Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek
2017-12-14

Az új ŠKODA KAROQ elnyerte az „Arany kormánykerék” díjat

"Arany kormánykerék" ("Das Goldene Lenkrad") díjjal tüntette ki 2017-ben a Bild am Sonntag lap és az Auto Bild autós magazin az új ŠKODA KAROQ sorozatot. Olvasóik több mint húsz európai országból a "Kis SUV-modellek" kategóriájában a döntőbe szavazták a KAROQ családot, majd széleskörű tesztelést követően a szakértőkből álló zsűri választotta győztesnek a ŠKODA újdonságát.

"Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen jól szerepel modellpalettánk legifjabb tagja. Az 'Arany Kormánykerék' elismerés jól mutatja, hogy összességében jelenleg a KAROQ a legvonzóbb ajánlat a kompakt SUV-modellek kategóriájában" - emelte ki Christian Strube, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. "A KAROQ számos területen szolgálhat mércéül. E modellünk nagysikerű SUV-offenzívánk következetes folytatása" - tette hozzá Christian Strube.

Az "Arany kormánykerék" ("Das Goldene Lenkrad") Európa egyik legtekintélyesebb autós díja. Az idén a kis- és kompaktautók, a kis, illetve a nagy SUV-modellek, a közép- és felsőkategória, valamint a sportautók mezőnyében összesen 42 modell indult a szavazáson.

A ŠKODA KAROQ a kis SUV-modellek - összesen 12 indulóval a legnépesebb - kategóriájában szerepelt. Az Auto Bild és a Bild am Sonntag, illetve a több mint húsz európai országbeli testvérlap olvasói először kategóriánként négy-négy favoritot választottak ki, amelyeket azután az észak-olaszországi Baloccóban széleskörű tesztelésnek vetett alá az autóversenyzőkből, mérnökökből, prominens személyiségekből, formatervezőkből és a vezető európai autós magazinok főszerkesztőiből álló, 53 tagú szakértői zsűri.

A KAROQ a ŠKODA modelljeire jellemzően olyan erényeivel bizonyult meggyőzőnek a zsűritagok előtt, mint kényelme és térkínálata. A connectivity területén pluszpontokat is szerzett, a KAROQ ugyanis olyan legújabb generációs infotainment-rendszerek kínálatával érkezett, amelyek kapacitív érintőképernyőről vezérelhetők. A KAROQ emellett az első ŠKODA modellként kínál szabadon programozható digitális műszeregységet. Az LTE-modulnak és a WLAN-hotspotnak köszönhetően a ŠKODA KAROQ utasai folyamatos internet-kapcsolatot élvezhetnek. Mindezeken túl az új kompakt SUV-modell erőteljes hajtásrendszerével és jól sikerült futóműhangolásával is meggyőzte tesztelőit.