Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek
27.07.2018

Az idei év trófeái geometrikus mintázatukkal és szögletes formáikkal a cseh kubizmusnak állítanak emléket

Az idei Tour de France verseny kapcsán ismét a ŠKODA Design munkatársait bízták meg a győztesek trófeáinak megtervezésével. Miután a mezőny július 29-én áthaladt a Champs-Elysées-n felállított célvonalon, az egyes kategóriák győztesei átvehetik jól megérdemelt elismeréseiket. A ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöke, Bernhard Maier személyesen nyújtja majd át a Zöld Trikó tulajdonosának a zöld kristályüveg trófeát, amellyel a pontverseny győztesét jutalmazzák.

"A Tour de France győzteseinek készült trófeák izgalmasan elegyítik a finom íveket és határozott vonalakat, amelyek a felső rész felé haladva egyre szélesednek. Ezzel egy madár szárnyára emlékeztetnek, ahogy repülés közben kitárja azt." - nyilatkozta a formavilágról Peter Olah, a ŠKODA AUTO formatervezője.

A cseh üveggyártás művészetének mesterművei 60 centiméter magasak és 4 kilogramm súlyúak. A gyártást az elismert cseh üveggyártó Lasvit végezte, a ŠKODA Design formatervezői által megálmodott trófeák elegáns sziluettjei pedig már a Tour de France védjegyei közé tartoznak. A trófeák felületének megalkotásánál a ŠKODA AUTO formatervezői minden évben új forrásokból merítenek inspirációt. Az idei év trófeái a cseh kubizmus geometrikus mintázata és szögletes formái előtt tisztelegnek.

Az idei évben a ŠKODA AUTO már 15. alkalommal támogatja a Tour de France versenyét hivatalos támogatóként és járműpartnerként. 2011. óta pedig a nagy hagyományokkal rendelkezdő cseh márka formatervezőinek munkáját dicséri a Franciaországot átszelő kerékpárverseny győzteseinek készülő trófeák formaterve is.

Július 7-én 105. alkalommal indult útjára a nagy múltú kerékpárverseny, amely az Atlanti-óceán partvidékén fekvő Noirmoutier-szigetről rajtolt el. A versenyzőkre a 21 szakaszon összesen 3 351 kilométernyi tekerés vár egészen július 29-ig, amikor a mezőny megérkezik a Champs-Elysées-n felállított célvonalhoz.

A ŠKODA AUTO idén is izgalmas tartalmakkal és érdekes háttéranyagokkal jelentkezik a Tour de France kapcsán, amelyeket az érdeklődők a ŠKODA Storyboard oldalán találhatnak meg. Az egyik ilyen összeállítás a mezőny előtt haladó járművek konvojáról szól, amelyből a nézőknek osztogatnak ajándékokat. Azok a rajongók, akik személyesen szeretnék megtapasztalni a verseny hangulatát, szintén hasznos tippeket kaphatnak a látogatáshoz a ŠKODA Storyboard oldalán.