Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Jégkorong

o

A Škoda és az IIHF

A Škoda Auto és a jégkorong közös történelme egészen 1992-ig nyúlik vissza, azóta a nemzetközi Škoda a sportág egyik fő támogatója, valamint a jégkorong világbajnokságok hivatalos autóinak szállítója. Az idén 25. évébe lépett kooperáció Guinness rekordnak számít, nincs még egy olyan márka, amely ilyen hosszú ideje folyamatosan fő támogatója lenne egy sportág bajnokságainak

A Škoda és a magyar jégkorong

Büszkék vagyunk arra, hogy a Škoda Magyarország hosszú évek óta támogatja a felnőtt magyar válogatott férfi és női csapatát is. Hazánkban az elmúlt 10 évben megduplázódott az igazolt játékosok száma. Az egyre nagyobb magyar eredményeket sikerként könyvelheti el a sportág utánpótlás-nevelése. A Škoda Magyarország ezért szeretne minden segítséget megadni ahhoz, hogy töretlenül folytathassák munkájukat, és válogatottjaink a legjobb csapatok között szerepeljenek.

Gyere hokizni program

2016-ban elindítottuk a Gyerehokizni.hu programot, ami a Škoda Magyarország és a Magyar Jégkorong Szövetség közös, utánpótlás toborzásért felelős platformja.

A program célja segítséget nyújtani a magyar utánpótlás-nevelésnek és a kezdő jégkorongozóknak egyaránt. A Škoda Kereskedésekkel összefogva támogatjuk a helyi klubokat, a csapatok tornáit, valamint segítséget nyújtunk a szülőknek a szükséges felszerelések összegyűjtésétől, a bírói kézjelek magyarázatán át, egészen a sportpszichológiai előadásokig.

Világhírű hoki szurkolók

A magyar jégkorong szurkolók világhírűek. Az A csoportos világbajnokságon mutatott buzdításuk a nagy hokinemzetek sajtóját is bejárta. Ők azok, akik bárhová elmennek a válogatott után és egy elveszített mérkőzés után is teli torokból éneklik a Himnuszt a csapatnak. A szurkolók elhagyhatatlan társai a csapatoknak, de a magyar jégkorong-válogatott esetében még az átlagosnál is szorosabb a kapcsolat. Ezt a kötődést, a Himnusz közös éneklését rögzítettük, hogy a videóval a legkisebb hokisokat motiváljuk, a legnehezebb napjaikon.

Škoda modellek jégkorongos családoknak

Már több, mint negyed évszázada, hogy a Škoda a jégkorongsport mellé állt és elkezdte támogatni többek között a sportág világbajnokságait. Ez idő alatt rengeteg jégkorongozóval találkoztunk, sok család választotta modelljeinket, megismerkedtünk utánpótlás szülőkkel, és megtudtuk tőlük, hogy mire lehet szüksége egy kis jégkorongozónak és szüleinek az autóban. Ezért összeszedtünk egy listát azokról a kiegészítőkről és plusz felszereltségekről, amik egy jégkorongozó család életét kényelmesebbé tehetik.

Fűthető első és hátsó ülések

Mi eshet jobban több órányi jégpálya mellett állás után, mint belehuppanni a kényelmes fűtött ülésekbe? Talán semmi. A fűthető első és hátsó ülések gyorsan felmelegítik az egész családot.

Hokiütő tartó

A Škoda modellekbe nem csak addig fér be a hokiütő, amíg a gyerek U10-ben játszik. Az Unibag-nek köszönhetően bármekkora hokiütő kényelmesen szállítható anélkül, hogy az ablakon kellene kilógatni az egyik végét.

Kétoldalú csomagtérborítás

Egy jégkorongozó életében egymást követik az edzések és mérkőzések. Ha a hokis táskába rakjuk a használt felszerelést, nem szárad meg, viszont ha csak úgy bedobáljuk a csomagtérbe, szétáztatja a kárpitot az olvadó jég. A Škoda modellek tervezésekor még erre is gondoltunk: a kétoldalú csomagtérborítás egy ellenállóbb, átáztathatatlan felületet biztosít, ahova bátran ki lehet tenni a vizes korcsolyát is.

Fáradtságérzékelő

Hokis szülőnek lenni többek között azt jelenti, hogy rengetegszer kelünk hajnalban a hétvégi tornák miatt. Hogy ilyenkor is a legnagyobb biztonságban utazzanak a jövő jégkorongozói, fáradtságérzékelővel szereltük fel autóinkat, ami a kormány mozgását figyelve szól, ha biztonságosabbnak tűnik megállni pár másodpercre nyújtózni, vagy kávézni egyet.

Fűthető kormánykerék

A hajnali meccsre utazás egyik legkellemetlenebb része az indulás, amikor épp csak két ujjal merünk a kormányhoz érni, nehogy odafagyjunk. Ennek vége! A Škoda modellekben még a kormánykerék is fűthető.

Hálórendszer a csomagtérben

Vannak olyan apró "kiegészítők", amelyek feleslegesen foglalják a helyet a hatalmas táskában, de mégis jó, ha kéznél vannak. A Škoda modellek csomagterében pont ezeknek biztosít remek helyet a hálórendszer. Tárolhatunk itt korongokat, pászka tartalékot, vagy épp anyu és apu szurkolóeszközeit.

ISOFIX gyermekülés rögzítési pont

Bár a jégkorongozáshoz szorosan kapcsolódnak az ütközések, ezeket csak a jégpályán szeretjük. De vannak elkerülhetetlen helyzetek, nem egyedül vagyunk a forgalomban. Ahhoz, hogy gyermekünk ne csak a pályán legyen teljes védőfelszerelésben, hanem az autóban is, a Škoda modellek ISOFIX rögzítési ponttal vannak felszerelve.