Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

2018-07-23

A ŠKODA sorozatban immár ötödik alkalommal az első helyen

A ŠKODA SUPERB az Auto Test 2018-as győztese ("Auto Test Sieger 2018"). A márka 110 kilowattos (150 LE) 2.0 TDI motorral szerelt zászlóshajója szerezte meg a legmagasabb pontszámot az Auto Test szakmai magazin által tesztelt németországi importautók között. A nagytapasztalatú tesztelők az elmúlt év során mintegy ötszáz gépkocsit vizsgáltak meg, illetve hasonlítottak össze részletesen.

Erős mezőnyben aratott sikert az Auto Test szakmai magazin 2018/3. számában a ŠKODA SUPERB 2.0 TDI (110 kW/150 LE), összesen 641 pontot gyűjtve. Az elegáns limuzin ezzel nem csupán ebben a közvetlen összevetésben nyerte el az aranyérmet, hanem az elmúlt tizenkét hónap során tesztelt németországi importmodellek körében is a legjobb eredményt érte el. A szakmai magazin elsősorban a SUPERB "legtágasabb térkínálatát" és "felhasználóbarát infotainment-rendszerét" emelte ki, az összegzés pedig: "A ŠKODA egyértelműen osztályelső. Hatalmas és különösen praktikus, színvonalas menetkényelemmel és kedvező menettulajdonságokkal."

"Nagy örömmel tölt el minket a ŠKODA SUPERB ismételt kitüntetése, amely jó tulajdonságai sokaságával győzte meg az Auto Test szakembereit" - hangsúlyozta a kölni díjátadó alkalmával Stefan N. Quary, a ŠKODA AUTO Deutschland GmbH értékesítési részlegvezetője.

Az Auto Test immár 2008 óta díjazza különböző kategóriákban a megelőző tizenkét hónap legjobb autóit, amely során szakemberei minden kategóriára kiterjedően évente mintegy ötszáz autót vizsgálnak meg, összesen több mint egymillió tesztkilométeren át. Az összehasonlító tesztek során olyan tényezők, mint a jármű minősége és menetdinamikája éppúgy fontos szerepet játszanak, mint értékvesztése, feláras felszerelései és üzemeltetési költségei. Az értékelés természetesen a biztonság témakörére is kiterjed.

A ŠKODA már a tekintélyes kitüntetés sorozatgyőztesének számít. 2014-ben és 2015-ben az OCTAVIA COMBI nyerte a németországi importautók értékelését, míg 2016-ban a ŠKODA SUPERB COMBI érte el a legjobb teszteredményt az importmodellek között. Tavaly csupán az új ŠKODA KODIAQ szorította a második helyre "a tágas beltér bajnokát".