Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Párhuzamos parkolás

A Superb akár 40 km/h sebesség mellett is képes szabad parkolóhelyet keresni a Park Assist segítségével. Amint a szenzorok megfelelő nagyságú helyet találnak (az autó hossza + 80 cm) a rendszer segítséget nyújt a parkolási manőverekben. 

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Merőleges parkolás

A Park Assist megfelelő méretű helyet keres két parkoló autó között, majd szinte automatikusan végrehajtja a manővert. Az autó elektronikája vezérli a kormánykereket, miközben a vezető csak a gáz és fékpedálokat kezeli. 

 



 

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Kiállási asszisztens (Rear Traffic Alert)

Parkólóhelyekről történő kitolatás esetén a hátsó kiállás-asszisztens felismeri az oldalról közeledő járműveket. Ilyenkor hangjelzés figyelmeztet az ütközés veszélyére. Ezenfelül a "kritikus oldal" ahonnan a másik jármű közeledik, először sárgán, majd piros színnel jelenik meg az infotainment képernyőjén. Szükség esetén a fékek automatikusan működésbe lépnek.

 

ŠKODA SUPERB Parkolást segítő rendszerek

Tolatókamera

Könnyebben p ar kolha t , ha jár mű vé t tolatókamerával is felszerelteti. Az ötödik ajtó markolatába épített kamera a jármű mögötti terület képét közvetíti, s a jármű szélessége alapján még az autó mozgásának várható pályagörbéjét is kijelzi a képernyőn

Ez az oldal egy további része a nyitó oldalon. Kattintson a gombra az eléréshez.

Vissza a nyitólapra