Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Enyaq

COUPÉ RS 𝗶V

RS élmény. Tisztán. Elektromosan.

 

Az Enyaq Coupé RS iV nemcsak formájával egyedi a Škoda modellek között, de összkerékhajtásával és teljesítményével a legerősebb is mind közül. Elég csak egy pillantást vetned rá, hogy a lángra lobbantsa a vezetés iránti szenvedélyed. Könnyed, de mégis dinamikus megjelenését az elegáns kupé formának és a fekete karosszériaelemek kombinációjának köszönheti. Menet közben éppúgy elcsavarja mindenki fejét, mint amikor leparkolsz vele. 

A nagyfelszültségű akkumulátorcsomag, amely akár 500** kilométeres hatótávot is biztosíthat számodra, a padlóban kapott helyet. Ez a megoldás az élvezetes kanyarvadászathoz az alacsony súlypontot, a körülöttünk zajló forgalom könnyű áttekintéséhez pedig az emelt üléspozíciót biztosítja. Az Enyaq Coupé RS iV összkerékhajtását és akár 299* lóerős teljesítményét két, az első és a hátsó tengelyen elhelyezett egy-egy villanymotor biztosítja. Persze erről nem is kellene tudnod, hiszen az intelligens hajtásvezérlés mindig a körülményekhez leginkább megfelelőbb módon osztja el a teljesítményt. Az alapfelszereltség része a sportfutómű és a vezetői profil választás, opcionálisan pedig adaptív lengéscsillapítók (DCC) is rendelhetők. Mindez azt jelenti, hogy az Enyaq Coupé RS iV bármilyen vezetési stílushoz alkalmazkodik, és bármilyen úton könnyedén boldogul.

Megmozgatja a fantáziádat. Is.

Az Enyaq Coupé RS iV természetes eleganciáját a sportos modelljeinkre jellemző tulajdonságok hangsúlyozzák. Az RS-specifikus lökhárítók és az akár 21 col átmérőjű kerekek már első pillantásra sejtetik azt a csendes erőt, amely a vadonatúj Enyaq Coupé RS iV-ben rejlik. 

A külső megfog, a belső megtart

Az új Enyaq Coupé RS iV kétféle belső kialakításban (úgynevezett Design Selections) kapható. Akár az RS Lounge, akár az RS Suite mellett döntesz, biztos lehetsz benne, hogy kiváló minőségű anyagok és a legmodernebb technológia vár rád. A két Design Selection között a fő különbségek az ülések és a műszerfal kárpitozásában, valamint a sportos kormánykerék és a kivehető szőnyegbetétek szegélyvarrásának színében rejlenek. 

Szoros kapcsolatban az úttal

A vadonatúj Škoda Enyaq Coupé RS iV-t sportos, perforált bőrrel bevont, három küllős, multifunkciós kormánykerékkel láttuk el. A varrás a választott Design Selection-tól függően lime vagy szürke színű. Hideg időben kezed hálás lesz a kormánykerék fűtési funkciójáért. A progresszív dinamikus kormányzás élvezetes vezethetőséget biztosít. A kormánykerék hátsó részén található fülekkel a mozgási energia-visszanyerés intenzitása állítható.

Környezetbarát

Az RS Lounge meghatározója a nagy kontrasztú varrás és a Suedia, egy egyedi, bőrre hasonlító, de újrahasznosított poliészterszálakból készült anyag. Az RS Suite-ban az ülések és a műszerfal kárpitozásához elegáns szürke színű varrással díszített bőrt használtunk.

Sportosan kényelmes   

Kényelem és sport? Látszólag egymásnak ellentmondó fogalmak, de csak addig, amíg nem ültél egy Enyaq Coupé RS iV-ben. Elöl sportülések kerültek beépítésre integrált fejtámlákkal, remek oldaltartással és ülésfűtéssel. Akár Artisyn szövetkárpitozással (RS LOUNGE), akár perforált bőrrel (RS SUITE) rendeled meg őket, a vezetőülés teljesen elektromos, deréktámasszal és memóriafunkcióval. Opcióként választható mindkét első ülés elektromos mozgatása és a hátsó ülésfűtés is. Mindezek, valamint a lenyűgöző helykínálat és a szériaként kínált hatalmas üveg panorámatető nyújtotta kilátás együttesen fokozzák a sportos kényelmet. 

Engedd szabadon a fantáziádat

A Škoda modellek egyik erőssége az átlagon felüli belső tér és a praktikus Simply Clever megoldások mindenütt, ahová csak nézel. A vadonatúj Enyaq Coupé RS iV - annak ellenére, hogy nagy hangsúlyt fektet az élvezetes és a szórakoztató vezetésre - megtartja azokat a praktikus funkciókat is, amelyek az Enyaq iV-t a mindennapok tökéletes autójává tették. Vegyük például a csomagteret: az 570 literes befogadóképessége azt jelenti, hogy minden elfér benne, amire egy utazás során szükséged van. Ha lehajtod a hátsó üléseket, akkor máris 1610 literes bővül. És persze ott vannak az olyan részletek, mint a változtatható magasságú csomagtérpadló - amely alatt helyet találsz a töltőkábelek tárolására - és a rögzítő kampókkal ellátott hálórendszer, amelyek még praktikusabbá teszik a csomagtartó használatát. Az alapfelszereltség és a tartozékok kínálata egyszerűen olyan széleskörű, hogy nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. 

