Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Visszahívási akció

o

Takata légzsák visszahívási kampány

Hibás légzsákok miatti életveszély

 

A Takata légzsákok globális visszahívása a ŠKODA márkát és számos más gyártó típusait is érinti.

Amennyiben az Ön járművében hibás légzsák van, az komoly biztonsági kockázatot jelenthet az Ön számára. Ezen az oldalon ellenőrizheti, hogy az Ön járműve érintett-e.

Adja meg a jármű alvázszámát, hogy megtudja, érintett-e a járműve.

Fontos: A járművek listáját rendszeresen frissítjük az érintett járművekre vonatkozó elemzéseink alapján. Kérjük, időnként térjen vissza, hogy megtudja, az Ön járműve szerepel-e az érintett járművek között.

Hogyan tudhatom meg, hogy a visszahívás érint-e engem?

Kérjük, írja be autója alvázszámát a keresőmezőbe. A jármű 17 betűből és számból álló alvázszámát (VIN) a jármű karosszériáján és a szervizfüzetben is megtalálja. Ha beírja autója alvázszámát, akkor ellenőrizheti, hogy autója érintett-e a visszahívásban.

Érintett az autóm?

A Takata vállalat évek óta olyan hibás gázgenerátorokat szállított az autóiparnak, amelyek bizonyos éghajlati körülmények (hőség és páratartalom) között idővel tönkremehetnek és veszélyessé válhatnak.

A légzsákokat 2012 és 2018 között szerelték be a ŠKODA különböző járműveibe. Kérjük, a keresőmezőbe az alvázszámot beírva ellenőrizze, hogy az Ön járműve érintett-e.

Mekkora veszélyt jelent ez?

Ha a légzsák egy baleset során működésbe lép, akkor a gázgenerátor berobbanásakor túlságosan nagy nyomás termelődik, ezáltal fémdarabok repülhetnek az utastérbe. Ez súlyos sérülésekhez vagy halálhoz vezethet.

Mit kell tennem?

Ha az Ön járműve érintett, kérjük, azonnal forduljon egy ŠKODA-szervizpartnerhez, hogy kicseréljék az érintett alkatrészeket. A javítás teljesen ingyenes.

Az Ön biztonsága fontos számunkra, ezért kérjük, hogy járművét azonnal ellenőriztesse és szükség esetén végeztesse el a javítást.

 

Abban az esetben, ha az alvázszám-ellenőrző rendszer megerősíti, hogy gépjárműve érintett a műszaki intézkedéssel, kérjük, keresse fel hivatalos Škoda partnerét, és lehetőség szerint minél hamarabb kérjen szervizidőpontot.

Az intézkedés 30-60 percet vesz igénybe attól függően, hogy milyen terjedelmű beavatkozásra van szükség, és természetesen költségmentes az Ön számára. Szíves megértését kérjük azzal kapcsolatban, hogy a beavatkozás folyamatszervezési okok miatt némileg hosszabbra nyúlhat.

Kérjük, részletekért keresse fel márkaszervizeink egyikét!