Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Path 2@2x

19.02.2021

Az új KUSHAQ hivatalos bemutatójára 2021. március 18-án kerül sor

Két dizájnrajzzal immár konkrét betekintést kínál új KUSHAQ modelljére a ŠKODA. Az indiai piacra tervezett középkategóriájú SUV formavilágát a ŠKODA VISION IN koncepciótanulmány markáns megjelenése határozza meg. Műszakilag a KUSHAQ a Volkswagen Csoport moduláris keresztmotoros platformjának a ŠKODA AUTO által kifejezetten India számára átdolgozott MQB-A0-IN változatára épül és az INDIA 2.0 termékoffenzíva keretében az első a ŠKODA és a Volkswagen azon négy modellje közül, amelyeket helyben, azaz Indiában gyártanak majd. A ŠKODA KUSHAQ világpremierjére 2021. március 18-án kerül sor.

Az egyik dizájnrajzon az új ŠKODA KUSHAQ erőteljes kialakítású eleje látható. A modell nevének eredete az ősi indiai szanszkrit nyelvre vezethető vissza, amelynek "Kushak" szava "királyt" vagy "uralkodót" jelent. Feltűnőek az éles metszésű, kétrészes fényszórók, amelyek egészen a széles ŠKODA hűtőrácsig nyúlnak. Az alsó védőidommal kialakított, masszív első lökhárító a SUV-modell atletikus megjelenését hangsúlyozza.

A második rajz az új ŠKODA KUSHAQ hátulját ábrázolja, amelynek letisztult formáit megnyújtott tetőlégterelő és a lökhárító robusztus diffúzoreleme fogja közre. A kompakt SUV-modell hátsó lámpáit a márkára jellemző kristályhatású struktúrák díszítik, a csomagtérajtón pedig önálló betűkkel szerepel a "ŠKODA" felirat.

Az új ŠKODA KUSHAQ és az elkövetkező volumenmodellek műszaki alapjául egyaránt a helyben kifejlesztett és gyártott MQB-A0-IN platform szolgál, amelyet már az új, szigorúbb indiai biztonsági és károsanyag-kibocsátási követelmények jegyében terveztek. A tervekben az új modellek igen magas, 95 százalékos lokalizációs szintje szerepel, amelyhez a ŠKODA AUTO pune-i műszaki centrumában zajlik a fejlesztés.