta, gyerek- és ifjúsági szakpszichológus elmondta a hirado.hu-nak, a gyerekeknek rengeteg figyelemre van szüksége, és ezt nem helyettesíthetik a karácsonyi ajándékok sem.

"Egy gyereknek valójában figyelemre, valamint a szüleitől kapott időre van szüksége, és bár lehet pár órás örömöt okozni nagy ajándékokkal, azok nem fogják a hiányokat pótolni. A tárgyak nem tudják a hús-vér kapcsolatok helyét átvenni" - mondta a szakember Szabó Tamásnak, a portál újságírójának.

Fontos, hogy az ünnepi készülődés során ne felejtsük ezt el, és szakítsunk időt a közös tevékenységekre, gyűjtsünk együtt olyan élményeket, amik összekötnek. Ha csak a gyermekedre figyelsz, azzal azt üzened, hogy ő is fontos és értékes. Az erős kapcsolatok kialakítása a jólét egyik alappillére, mely biztonságérzetet ad.

Egy szerető családban könnyebb időt szánni a kicsikre, azonban az állami gondozásban élő, illetve gyermekvédelmi programban részt vevő gyerekeknek is szüksége van a bizalmi kapcsolatokra.

Egy kutatás, mely a gyermekvédelmi rendszerben részt vevő gyermekek, és a szociális dolgozók kapcsolatát vizsgálta, szintén megmutatta, hogy mennyire fontos a gyermek-felnőtt bizalom. Ahhoz, hogy a megfigyelt gyerekek aktívan részt vegyenek a programban, kellett egy bizalmi kapcsolat valamelyik felnőttel, hogy biztonságban érezzék magukat és érvényesülni tudjanak. Enélkül a bizalom nélkül nem volt lehetőségük kifejteni a véleményüket és megosztani az érzéseiket.

A Világszép Alapítvány mentorprogramja során ilyen értékes kapcsolatok kialakításán dolgozik. Az önkéntes mentorok legalább egy évre elköteleződnek a program mellett, és ez alatt az idő alatt rendszeresen találkoznak mentoráltjaikkal, közös tevékenységeket végeznek és élményeket gyűjtenek, hogy azok a gyerekek is megtapasztalják a feltétlen bizalmat, akiknek nem jut szülői figyelem.

A Škoda ezekhez az élményekhez és programokhoz biztosít autókat 2023-ban, azonban minden segítség elkél.

Ha szeretnéd te is támogatni az alapítvány munkáját, akár egész évben, nem csak karácsonykor, ezen az oldalon megteheted. Sőt, ha december 31-ig rendszeres vagy egyszeri adományozóként regisztrálsz, egy Škoda autóval járulunk hozzá egy egyhetes családi kiránduláshoz, hogy ti is új élményekkel gazdagodhassatok!

 

Így segíthetsz még:

Kövesd a Világszép Alapítványt a Facebookon!

Vegyél karácsonyi ajándékot az Alapítvány webshopjában!

Oszd meg ismerőseiddel ezt a weboldalt, és buzdítsd őket, hogy legyenek rendszeres vagy egyszeri támogatók!