Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Asszisztens rendszerek

Vannak olyan automatizálható folyamatok egy utazás során, amelyek nem csak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszik a vezetést. Ezért a Škoda modellekbe olyan szenzorokat és az azoktól származó adatokat villámgyorsan elemző asszisztens rendszereket építettünk, amelyek például segítenek parkolni, vagy a monoton utak leggyakoribb veszélyeit akadályozzák meg. Ők a te saját asszisztenseid, akikre mindig számíthatsz.

Látogasson el az http://asszisztens.skoda.hu/ honlapra, ahol megmutatjuk, hogyan teheti még kényelmesebbé, és biztonságosabbá az utazást!

Holttér figyelő rendszer

A Holttér figyelő rendszer sávváltás esetén segíti a vezetőt azzal, hogy jelzi, ha egy másik jármű halad az autó holtterében. Az autó radarjai folyamatosan felügyelik az autó mögötti és melletti területet, majd a rendszer a környező járművek távolságát és sebességét vizsgálva eldönti, hogy figyelmezteti-e a vezetőt. 

Smart Light Assist

Ahelyett, hogy automatikusan kikapcsolná a távolsági fényszórókat, egy "maszk" a fénykéve azon része elé fordul automatikusan, amely elvakítaná a szembejövő forgalmat. Ez azt jelenti, hogy a távolsági fényszórót folyamatosan lehet használni és élvezni a nagy hatótávolságát anélkül, hogy ez a szembejövő forgalmat zavarná. 

Front Assist

A Front Assist biztonsági rendszer egy várható ütközés esetén figyelmeztet, s amennyiben az ütközés elkerülhetetlen, aktiválja a vészféket, hogy a baleset minél kisebb következményekkel járjon. 

Sávtartó asszisztens

A Lane Assist sávtartó rendszer figyelmezteti, mielőtt figyelmetlenség miatt elhagyná a forgalmi sávot, s a nem szándékos sávváltás ellen aktív kormányzási beavatkozással lép fel. Ám a vezető bármikor felülbírálhatja a segédet.

Közlekedési torlódás asszisztens

A közlekedési torlódás asszisztens az adaptív sebességszabályozás rendszerét és a sávtartást segítő rendszert egyesíti. Forgalmi dugó esetén a sávtartást segítő rendszer 60 km/h alatti sebesség esetén segít sávon belül tartani az autót. Ha az adaptív sebességszabályozás is aktív, a kormányzás, gázadás és fékezés automatikusan történik, függetlenül attól, hogy mennyire zsúfolt az út. A vezető kezének azonban mindig a kormánykeréken kell lennie a funkció működéséhez. 

Kiállási asszisztens

Parkólóhelyekről történő kitolatás esetén a hátsó kiállás-asszisztens felismeri az oldalról közeledő járműveket. Ilyenkor hangjelzés figyelmeztet az ütközés veszélyére. Ezenfelül a "kritikus oldal" ahonnan a másik jármű közeledik, először sárgán, majd piros színnel jelenik meg az infotainment képernyőjén. Szükség esetén a fékek automatikusan működésbe lépnek. 

Park Assist

A Park Assist megfelelő méretű helyet keres két parkoló autó között, majd szinte automatikusan végrehajtja a manővert. Az autó elektronikája vezérli a kormánykereket, miközben a vezető csak a gáz és fékpedálokat kezeli. 

Adaptív lengéscsillapítás

Az adaptív lengéscsillapítás szabályozás (DCC) folyamatosan elemzi és reagál a különböző közlekedési helyzetekre (fékezés, gyorsítás, kanyarodás), s ennek megfelelően módosítja a csillapítási és kormányzási karakterisztikát. 

FRONT ASSIST PREDIKTÍV GYALOGOSVÉDELEMMEL

A hűtőrácsban található radart használó Front Assist folyamatosan figyeli az előttünk haladó jármű mögötti távolságot, szükség esetén fékezi és lassítja az autót. A megújult Octavia kibővített Front Assist rendszerének része a prediktív gyalogosvédelem is, amely audiovizuális jellel és enyhe fékezéssel figyelmezteti a sofőrt a veszélyre.

TÁVOLSÁGI FÉNYSZÓRÓ SZABÁLYOZÁS

A Light Assist szolgáltatás automatikusan távolsági fényszóróra kapcsol, így növeli a kényelmet és biztonságot.

VONTATMÁNY ASSZISZTENS

Utánfutóval kell parkolnia? A Trailer Assist rendszer könnyebbé és biztonságosabbá teszi a parkolási manővereket. Ez a rendszer átveszi az irányítást lassú tolatás közben.

HOLTTÉR-FIGYELŐ RENDSZER

A hátsó lökhárítón lévő radarszenzorokat használva a holttérfigyelő rendszer észleli az autó mögött és mellett lévő holttereket. A környező járművek távolsága és sebessége alapján, szükség esetén figyelmezteti a vezetőt a lehetséges veszélyre.

TRAVEL ASSIST

Ez az asszisztens a multifunkcionális kamera és a navigációs rendszer közötti együttműködést használja ki és segítségükkel képes számos közlekedési tábla megjelenítésére a Maxi DOT-on és a navigáció kijelzőjén.