Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Path 2@2x

12.11.2021

ŠKODA KAROQ: a modellpaletta oszlopos tagja

2017. tavaszi bemutatkozása óta a ŠKODA KAROQ modell jelentős mértékben hozzájárult a cseh autógyártó sikereihez. Nagy testvérével, a KODIAQ modellel együtt számos ügyfelet hódítottak meg és világszerte rengeteg autós szaklap elismerését kivívták. Együtt kulcsfontosságú szerepük volt a ŠKODA márka elmúlt években mutatott fejlődésének alakításában. 2017 óta több, mint 500 000 darab gördült le a KAROQ modellből a márka gyártósoráról. 2020-ban és 2021 első félévében a KAROQ volt a ŠKODA legkeresettebb SUV modellje és a márka második legnépszerűbb modellje az OCTAVIA után. A megújult ŠKODA KAROQ november 30-án egy digitális médiaprezentáció keretében mutatkozik be a nagyközönségnek.

Martin Jahn, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területekért felelős tagja így nyilatkozott : "Nagyvonalú térkínálatával és a ŠKODA márkára jellemző funkcionalitásával a KAROQ már a kezdetektől fogva levette lábáról ügyfeleinket. Az elmúlt évben és 2021 első felében ez volt a legnépszerűbb modellünk, amely jól jelzi a modellkínálatban betöltött kiemelt szerepét. Meggyőződésem, hogy a KAROQ megújult változatával erre a sikerre építhetünk és új ügyfeleket nyerhetünk meg a márka számára."

A 2017-ben bemutatott ŠKODA KAROQ a ŠKODA márka SUV kampányának második elemeként debütált. Ezt követően ez a modellsorozat kulcsfontosságú szerepet játszott a ŠKODA 2020-as igazi sikertörténetében, amikor ez a járműszegmens adta a ŠKODA világszintű értékesítésének közel 40 százalékát. Valójában a 2020-as évben illetve 2021 első félévében a KAROQ volt a ŠKODA legnépszerűbb SUV modellje és a cseh autógyártó második legkeresettebb modellje az OCTAVIA mögött. 2017 óta világszerte több, mint 500 000 darab KAROQ gördült le a gyártósorról és jelenleg a világ számos pontján, összesen 60 országban érhető el a sikermodell. A ŠKODA ezt a modellt Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Kínában gyártja.

Izgalmas formaterv és a ŠKODA márkára jellemző értékek

A KAROQ bemutatásakor a KODIAQ modell izgalmas formai nyelvezetét követte, amelyet a kristály ihlette elemek, a dinamikus formák és a határozott vonalak tettek teljessé. Érkezésével tovább folytatódott az a ŠKODA hagyomány, hogy az SUV modellek neve "K" betűvel kezdődik és "Q" betűre végződik. Neve visszanyúl az alaszkai őslakosok, az Alutiiq nyelvéhez. Kompakt méretei a KAROQ modellt tökéletes autóvá teszik városi környezetben, míg az off-road üzemmód és a megemelt hasmagasság illetve az opcionálisan elérhető összkerékhajtás rendszere garantálja, hogy nagyobb kihívásokat tartogató terepen is legalább ilyen jól megállja a helyét. Rendkívüli térkínálatával és hatalmas csomagterével ideális jármű a családok és azon ügyfelek számára, akiknél központi szerepe van az életmóddal kapcsolatos tevékenységeknek. A funkcionálisan is kiemelkedő KAROQ számos Simply Clever megoldást kínál, többek között az opcionálisan elérhető VarioFlex hátsó üléseket. A KAROQ nem mindennapi aktív és passzív biztonsági rendszert, számos vezetéstámogató rendszert kínál, mindez rendkívüli kényelemmel és a hálózatba kapcsolhatósági megoldások széles palettájával párosul.

Számos elismerés az autóiparral foglalkozó nemzetközi médiától

Az ügyfelek körében szerzett népszerűsége mellett a ŠKODA KAROQ igen jó értékelést kapott a nemzetközi autós újságíróktól is, amelyet jól mutat a 2017 óta begyűjtött díjak hosszú sora is. A bemutatását követő első évben a KAROQ - a ŠKODA legnagyobb egyedi piacaként teljesítő - Németország legtekintélyesebb autós szaklapjaitól kapott számos elismerést. Az Auto Bild a legjobb kisméretű SUV modellnek járó "Arany Kormánykerék" díjjal jutalmazta, míg az auto motor und sport magazin az "AUTONIS" díjat ítélte oda neki a legjobb új kompakt SUV formatervért. A KAROQ az Auto Zeitung "Auto Trophy" szavazásán is a versenytársak előtt végzett a 25 000 euró alatti import SUV kategóriában. Ezt a remek eredményt 2017 után 2018-ban és 2019-ben is megismételte. 2018-ban a legjobb import járműnek választották a kompakt SUV és terepjáró kategóriában az auto motor und sport magazin által szervezett "Best Cars" olvasói választáson. Ezt tette teljessé a cseh és a görög "Év Autója" díj illetve az "Év SUV Modellje" elismerés Bulgáriában, majd a "Fleet News Awards" kitüntetés megszerzése az Egyesült Királyságban. A cégautókkal foglalkozó német firmenauto magazin 2019 és 2021 között három egymást követő alkalommal tüntette ki a ŠKODA KAROQ modellt az "Év Cégautója" címmel. 2021-ben az egyesült királyságbeli What Car? magazin ítélte oda a cseh sikermodellnek a "Legjobb családi SUV" díját. Emellett a KAROQ két díjat zsebelt be Oroszországban, amikor a Za Rulyom Grand Prix díjátadón az "Év Autója" és a "Legjobb kompakt összkerékhajtású crossover" címekkel gazdagodott a cseh márka modellje.