Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Path 2@2x

30.03.2021

A frissített ŠKODA KODIAQ SUV-t hivatalosan április 13-án leplezik le

Egy igazán sikeres modell finomhangolása: három izgalmas vázlat lebbenti fel a fátylat a megújult ŠKODA KODIAQ szabadidő-autóról. A nagy méretű SUV, amely hétszemélyes változatban is elérhető, 2016 óta van jelen az autópiacon és a kereslet azóta is töretlen iránta. Felújított arculattal és frissített technológiával ünnepli premierjét a KODIAQ április 13-án.

Az első dizájn skicc arról árulkodik, hogy az átdolgozott ŠKODA KODIAQ frontrésze még feltűnőbb vonalvezetést kapott. Újratervezték a motortetőt, az egyenesebbre húzott hatszögletű hűtőmaszk látványos dupla lamellákkal hódít. A korábbi változatnál keskenyebb fényszórók az alatta található ködlámpákkal újszerű négyes szempárt alkotnak. Egy másik figyelemre méltó újdonság az újratervezett első kötény szélesebb középső légbeömlővel, amelyet mindkét oldalon L alakú, alumínium hatású díszítőelemek ékesítenek.

A második rajz az újragondolt első fényszórókat mutatja meg. Jól látható az egymásra helyezett két LED modul, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a modellnek. A harmadik vázlatban az élesen megrajzolt hátsó lámpatestek elevenednek meg, amelyek az elsőkhöz hasonlóan karcsúbbak lettek. A márkát fémjelző kristályos szerkezet és a klasszikus ŠKODA C betűt formázó minta tökéletesen zárják le az izgalmas formatervet.

2016-os bemutatásakor a KODIAQ kitaposta az utat a márka sikeres SUV-stratégiája számára, amely ma már egész családot vonultat fel a K-val kezdődő és Q-val végződő modellekből. A hét üléssel is választható szabadidő-autóból eddig több mint 600 ezer készült, a KODIAQ-ot a világ 60 országában forgalmazzák. A frissített ŠKODA KODIAQ világpremierje április 13-án lesz.