Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Párhuzamos parkolás

A SUPERB akár 40 km/h sebesség mellett is képes szabad parkolóhelyet keresni a Park Assist segítségével. Amint a szenzorok megfelelő nagyságú helyet találnak (az autó hossza + 80 cm) a rendszer segítséget nyújt a parkolási manőverekben. 

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Merőleges parkolás

A Park Assist megfelelő méretű helyet keres két parkoló autó között, majd szinte automatikusan végrehajtja a manővert. Az autó elektronikája vezérli a kormánykereket, miközben a vezető csak a gáz és fékpedálokat kezeli. 

  

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Kiállási asszisztens (Rear Traffic Alert)

Parkólóhelyekről történő kitolatás esetén a hátsó kiállás-asszisztens felismeri az oldalról közeledő járműveket. Ilyenkor hangjelzés figyelmeztet az ütközés veszélyére. Ezenfelül a "kritikus oldal" ahonnan a másik jármű közeledik, először sárgán, majd piros színnel jelenik meg az infotainment képernyőjén. Szükség esetén a fékek automatikusan működésbe lépnek.

 

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Tolatókamera

Könnyebben parkolhat, ha járművét tolatókamerával is felszerelteti. Az ötödik ajtó markolatába épített kamera a jármű mögötti terület képét közvetíti, s a jármű szélessége alapján még az autó mozgásának várható pályagörbéjét is kijelzi a képernyőn

Ez az oldal egy további része a nyitó oldalon. Kattintson a gombra az eléréshez.

Vissza a nyitólapra