Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

2018-08-14

Generációkon át - Nagypapák ültek Herczig Norbert navigátorülésébe

Generációkon át - Nagypapák ültek Herczig Norbert navigátorülésébe

A MOL Racing Team szponzoraként a ŠKODA egy igazán különleges akcióval készült a versenysorozat hazai fordulójára, a Veszprém Rallye-ra: a 2017 óta futó "Ez már nem a nagyapád Škodája!" szlogent segítségül hívva néhány szerencsés nagypapát ültetett a négyszeres magyar ralibajnok, Herczig Norbert mellé.

Az 1895-ben alapított cseh autógyártó már számos generációt kiszolgált: az 1959-ben megalkotott díjnyertes Octavia kiváló felszereltségével szorongatta meg a korabeli konkurenciákat, az 1999-ben piacra dobott Fabia pedig családbarát kialakításával és meggyőző megjelenésével hódított már a kezdetektől fogva. Öt szerencsés nagypapa az utóbbi modell legujabb generációjának alapjaira épülő versenyautóba, egy ŠKODA FABIA R5-be ülhetett be a ŠKODA négyszeres magyar rally bajnoka, Herczig Norbert mellé. A szerencsés nagyszülőket maga Herczig Norbi választotta ki a jelentkezők közül, a tesztkörökről pedig egy látványos kisfilm is készült, melyben azt is láthatjuk, hogy a nyerteseket egy hamisítatlan ŠKODA oldtimer vitte a helyszínre - már ezért is érdemes megtekinteni az elkészült filmet:

"Nagy meglepetés és egyben fantasztikus érzés volt, hogy a nyertesek között egykori raliversenyzőkre is bukkantunk" - emlékezett vissza Herczig Norbert. "Volt olyan ralis nagypapa, aki éppen aznap ünnepelte a születésnapját, a felesége pedig titokban nevezte a játékra. Egy másik nyertes 30 évvel ezelőtt pont egy Škodával versenyzett a Veszprém Rallye-n, így számára valóban feledhetetlen élmény volt visszaülni a jól ismert járgányba. Igazán megható volt látni a 30 éve készült fotókat" - tette hozzá a többszörös bajnok.

A ŠKODA lépést tart a friss trendekkel, így újabb modelljei tervezésekor is figyelembe veszi a generációs igényeket: a vállalat 2009-ben lépett be az SUV-k piacára Yeti nevű modelljével, melyet 2017 végén az akár 7 üléssel is rendelhető, kategóriájának legnagyobb csomagterével ellátott KODIAQ, 2018-ban pedig annak kistestvére, a KAROQ követett. A modellek a cseh kristályművesség ihlette vonalvezetéssel, valamint számos okos megoldással és kényelmi funkcióval minden igényt kielégítenek: a vezeték nélküli mobiltöltés mellett fáradtságérzékelő, virtuális pedál, sávtartó asszisztens, illetve a ŠKODA Connect rendszer teszik kiemelkedővé a márka újdonságait. A vállalat nemrég bejelentette az első e-autójának bevezetését is, amelyet a tervek szerint 2021-ben dobnak piacra.