Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.

ŠKODA KAROQ Biztonság

Sávtartó asszisztens

A sávtartó asszisztens a sáv nem szándékos elhagyására figyelmeztet, és aktív kormányzási beavatkozással segít megelőzni a sáv nem kívánt elhagyását. A rendszer 65 km/h felett és felismerhető útburkolati jelek esetén aktív.

ŠKODA KAROQ Biztonság

Front Assist

A Front Assist biztonsági rendszer egy várható ütközés esetén figyelmeztet, s amennyiben az ütközés elkerülhetetlen, aktiválja a vészféket, hogy a baleset minél kisebb következményekkel járjon. 

ŠKODA KAROQ Biztonság

Holttér-figyelő rendszer

A holttér-figyelő asszisztens észleli a holttérben levő járműveket és a külső tükörben levő kijelzőn keresztül figyelmezteti a vezetőt a potenciális vészhelyzetre. Ehhez a hátsó lökhárító alsó részében elhelyezett két radarérzékelő felügyeli a jármű melletti és mögötti (legfeljebb 20 m-es) teret. Az autó körülötti járművek távolságától és sebességétől függően a rendszer eldönti, hogy optikai úton vagy hangjelzésekkel figyelmeztesse-e a vezetőt egy lehetséges veszélyre.

ŠKODA KAROQ Biztonság

Kiállási asszisztens

A kiállási asszisztens a holttér-figyelő rendszer részeként ugyanazokat a radarokat használja és segít a parkolóhelyről való kiállásban. Amennyiben érzékeli egy másik autó oldalról való érkezését, közbeavatkozik és aktiválja a vészféket.

ŠKODA KAROQ Biztonság

Közlekedési torlódás asszisztens

A rendszer  folyamatos kocsisorban 60km/h alatti sebesség esetén a sávban tartja az autót és automatikusan fékez, illetve gyorsul addig, amíg a vezető a kormánykeréken tartja a kezét. A közlekedési torlódás asszisztenshez adaptív tempomat, sávtartó asszisztens és DSG váltó rendelése szükséges.

Ez az oldal egy további része a nyitó oldalon. Kattintson a gombra az eléréshez.

Vissza a nyitólapra