Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

Assisztens rendszerek A komfort és biztonság érdekében

Asszisztens rendszerek

Szeretnénk a lehető legsimábbá és legkényelmesebbé tenni Önnek az utazást a Škodával. A vezetői segédrendszerek segítenek a napi közlekedési helyzetekben és gondoskodnak a biztonságról - különösen hosszú utakon.

ŠKODA vezetői segédrendszerek

 Ismerkedjen meg vezetői segédrendszereinkkel!

Távolsági fényszóró szabályozás II.

A távolsági fényszóró szabályozás II. mindig gondoskodik az út optimális megvilágításáról. 60 km/h sebességtől kezdve sötétben bekapcsolja a Bi-Xenon fényszóró távolsági fényét és a multifunkciós kamerával szabályos időközönként ellenőrzi a szembejövő forgalmat. Egy maszk eltakarja a távolsági fényfénykéve azon részét, amely elvakítaná a szembejövő járművek vezetőit - a SUPERB modellhez áll rendelkezésre

Adaptív lengéscsillapítás szabályozás (DCC)

Ez a rendszer a kerékpozíció, a karosszéria és a lengéscsillapító adatainak folyamatos regisztrálása következtében villámgyorsan képes reagálni a váratlan közlekedési helyzetekre. A jármű a lengéscsillapító- és fékparaméterekbe történő stabilizáló beavatkozások következtében alkalmazkodik az útszakasz követelményeihez és a saját menetmódjához.

Kiállási asszisztens

Az asszisztens a hátsó lökhárítókban elhelyezett radarérzékelők segítségével a hátrafelé történő kiállás során folyamatosan figyeli a jármű mögötti utcát. Akadályok, pl. gyalogosok vagy más járművek előfordulása esetén az asszisztens optikai és hangjellel figyelmeztetést ad. Akut vészhelyzetekben az automatikus fékezés megakadályozza a fenyegető ütközést.

Holttér-figyelő asszisztens

A holttér-figyelő asszisztens a hátsó lökhárítókban elhelyezett radarérzékelők segítségével a jármű mögötti és melletti holtteret is felügyeli. A rendszer a környező járművek távolsága és sebessége alapján vizuális- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt az esetleges veszélyre.

Közlekedési torlódás asszisztens

Az első radar érzékeli a sebességet és az elöl haladó járművek távolságát annak érdekében, hogy a járművet az aktuális közlekedési helyzethez illessze. Ennek során az asszisztens csökkentheti a sebességet vagy egy potenciális ütközés előtt önállóan fékezhet. A rendszer ezenkívül leolvassa az útburkolati jelzéseket és ellenőrzött ellenintézkedéseket vezet be az útpályáról való letérés esetén. A közlekedési torlódás asszisztens akkor aktív, ha az adaptív tempomat (ACC) és a sávtartó asszisztens is be van kapcsolva.

Park Assist

A Park Assist tökéletes támogatást nyújt mindazoknak, akik el szeretnék kerülni a körülményes tolatást a beparkolás során. Ez a rendszer segít megfelelő parkolóhelyet találni, valamint kereszt- és hosszirányú parkolóhelyre is beparkolja a járművet - sőt az utóbbiból önállóan ki is parkolja.

Közlekedési tábla felismerés

A belső visszapillantó tükörbe beépített kamera észleli a haladási sebességet, valamint az előzési tilalmat előíró közlekedési jelzéseket és a műszerfalon a menetadatok között, illetve az Infotainment rendszer segítségével a megfelelő kijelzőn leképezi azokat. Így a vezető mindig tudja, hogy milyen gyorsan haladhat, és hogy megengedett-e az előzés, így kevésbé tereli el a figyelmét a környezet.

Hegymenet asszisztens

A hegymenet asszisztens segítségével könnyedén elindulhat az emelkedőn anélkül, hogy a jármű véletlenül visszagurulna vagy működtetni kellene a kéziféket. Ha emelkedőn történő megállás után kioldja a fékpedált, a hegymenet asszisztens 1-2 másodpercig fenntartja a nyomást a fékrendszerben - ez elég idő ahhoz, hogy kényelmesen, visszagurulás nélkül elinduljon.