Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

VISION S

o

VISION S

A Škoda 2014-ben mutatta be a VisionC design-tanulmányt, amellyel kijelölte saját, új formanyelvét. A márka most ezt a világot ülteti át a SUV szegmensbe is. A VisionS koncepcióautó (aminek a nevében az 'S' a SUV-ot jelöli), megmutatja, hogy hogyan képzeli el a Škoda a jövő városi terepjáróját, amely még a sikeres Škoda Yetinél is hatalmasabb lesz. A 4,7 méter hosszú1,91 méter széles és 1,68 méter magas testet nem lehet nem észrevenni az úton. Az autóba beülve ugyanazokkal az értékekkel találkozunk mint, amik híressé tették a Škoda márkát: A VisionS három tágas üléssorában összesen hat utas tud kényelmesen utazni. A modell bemutatójára a 2016-os Genfi Nemzetközi Autószalonon került sor.

 

 

motorháztető kreatívan felhasznált műanyagon nyugszik, kontúrjai a Škoda logóhoz vezetik a tekintetet. A széles hűtőrács és a négy darab elkeskenyedő, magasan elhelyezett LED fényszóró merőben meghatározza a bemutató autó tekintetét, kihangsúlyozva a terepjárós jellemvonásokat. A logó és a hűtőrács vertikális merevítői a kristályok által inspirált, csehországi üvegmetszők előtt tisztelgő formanyelv megtestesülései.

A VisionS hátulja precíz szobrászmunka eredménye. A nagyméretű kipufogóknak az erőteljes diffúzor szab kereteket, határozott kiállást biztosítva ezzel a Škoda SUV-nak az utakon. A keskeny hátsó szélvédő alatt tűnik fel a Škoda embléma, valamint a dinamikus és szintén karcsú, kristályhatású hátsó lámpatestek. Utóbbiak a Škoda modelljeire jellemző C-alakú íve ezúttal a lökhárító fényvisszaverőiben válik teljessé.

A Škoda's VisionS oldalnézetből is megmutatja a SUV-okra jellemző karakterjegyeket. Már kerékdobok szögletes kialakítása is azt mutatja, hogy a VisionS megállná a helyét terepen. Az éles tornádóvonal átível az autó egészén, az ablakoknál futó perem kontúrja dinamikus mélyedést képez, majd mind ez egy hosszú spoilerrel ellátott hirtelen lejtésű tetőívvel ér véget. A bemutató autó állóhelyzetben is olyan, mint ha gyorsulna.