Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

Bemutatkozás

ŠKODA - Simply Clever

 Apróságok is vezethetnek nagy eredményekhez, mint az Mladá Boleslav városában a 26 éves könyvárus, Václav Klement és Václav Laurin fiatal mérnökök esetében is megmutatkozott. A világ harmadik legrégebbi autógyártójának története 1895-ben vette kezdetét, amikor a két fiatalember a Slavia kerékpárok gyártásával megkezdte tevékenységét. 

A századforduló után, a motorizáltság terjedésével a cég fő profilja az autógyártás lett. A Laurin&Klement néven futó céget 1925-ben vásárolta fel az Emil Škoda mérnök által alapított ipari konszern, ahol ezzel a lépéssel elindult a személyautók nagyüzemi előállítása, egy igazi sikertörténet.

A ŠKODA ma a világ több mint 100 országában rendelkezik képviselettel, a márka 1991 óta a Volkswagen Csoport tagja, a magyar piacon pedig 1992 óta van jelen. Hazánkban országszerte 38 szalon várja az érdeklődőket és tekintélyes szervizhálózat szolgálja ki a tulajdonosokat.

A ŠKODA logót magukon viselő modellek olyan márkaértékek alapján készülnek, mint a precizitás, tágasság és gondoskodás. A ŠKODA modellekre jellemző a cseh kristályművesség által ihletett dizájn valamint a biztonságosság, amelyet az EURO NCAP töréstesztjeinek eredményei is alátámasztanak. Emellett minden típusban megtalálhatók olyan Simply Clever megoldások, amelyek kényelmesebbé teszik a mindennapi autóhasználatot. Ilyen praktikus megoldás például a parkolójegy-tartó csipesz, a tanksapka fedelébe rejtett jégkaparó vagy a táskaakasztó kampó a csomagtérben. A ŠKODA modellek további közös jellemzője a tágasság, amely nem csak a csomagtérre, hanem az utastérre is vonatkozik.

Kristálydizájn

 

A ŠKODA márkaértékeinek köszönhető például az OCTAVIA sikermodell népszerűsége is, amely nemcsak formavilágával, hanem funkcionalitásával és értékállóságával is igazolja a tulajdonosok választását. A megújult OCTAVIA szános változatban - 4x4, Scout, RS, Laurin&Klement- érhető el, számos igényt kielégítve. Az OCTAVIA sikere töretlen, harmadik alkalommal lett az ország legkedveltebb modellje.

A ŠKODA sikereihez a modellpalettán található RAPID és SUPERB modellek is hozzájárulnak. A ŠKODA RAPID 2012-ben érkezett és a ŠKODA FABIA és OCTAVIA közötti űrt tölti ki. A Rapid modellcsalád legifjabb tagjaként 2013 végén megérkezett a vadonatúj RAPID SPACEBACK modell, amely egyedi vonalvezetésével és az extrafelszereltségként rendelhető nagyméretű panorámatetővel, valamint az üvegborítású csomagtérajtóval igazán dinamikus és friss megjelenést sugároz. A márka zászlóshajójának számító SUPERB új generációja 2015 végén érkezett. 

A márka népszerűségét a SUV modelloffenzíva erősítette tovább, hiszen 2017-ben két SUV modell is érkezett. Az év elején bemutatkozó ŠKODA KODIAQ, amely a földön élő legnagyobb medvefajról kapta a nevét - akár 7 üléses változatban is elérhető. Az év végén érkezett a KODIAQ mellé a KAROQ modell, amely a ŠKODA YETI utódja, tehát egy kompakt SUV modell.

A Škodánál figyelnek a valódi értékekre, ezért a márka számos esemény és sportág szponzora. Évek óta főtámogatója a magyar jégkorong válogatottnak és a Gyere hokizni utánpótlás nevelő és toborzó programnak, ezen kívül az Európa Rally Bajnokságban versenyző a MOL Racing Team csapatának. A harmadik támogatott sportág a kerékpár, amelyhez kapcsolódóan idén elindította a márka a We Love Cycling nevű kerékpáros online magazint.