Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Vision RS

o

Vision RS

A Škoda VISION RS egyszerre tárja elénk a következő RS generáció formavilágát és a Škoda új kompakt autóját

›   A formaterv-vázlatok ízelítőt nyújtanak a 2018-as Párizsi Autószalonon bemutatkozó tanulmányautóból

›   A videó exkluzív betekintést nyújt abba, hogyan készül a Škoda VISION RS dizájnja

›   A sportos kompakt modell a Škoda 117 éves autósport-múltjára épül

Mladá Boleslav, 2018. augusztus 30. - A Škoda VISION RS tanulmánynak a 2018-as Párizsi Autószalonon való bemutatkozásával a Škoda először enged bepillantást a következő kompakt autójába, és egyúttal beharangozza az RS sportmodellek új formavilágát. Az októberi világpremierhez közeledve a cseh autómárka dizájn tervet tesz közzé, melynek célja, hogy ízelítőt nyújtson ebből a dinamikus tanulmányautóból. Ezenfelül videón mutatják be, hogyan készül a Škoda VISION RS formaterve az Oliver Stefani vezető tervező által irányított dizájn részleg asztalain.

Még a nyers vázlatok is arról árulkodnak, hogy a jármű koncepciójának egyik kulcseleme az aerodinamika. Az orr precízen lett megtervezve, a szűkre húzott fényszórók pedig dinamikus megjelenést kölcsönöznek az autónak. A hátsó részen a diffúzor és az optimális légellenállást segítő tetőszpojler kap hangsúlyt.

A Škoda VISION RS 4356 milliméter hosszú és 1810 milliméter széles, amelyhez 1431 milliméteres magasság és 2650 milliméteres tengelytáv társul. A sportos jegyekkel rendelkező autó ízelítőt nyújt a nagy teljesítményű RS  modellek új formavilágába és a Škoda 117 éves autósport-hagyományaira épül. Az RS betűkombinációt először 1974-ben vezették be a 180 RS és 200 RS rally versenyautókon, és a 130 RS sikereit követően az egész világon ismertté vált. 2000 óta a különböző Škoda modellsorozatok nagy teljesítményű változatait jelölik vele. 

Exkluzív betekintés a színfalak mögé

A Škoda Design otthona egy 1890-ben épült villa a Jizera folyó partján, Mladá Boleslav Česana kerületében. A fejlett és szigorúan őrzött Škoda AUTO Műszaki Központ, amely 2008-ban költözött Česanába és 2015-ben újabb modernizáláson ment keresztül. Ebben az idilli környezetben találkozik a futurista technológia és a hagyomány, nagyon különleges légkört teremtve a kreatív munkához. Itt dolgozza ki a Škoda jövőbeli formanyelvét Oliver Stefani vezető tervező 26 országból érkezett 150 beosztottjával együtt. A villa egykoron a textilgyáros Franz Hiller tulajdonában állt. A XIX. században a telken először házi textiltermékeket gyártó üzemek létesültek. A Škoda járműveket gyártó épületek a XX. század közepén épültek meg.

A videón a kamera a Design villához közelít. A villa udvarán ülő tervező ügyes ceruzavonásokkal és a legendás Škoda 130 RS rallyautóból ihletet merítve sportos kompakt autót vázol fel táblagépén pontos, íves vonalakkal és éles kontúrokkal: ez a Škoda VISION RS.