Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Front Assist és Kikerülés asszisztens

A Front Assist egy ütközésre figyelmeztető rendszer. Ha az ütközés nem kerülhető el, ez a biztonsági asszisztens fékez, hogy minimalizálja a következményeket.A rendszer vészfékezést is végez, ha egy gyalogos vagy kerékpáros megpróbálja keresztezni a jármű útját.

 

Ha a Front Assist kritikus helyzetben fékez, és a vezető a kormánymozdulatokon keresztül kikerülési manővert jelez, a Kikerülés asszisztens kifejezetten a kormányzásba avatkozik be, hogy segítse az akadály kikerülését.

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Kanyarodási asszisztens

A Kanyarodási asszisztens a Front Assist része, és figyeli a szembejövő járműveket, amikor balra kanyarodik, például egy kereszteződésben. Közvetlen veszély esetén megállítja a járművet, és figyelmeztető hangjelzést ad.

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Elágazás asszisztens

Ez az asszisztensrendszer reagál a keresztirányban közeledő járművekre vagy kerékpárosokra, és ott, ahol a látási viszonyokat parkoló autók, kerítések vagy egyéb akadályok korlátozzák - például az úttestre való kihajtáskor. Közvetlen veszély esetén a rendszer hang- és fényjelzést ad, és vészfékezést indít.

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Sávváltó asszisztens

A jármű hátsó részén található két radarérzékelőnek köszönhetően a Sávváltó asszisztens felismeri a hátulról vagy a holtterében közeledő járműveket. Ezt a külső tükörház belső oldalán található LED-jelzés jelzi Önnek. Az asszisztens akár 70 méteres távolságból is érzékeli a járműveket, így hatékonyan figyelmezteti Önt a veszélyes helyzetekre autópályákon és kétsávos utakon.

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Kiállási asszisztens

Ez az új biztonsági asszisztens a sávváltó asszisztens egy újabb kiegészítő funkciója. A Kiállási asszisztensnek köszönhetően Önt és a többi utast vizuálisan és akusztikusan figyelmeztetjük, ha például egy, a menetiránnyal párhuzamosan parkoló járműből kiszállva az ajtó kinyitása egy másik járművel, kerékpárral vagy elektromos robogóval való ütközéshez vezethet. A Kiállási asszisztens a Front Assist hátsó radarérzékelőit használja. Ezek akár 35 méteres távolságból figyelik a jármű mögötti és oldalsó területet.

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Proaktív Utasvédelem

Közelgő ütközés esetén vagy instabil vezetési helyzetekben az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) segítségével az első biztonsági övek megfeszülnek, a nyitott oldalablakok pedig résnyire záródnak, hogy megakadályozzák idegen tárgyak bejutását a jármű belsejébe. A rendszer az első radarasszisztenst használja.

Škoda Octavia Front Assist és Kikerülés asszisztens

Multi-Collision Fék

Ha a Octavia baleset részese lesz, és a légzsákok működésbe lépnek, a Multi-Collision fék aktiválódik, és gondoskodik arról, hogy a jármű megálljon, így megelőzve a további károkat.

Ez az oldal egy további része a nyitó oldalon. Kattintson a gombra az eléréshez.

Vissza a nyitólapra