Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

Bemutatkozás

ŠKODA - Simply Clever

 Apróságok is vezethetnek nagy eredményekhez, mint az Mladá Boleslav városában a 26 éves könyvárus, Václav Klement és Václav Laurin fiatal mérnökök esetében is megmutatkozott. A világ harmadik legrégebbi autógyártójának története 1895-ben vette kezdetét, amikor a két fiatalember a Slavia kerékpárok gyártásával megkezdte tevékenységét. 

A századforduló után, a motorizáltság terjedésével a cég fő profilja az autógyártás lett. A Laurin&Klement néven futó céget 1925-ben vásárolta fel az Emil Škoda mérnök által alapított ipari konszern, ahol ezzel a lépéssel elindult a személyautók nagyüzemi előállítása.

A századforduló után, a motorizáltság terjedésével a cég fő profilja az autógyártás lett. A Laurin&Klement néven futó céget 1925-ben vásárolta fel az Emil Škoda mérnök által alapított ipari konszern, ahol ezzel a lépéssel elindult a személyautók nagyüzemi előállítása, egy igazi sikertörténet, amelyről ide kattintva részletesen is olvashat.

A ŠKODA ma a világ több mint 100 országában rendelkezik képviselettel, a márka 1991 óta a Volkswagen Csoport tagja, a magyar piacon pedig 1992 óta van jelen. Hazánkban országszerte 39 szalon várja az érdeklődőket és tekintélyes szervizhálózat szolgálja ki a tulajdonosokat.

A ŠKODA logót magukon viselő modellek olyan márkaértékek alapján készülnek, mint a precizitás, tágasság és gondoskodás. A ŠKODA modellekre jellemző a cseh kristályművesség által ihletett dizájn valamint a biztonságosság, amelyet az EURO NCAP töréstesztjeinek eredményei is alátámasztanak. Emellett minden típusban megtalálhatók olyan Simply Clever megoldások, amelyek kényelmesebbé teszik a mindennapi autóhasználatot. Ilyen praktikus megoldás például a parkolójegy-tartó csipesz, a tanksapka fedelébe rejtett jégkaparó vagy a táskaakasztó kampó a csomagtérben. A ŠKODA modellek további közös jellemzője a tágasság, amely nem csak a csomagtérre, hanem az utastérre is vonatkozik.

Kristálydizájn

 

A ŠKODA márkaértékeinek köszönhető például az OCTAVIA sikermodell népszerűsége is, amely nemcsak formavilágával, hanem funkcionalitásával és értékállóságával is igazolja a tulajdonosok választását. A megújult OCTAVIA szános változatban - 4x4, Scout, RS, Laurin&Klement- érhető el, számos igényt kielégítve. Az OCTAVIA sikere töretlen, harmadik alkalommal lett az ország legkedveltebb modellje.

A ŠKODA sikereihez a modellpalettán található RAPID és SUPERB modellek is hozzájárulnak. A ŠKODA RAPID 2012-ben érkezett és a ŠKODA FABIA és OCTAVIA közötti űrt tölti ki. A Rapid modellcsalád legifjabb tagjaként 2013 végén megérkezett a vadonatúj RAPID SPACEBACK modell, amely egyedi vonalvezetésével és az extrafelszereltségként rendelhető nagyméretű panorámatetővel, valamint az üvegborítású csomagtérajtóval igazán dinamikus és friss megjelenést sugároz. A márka zászlóshajójának számító SUPERB új generációja 2015 végén érkezett. 

A márka népszerűségét a SUV modelloffenzíva erősítette tovább, hiszen 2017-ben két SUV modell is érkezett. Az év elején bemutatkozó ŠKODA KODIAQ, amely a földön élő legnagyobb medvefajról kapta a nevét - akár 7 üléses változatban is elérhető. Az év végén érkezett a KODIAQ mellé a KAROQ modell, amely a ŠKODA YETI utódja, tehát egy kompakt SUV modell.

A Škodánál figyelnek a valódi értékekre, ezért a márka számos esemény és sportág szponzora. Évek óta főtámogatója a magyar jégkorong válogatottnak és a Gyere hokizni utánpótlás nevelő és toborzó programnak, ezen kívül a magyar rallybajnokságban versenyző a ŠKODA Rally Team Hungaria csapatának.