Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Path 2@2x

17.05.2021

Villanyautó vezette fel a Magyar kerékpáros Körverseny mezőnyét

A ŠKODA hosszú évek óta kiemelt támogatója a kerékpársportnak, így neves kerékpárversenyeken is rendszeresen feltűnnek a mezőnyben járműveik. A hazai szurkolók a május 12-én rajtoló Tour de Hongrie-n már az elektromos hajtású ŠKODA ENYAQ iV-t láthatták a mezőny élén.

Egyértelmű, hogy egy tisztán elektromos autó kevésbé szennyezi a környezetet, azonban ezek az előnyök hatványozódnak, ha egy kerékpárverseny autóját cserélik le villanyautóra. Ennek a jó példának köszönhetően a ŠKODA ENYAQ iV mögött haladó versenyzőknek nem kell többé belélegezniük a káros kipufogógázokat.

Az ENYAQ iV 2020-ban már hegyi szakaszokon is bizonyított a Tour de France és a Vuelta a Espana kerékpáros verseny mezőnyében. A gyors, 125 kW-os töltés és az akár 510 kilométeres hatótávolságnak köszönhetően az ENYAQ iV helyt áll még a kerékpárversenyek mostoha körülményei között is. Háromféle akkumulátorral kapható: 55, 62 és 82 kWh-s kapacitással. Ezekből ered a különböző változatoknak a jelölése is: 50, 60 és 80 - ez határozza meg a különböző ENYAQ iV modellek erejét és hatótávolságát is.

Az ENYAQ iV nagy előnye, hogy kezdetektől elektromos modellnek tervezték, így az akkumulátorcellák a padlóba kerültek beépítésre. Emiatt tágasabb lett az utastere is. Kerékpáros versenyek háttértámogatására, így versenybírói járműnek is ideális választás ez a modell.

A ŠKODA We Love Cycling 2004 óta támogatja kísérőautókkal a világ legnagyobb kerékpárversenyeit és 2020 óta támogatja a magyar Tour de Hongrie egyhetes versenyét is ŠKODA  WLC színekben. A mezőnyben az évek során az OCTAVIA és a SUPERB modellek domináltak, de mellettük a jövőben egyre több ENYAQ iV bukkanhat fel.