Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

A teljesen új Škoda Fabia

Elállt a tőle szavad? Segítünk! Magabiztosan modern, dinamikus, színes és magával ragadó! De akár azt is mondhatnánk, hogy stílusos és elegáns. És még ezernyi jelző, ami mind igaz a vadonatúj Fabia megjelenésére. Egy kisautó mely nagyra nőtt, és ez nem csak a helykínálatára igaz. Városban vagy városon kívül, a vadonatúj Fabia kiegyensúlyozott vezethetőségével elkápráztat majd téged is. A benzinmotorok széles kínálatából pedig könnyedén megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

A vadonatúj Fabia egy újabb lépéssel előrébb viszi a Škoda formatervezési nyelvét.  Úgy terveztük, hogy bármilyen szögből is látod, mindig újabb és újabb érdekes részleteket fedezhess fel benne. Persze mindez nem öncélú. Büszkék vagyunk arra, hogy a légellenállási együttható a kategóriában a legalacsonyabb (0,28-tól). Hogy miért fontos ez? Mert ezzel sikerült alacsonyan tartani a fogyasztást, és ezáltal a károsanyag kibocsátást is. Hihetetlennek tűnhet, de az új Fabia képes megtenni akár 900 kilométert is egyetlen tank üzemanyaggal.

 

Te szeretnél egy szürke világban élni? Mi sem!

Ha egy színnel kellene jellemezned magad, melyik lenne az? Ugye, hogy nem könnyű! De miért kellene egyetlen színhez ragaszkodnod? A vadonatúj Fabia számára összeállított színpaletta és a Color Concept segítségével nem is kell! Ez lehetővé teszi számodra, hogy a tető és a külső visszapillantó tükrök más színűek legyenek, mint az új Fabia karosszériája. 

Belső tér

Minden barátodnak jut elég hely.

Akár négyen, akár öten vagytok, nem kell félni. A vadonatúj Fabia-ban mindenki számára elegendő hely van. Az ülések átgondolt kialakítása garantálja a kényelmes utazást. Ha gyermekülésekben szállítod gyermekeidet, az Isofix és a TopTether rögzítési pontok isteni segítséget jelentenek. A hátsó szélső üléseken szériafelszereltség, opcionálisan pedig az első utasüléshez is elérhetőek. 

Egy számmal nagyobb a csomagtér. Is.

A teljesen új Fabia továbbra is a praktikusság és az ötletes megoldások mintapéldánya. A csomagtér immár 380 literesre nőt, és ezzel nem csak riválisait előzi meg, de az egy számmal nagyobb autók között is tisztességes méretnek számít. A hátsó ülések háttámláinak lehajtásával a csomagtartó kapacitása 1190 literre nő. A csomagtartó szabályos formája és a számos Simply Clever megoldás tovább fokozza a praktikumot.

USB-C

Az új Fabia alapfelszereltségként két háttérvilágítással ellátott első USB-C porttal rendelkezik az adatátvitelhez és a töltéshez. Ez opcionálisan további három USB-C csatlakozóval bővíthető - egy a visszapillantó tükör mellett a kamera töltéséhez, kettő pedig a hátsó utasok számára készülékeik töltéséhez.

Újragondolt utastér

A teljesen újragondolt utastér az új színek mellett új anyagokat is felsorakoztat, melyek amellett, hogy kellemes és kifinomult környezetet varázsolnak köréd, környezetbarátak is. Az elöl és hátul utazók kényelmét tökéletesen kiegészítik a Simply Clever megoldások páratlanul széles választéka. Manapság már szinte magától értetődő, hogy egy Škoda a kategóriájában a legnagyobb, az új Fabia esetében például 380 literes csomagtérrel rendelkezik. Az opcionális napfénytető, és az újdonságnak számító kétzónás légkondicionáló mindig kellemes klímát varázsolnak köréd utazás közben. 

Digitális műszerfal

Az új modell műszeregységében egy 10,25"-os TFT-kijelzővel ellátott Virtual Cockpit található, amellyel 5 elrendezés közül választhatsz, és akár a navigációs térképet is megjelenítheted. Opciós felszereltség a műszerfal közepén elhelyezett, akár 9,2"-os képernyő, melyen akár az utastéri hangulatvilágítását is vezérelheted.

Simply Clever

Esernyőtartó

Dupla zseb

Kartámla

Rakodásrögzítő elemek

Tágas és jól felszerelt belső tér, minőségi anyagok és ötletes Simply Clever megoldások. Ezek várnak rád az új Fabia utasterében. Tekinteted azonnal magára vonja az elegáns kétküllős kormánykerék, az új - akár digitális - műszeregység és az akár 9,2" méretű képernyővel rendelkező multimédiás rendszer. A figyelmet érdemlő részletek közé tartozik a belső ajtókilincsek formázása, melyek megvilágítottak is lehetnek, és a műszerfal díszítése, amely a belső tér teljes szélességében húzódik, két vége pedig a kerek szellőzőnyílásokba fut ki.

Tárolóhelyek

 

Asszisztens rendszerek

Szépség, tágasság, praktikum. De mi a helyzet a biztonsággal?

Az akár 9 légzsák a biztonság egy új szintjét jelenti számodra és utasaidnak. Ugyanilyen fontos az autó merev váza, valamint a biztonsági rendszerek és vezetői asszisztensek széles választéka. Mindent egybevetve, a vadonatúj Fabia-ban igazán biztonságban érezheted magad.

 

Front Assist

Az Front Assist egy ütközésre figyelmeztető biztonsági rendszer. Elkerülhetetlen ütközés esetén fékez, hogy minimalizálja a következményeket. Vészfékezést is végrehajt, ha egy gyalogos lépne váratlanul az autó elé.

Manouver Assist

Ezentúl nem mész neki semminek. A rendszer figyelmeztet a parkolás közbeni akadályokkal való ütközés lehetőségére. Az olyan parkolási helyzetek elkerülése érdekében, amikor nem fékezel időben a távolságjelzésre reagálva, a vadonatúj Fabia az ütközés elkerülése érdekében megállítja az autót.

Közlekedési torlódás asszisztens

Ez a funkció arra szolgál, hogy segítse a közlekedést forgalmi dugókban. A motor, a fékek és a kormány irányításával úgy indítja el, fékezi le vagy kanyarodik az autóval, hogy lemásolja a környező járművek mozgását (legfeljebb 60 km/h sebességig). Ha legfeljebb 30 km/h sebesség mellett nem észlel sávokat, vagy legfeljebb 60 km/h sebesség mellett csak egy sávot (vonalat) észlel, a követő mód funkció leköveti az Ön előtt haladó jármű pályáját, amíg a sávjelzések újra rendelkezésre nem állnak.

Park Assist

A Park Assist segít neked beállni a merőleges, illetve a párhuzamos parkolóhelyekre, sőt az azokból történő kiállásban is. A rendszer automatikusan elvégzi az optimális kormánymozdulatokat a vonalakon belüli parkoláshoz, neked csak gázt és a féket kell kezelned.

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Új Škoda Fabia

Fabia katalógus
pdf (26 MB)
Fabia műszaki adatok
pdf (253 KB)

Érdeklődj márkakereskedéseinkben!

BETEKINTÉS A SZERVIZ ÉS TARTOZÉKOK VILÁGÁBA

Új Škoda modelljének átvétele után is gondoskodunk a felhőtlen autózásról.

 

 

A Škoda Fabia modellek WLTP szerint mért fogyasztása:  4,4 - 7,6 l/100 km, CO2 kibocsátása 99 - 173 g/km

A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek.  

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél. Az NEDC alatt feltüntetett értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva.

A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.