Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

Kvasiny

A három csehországi ŠKODA gyár közül a legfiatalabb, Kvasiny történelme az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor az első kétajtós, négyüléses JAWA 700 autó karosszériája itt készült el. A második világháború után Kvasiny összeolvadt a mladá boleslavi autógyárral. Ezek után Kvasiny a kis darabszámban gyártott sport-és haszonjárművekre specializálódott. 

Az évek során a klasszikus háború utáni Superb, a legendás Felicia kabrió, az egyedülálló 1000 MBX Tudor, illetve a híres 110R és Rapid sport coupé látott napvilágot Kvasinyban. Ezen modellek mellett meg kell említeni a népszerű Pick-Up haszonjárműt is, amely a Felicia alapjaira készült. 
Napjainkban, a márka zászlóshajója, a ŠKODA SUPERB folytatja ezt a hagyományt. Emellett a márka két SUV modellje, a KAROQ és a KODIAQ is itt gördül le a gyártósorról.

A kvasinyi üzem jelenleg a márka legnagyobb fejlesztésének számító  bővítésen és modernciázión megy keresztül. Ez a fejlesztés lehetővé fogja tenni, hogy a termelést 280 000 járműre emelkedjen évente.