Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek
25.09.2019

BEST OF mobility 2019 – Az olvasók szerint a ŠKODA VISION iV a legjobb koncepciómodell

A ŠKODA VISION iV tanulmányt választották az olvasók a koncepciómodellek kategóriájának (Concept Car) győztesévé a 2019-es BEST OF mobility szavazás során. A tanulmány a Volkswagen-csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira készült első ŠKODA és a cseh autógyártó elektromos jövőjébe kínál betekintést. A díjat Frank Jürgens, a ŠKODA AUTO Deutschland GmbH igazgatósági szóvivője a Frankfurti Nemzetközi Autószalon NEW MOBILITY WORLD rendezvénye keretében vette át.

A tisztán elektromos hajtásrendszerű ŠKODA VISION iV koncepciótanulmány idén tavasszal a Genfi Autószalonon tartotta premierjét és a ŠKODA elektromos jövőjét mutatja be. A Volkswagen-csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira készült első ŠKODA a cseh márka következő lépése az elektromos mobilitás felé. A négyajtós crossover-kupé sportos, érzelmekben gazdag vonalvezetéssel bizonyul vonzónak, miközben bőséges térkínálat jellemzi. A vezetés dinamikus élményéről összkerékhajtás és 225 kW (306 LE) rendszerteljesítménnyel két elektromos motor és összkerékhajtás gondoskodik.

A BEST OF mobility olvasói szavazást a Deloitte nemzetközi tanácsadó céggel és a Német Autóipari Szövetséggel (VDA) együttműködésben a HUSS-VERLAG bonyolította. A VISION mobility magazin szerkesztősége összesen 18 kategóriában - például Energiakoncepció (Energy Concept), Mobilszolgáltatások (Mobile Services) és Tömegközlekedés (Public Transport) - egyaránt öt-öt terméket vagy szolgáltatást nevezett, amelyekre az olvasók április 1. és július 31. között leadhatták szavazataikat. A koncepciómodellek kategóriájában (Concept Car) végül a ŠKODA VISION iV tanulmányt választották győztesnek.

2019-ben lép be a ŠKODA az elektromos mobilitás területére

124 évvel a vállalat alapítását követően a cseh autógyártó a SUPERB iV formájában hálózatról tölthető hibrid (Plug-in-Hybrid), míg a CITIGOe iV révén tisztán akkumulátorhajtású modellel jelenik meg a piacon, 2020-ban pedig már a MEB-alapra épülő első sorozatgyártású modellek is megérkeznek. Az elkövetkező négy év során a ŠKODA mintegy kétmilliárd eurót invesztál alternatív hajtásokba, illetve új mobilitási szolgáltatásokba, s 2022 végéig több mint tíz elektromos modellt mutat be.