Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Bemutatkozás

Škoda - Simply Clever

 Apróságok is vezethetnek nagy eredményekhez, mint az Mladá Boleslav városában a 26 éves könyvárus, Václav Klement és Václav Laurin fiatal mérnökök esetében is megmutatkozott. A világ harmadik legrégebbi autógyártójának története 1895-ben vette kezdetét, amikor a két fiatalember a Slavia kerékpárok gyártásával megkezdte tevékenységét. 

A századforduló után, a motorizáltság terjedésével a cég fő profilja az autógyártás lett. A Laurin&Klement néven futó céget 1925-ben vásárolta fel az Emil Škoda mérnök által alapított ipari konszern, ahol ezzel a lépéssel elindult a személyautók nagyüzemi előállítása, egy igazi sikertörténet.

A Škoda ma a világ több mint 100 országában rendelkezik képviselettel, a márka 1991 óta a Volkswagen Csoport tagja, a magyar piacon pedig 1992 óta van jelen. Hazánkban országszerte 38 szalon várja az érdeklődőket és tekintélyes szervizhálózat szolgálja ki a tulajdonosokat.

A Škoda logót magukon viselő modellek olyan márkaértékek alapján készülnek, mint a precizitás, tágasság és gondoskodás. A Škoda modellekre jellemző a cseh kristályművesség által ihletett dizájn valamint a biztonságosság, amelyet az EURO NCAP töréstesztjeinek eredményei is alátámasztanak. Emellett minden típusban megtalálhatók olyan Simply Clever megoldások, amelyek kényelmesebbé teszik a mindennapi autóhasználatot. Ilyen praktikus megoldás például a parkolójegy-tartó csipesz, a tanksapka fedelébe rejtett jégkaparó vagy a táskaakasztó kampó a csomagtérben. A Škoda modellek további közös jellemzője a tágasság, amely nem csak a csomagtérre, hanem az utastérre is vonatkozik.

Kristálydizájn

 

A Škoda márkaértékeinek köszönhető például az Octavia sikermodell népszerűsége is, amely nemcsak formavilágával, hanem funkcionalitásával és értékállóságával is igazolja a tulajdonosok választását. A megújult Octavia számos változatban - 4x4, Scout, RS, Laurin&Klement- érhető el, számos igényt kielégítve. Az Octavia sikere töretlen, harmadik alkalommal lett az ország legkedveltebb modellje.

A Škoda sikereihez a modellpalettán található Scala és Superb modellek is hozzájárulnak. A Škoda Scala 2019-ben érkezett és a Škoda Fabia és Octavia közötti űrt tölti ki. 

A márka népszerűségét a SUV modelloffenzíva erősíti tovább. A Škoda Kodiaq, amely a földön élő legnagyobb medvefajról kapta a nevét - akár 7 üléses változatban is elérhető. A Kodiaq mellé érkezett a Karoq kompakt SUV modell és a Kamiq crossover modell is.

2021-től kezdődően a meglévő Plug-in Hybrid modellek mellé megérkezett az első, kizárólag elektromos autóként megtervezett Enyaq modellünk is, ami egy újabb fontos és előremutató mérföldkő a márka életében.

A Škoda márkánál figyelnek a valódi értékekre, ezért a márka számos esemény és sportág szponzora. Évek óta főtámogatója a magyar jégkorong válogatottnak és a Gyere hokizni utánpótlás nevelő és toborzó programnak, ezen kívül az Európa Rally Bajnokságban versenyző a MOL Racing Team csapatának. A harmadik támogatott sportág a kerékpár, amelyhez kapcsolódóan a márka elindította a We Love Cycling nevű kerékpáros online magazint.