Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav egy cseh város, ahol az első autót Laurin és Klement készítette el 1905-ben, és ahol a cég teljes gyártása zajlott egészen az 1940-es évekig, amikor is a termelés egy része átkerült Kvasiny és Vrchlabí üzemeibe. Mladá Boleslavban azonban nem csak gyártási folyamatok mennek végbe, hanem itt készítik el vázlataikat a tervezők, amely vázlatokból fokozatosan kifejlesztik a prototípusokat, amelyekből pedig megszületnek a végleges modellek. 
A Mladá Boleslav-i üzemben a termelési program jelenleg a ŠKODA FABIA, RAPID, RAPID SPACEBACK és OCTAVIA modellekből áll. A helyi motorgyár pedig nemcsak a ŠKODA, hanem az egész Volkswagen csoportot látja el modern kompresszoros TSI motorokkal.

Mladá Boleslavban jelenleg közel 20 000 ŠKODA alkalmazott dolgozik. A gyártó üzem mellett a város a vállalatvezetésnek, a Fejlesztési és Tervezési Osztálynak és a cég oktatási létesítményeinek is otthont ad (Na Karmeli oktatási központban található egy középiskola és egy egyetem is). A városban ezeken felül még helyet kapott a ŠKODA Múzeum is, amely az autókedvelő látogatók részére érdekes látnivalókat és programlehetőségeket kínál.