3D Visualizer

Tele tiszta energiával

A vadonatúj Enyaq Coupé RS iV (bruttó) 82 kWh-s akkumulátorát normál körülmények között javasoljuk, hogy váltóárammal töltsd. Ennek során akár a 11 kW-os töltési teljesítményt is maximálisan kihasználhatod. Persze, ez a töltés lassabb lesz, de kíméletesebb az akkumulátorhoz. Ugyanezen okból javasoljuk, hogy normál napi használat során az akkumulátort legfeljebb 80%-ra töltsd fel. Ha sietsz vagy hosszú útra készülsz, például nyaralni, útközben akár 135 kW-os teljesítményű egyenáramú töltőt is használtsz. Ráadásul, ha megújuló forrásból származó villamos energiát használsz autód töltéséhez, nem csak a helyi kibocsátások csökkentéséhez járulsz hozzá.

ELEKTROMOS KISOKOS 

Az elektromos modellek nem csupán technikájukban különböznek a hagyományos társaiktól, de abban is, ahogyan a jellemzőikről beszélünk. Íme néhány fogalom, segítségképpen: 

AC - váltakozó áram. Az elektromos autókat kétféle módon tölthetjük. Ha váltakozó árammal - például az otthoni konnektoron keresztül - akkor a töltési idő hosszabb lesz. 

DC - egyenáram. Az elektromos autók motorjai általában egyenárammal működnek, és az akkumulátorban is így tárolódik az elektromos energia. Ha gyorsan akarjuk feltölteni akkumulátorunkat, akkor ilyen, utcai egyenáramú gyorstöltőt keressünk.

Kapacitás - ez az érték az autónkba szerelt akkumulátor energiatárolási képességét mutatja meg, ami szoros összefüggésben áll a hatótávolsággal. Tehát minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál nagyobb az autóval megtehető távolság. 

Maximális töltési kapacitás - azt mutatja meg, hogy mi az a maximális töltési teljesítmény, amivel autónk tölteni képes.

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Škoda Enyaq COUPÉ RS iV

Felszereltség

Szériafelszereltség:

 • Akkumulátor kapacitása 82 kWh
 • Navigációs rendszer
 • "FRONT ASSIST" - Környezetfigyelő
 • "KESSY FULL" - Kulcsnélkül nyitás/zárás/indítás
 • "LANE ASSIST" - Sávtartó rendszer
 • "SmartLink" funkció
 • Parkoló radar elöl és hátul
 • Tolatókamera
 • Könnyűfém keréktárcsák (20")
 • Sport futómű
 • Sportos lökhárító elöl/hátul
 • Fűthető sportkormány
 • stb.

Méretek

Részletek

Szeretné jobban megismerni modelljeinket?

Regisztráljon és márkakereskedőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

A Škoda Enyaq Coupé RS iV modellek felszereltségtől függő, kombinált elektromosenergia-fogyasztása:  16,7 kWh/100 km, CO₂-kibocsátása: 0 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásoljak. A képen látható gépkocsi illusztráció.

A rendelkezésre álló maximális elektromos teljesítmény bizonyos esetekben korlátozott lehet. Az egyes vezetési helyzetekben rendelkezésre álló teljesítmény nagysága különböző tényezőktől függ, ilyen például a környezeti hőmérséklet, a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi állapota, illetve a nagyfeszültségű akkumulátor hőmérséklete, degradációja és kora.

*A 299 lóerős (220 kW) maximális elektromos teljesítmény: az UN-GTR.21 szerint meghatározott maximális teljesítmény, amely folyamatosan legfeljebb 30 másodpercig érhető el. Az egyes vezetési helyzetekben rendelkezésre álló teljesítmény különböző tényezőktől függ, például a külső hőmérséklettől, a nagyfeszültségű akkumulátor fizikai korától, valamint hőmérsékletétől, töltöttségi szintjétől és kondicionálási állapotától. A maximális teljesítmény csak akkor érhető el, ha a nagyfeszültségű akkumulátor hőmérséklete 23°C és 50°C között van, és töltöttségi szintje meghaladja a 88%-ot. Ha ezek a paraméterek nem teljesülnek, előfordulhat, hogy a maximális teljesítmény nem áll rendelkezésre. Az akkumulátor hőmérséklete - bizonyos mértékig - közvetve befolyásolható az állóhelyi légkondicionáló funkcióval, a töltöttségi szint pedig a járműben állítható be. Az aktuálisan rendelkezésre álló teljesítmény a jármű vezetési teljesítményképernyőjén látható. A nagyfeszültségű akkumulátor kapacitásának optimális fenntartása érdekében napi használatra 80%-os töltési célértéket javaslunk beállítani (ez például hosszú távú utazások előtt 100%-ra módosítható).

 ** WLTP szabvány szerint