Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Travel Assist

A Travel Assist különböző rendszereket és funkciókat tartalmaz, amelyeket a következő oldalakon egyenként mutatunk be Önnek. Aktiválásukkal a jármű jelentősen megkönnyítheti a vezetést és növelheti az utazási komfortot. Aktiválás után a Travel Assist képes automatikusan megállítani és újraindítani a járművet, sávban tartani a járművet, dugóban követni más autókat, és a környező forgalmat egy Ön előtt lévő kijelzőn megjeleníteni.

Prediktív Tempomat

A Prediktív Tempomat nemcsak az Ön előtt haladó forgalmat figyeli, hanem a navigációs rendszerben tárolt, felismert közlekedési táblákat és sebességkorlátozásokat is feldolgozza. Ezen információk alapján a sebességet időben módosítja, például amikor a jármű kanyarhoz, körforgalomhoz vagy kereszteződéshez közeledik, vagy a sebességkorlátozás megváltozására reagálva.

Forgalmi jelzések felismerése

Egy képfeldolgozó modul a beolvasott képeken ismert közlekedési táblákat keres, és az eredményeket összehasonlítja a navigációs rendszer adataival. A rendszer feldolgozza a sebességkorlátozó táblákat, az előzni tilos táblákat, az egyirányú utcák "behajtani tilos" tábláit és minden további előírást, valamint a megfelelő megszüntető táblákat, és megjeleníti azokat a járművezető számára.

Adaptív sávtartó asszisztens

Az adaptív sávtartó asszisztens  felismeri, ha járműve akaratlanul letér a sávjáról. A rendszer egy kamerát használ, amely felismeri a sávjelzéseket az úton, még a sárga útépítési vonalakat, a közlekedési bójákat és más út- vagy sávhatárokat is. Az adaptív sávvezetés segítségével a rendszer beavatkozik a kormányzásba, és megpróbálja a járművet a kiválasztott sávban tartani anélkül, hogy kitérést okozna.

Közlekedési torlódás asszisztens

A Közlekedési torlódás asszisztens  megkönnyíti a vezetést a forgalmi dugókban.Az adaptív sebességtartó automatika és a sávtartó asszisztens segítségével elindul és fékez, valamint a kormányt is vezérli, így alkalmazkodik a jármű a környező járművek mozgásához a forgalmi dugóban.

Vészhelyzeti asszisztens

A Vészhelyzeti asszisztens minimalizálja a baleset kockázatát, ha a járművezető rosszul érzi magát. Amint a sávtartó asszisztens felismeri, hogy a vezető keze még egy figyelmeztető üzenet után sincs a kormánykeréken, a vészhelyzeti asszisztens aktiválódik: Ez lefékezi a járművet álló helyzetig, a sávban tartva azt, és bekapcsolja a vészvillogókat.

Ez az oldal egy további része a nyitó oldalon. Kattintson a gombra az eléréshez.

Vissza a nyitólapra