Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

MIT JELENT Škoda ASSZISZTENSNEK LENNI? JÖJJENEK, MEGMUTATOM!

o

Az élet könnyebb a Škoda asszisztenssel...

Park Assist, adaptív tempomat, virtuális pedál. Tudja mit takarnak ezek a kifejezések? Hogy többé nincs egyedül, ha Škodába száll.

Modelljeinkbe az évek folyamán sorra épültek be az olyan innovatív funkciók, melyek kényelmesebbé, de főként biztonságosabbá teszik a mindennapi autós életet. Így olyan érzéssel kelhet útra, mintha egy kétlábon járó Škoda asszisztens kísérné és segítené önt, bármerre is megy.

A filmben szereplő asszisztens rendszerek

Park Assist

A Park Assist tökéletes támogatást nyújt mindazoknak, akik el szeretnék kerülni a körülményes tolatást a beparkolás során. Ez a rendszer segít megfelelő parkolóhelyet találni, valamint kereszt- és hosszirányú parkolóhelyre is beparkolja a járművet - sőt az utóbbiból önállóan ki is parkolja. A rendszer automatikusan működteti a kormányt és jelzi a vezető számára, hogy előre vagy hátramenetbe kapcsolja az autót.

Elérhető az alábbi modellekben: Kodiaq, Karoq, Superb, Octavia, Scala

Közlekedési torlódás asszisztens

Az első radar érzékeli a sebességet és az elöl haladó járművek távolságát annak érdekében, hogy a járművet az aktuális közlekedési helyzethez illessze. Ennek során az asszisztens csökkentheti a sebességet vagy egy potenciális ütközés előtt önállóan fékezhet. A rendszer ezenkívül leolvassa az útburkolati jelzéseket és ellenőrzött ellenintézkedéseket vezet be az útpályáról való letérés esetén. 

Elérhető az alábbi modellekben: Kodiaq, Karoq, Superb

További asszisztens rendszereink

Holttér-figyelő rendszer

A holttér-figyelő asszisztens a hátsó lökhárítókban elhelyezett radarérzékelők segítségével a jármű mögötti és melletti holtteret is felügyeli. A rendszer a környező járművek távolsága és sebessége alapján vizuális- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt az esetleges veszélyre.

Elérhető az alábbi modellekben: Kodiaq, Karoq, Superb, Octavia, Scala

Sávtartó asszisztens

A Sávtartó asszisztens segítségével az Ön járműve a sávon belül marad. Ha az autó túlságosan és nem szándékosan megközelíti a sávelválasztó jelet, a rendszer aktív kormányzási beavatkozással korrigálja az autó pozícióját és vizuális figyelmeztetést ad.

Elérhető az alábbi modellekben: Kodiaq, Karoq, Superb, Octavia, Scala

Proaktív utasvédelmi rendszer

Kritikus helyzetekben a Proaktív utasvédelmi rendszer előfeszíti a sofőr- és az utasoldali biztonsági öveket, ugyanakkor felhúzza az elektromos ablakokat 5 cm rést hagyva, és teljesen becsukja a napfénytetőt. Ezzel nagymértékben csökkenthetők az ütközések hatásai.

Elérhető az alábbi modellekben: Kodiaq, Karoq, Superb, Octavia, Scala

Front Assist

A Front Assist aktívan védi Önt a ráfutásos ütközés veszélyeitől. Ha túl gyorsan közelít egy járműhöz, a rendszer figyelmezteti az ütközés veszélyére, hang- és vizuális riasztást adva. Különösen kritikus helyzetekben a rendszer automatikusan sebességoptimalizált fékezésbe kezd, ha szükséges, a teljes leállásig.

Elérhető az alábbi modellekben: Kodiaq, Karoq, Superb, Octavia, Scala, Fabia

Szálljon velünk autóba és nézze meg, mit is tudnak az utakon vezetői segédrendszereink!

Škoda vezetői segédrendszerek

 Ismerkedjen meg vezetői segédrendszereinkkel!