Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

4x4=16 előny

Mind a négy keréken

A 4x4 technológiánk kiemelkedő kényelmet és biztonságot nyújt Önnek, az Önnel együtt utazók, a barátok és az egész család számára. Az összkerék-meghajtás segítségével megelőzhető számos veszélyes és kockázatos helyzet. Ezen túlmenően minden évszakban öröm az autózás az utakon és azokon kívül is. Válassza a kalandot a ŠKODA 4x4 modelljeivel!  

Engedjen a kísértésnek

A 4x4 modellek nagyon kedvezőek olyan dinamikus és sportos vezetők számára, akik a különböző útfelületeken nagyobb menetbiztonságot és menetstabilitást szeretnének. Különösen kényelmes utazást biztosít a négykerék-meghajtása a jobb úttartás miatt. 

A 4x4 modellek nagyon kedvezőek olyan dinamikus és sportos vezetők számára, akik a különböző útfelületeken nagyobb menetbiztonságot és menetstabilitást szeretnének. Különösen kényelmes utazást biztosít a négykerék-meghajtása a jobb úttartás miatt.  

A 4x4 megbízható

Nedves falevél, kavics, záporeső, jeges úttest vagy hó erősen növeli a csúszásveszélyt. A nagyobb vonóerő miatt jobban átvihető a motor teljesítménye az útra, ami megakadályozza az első és a hátsó kerekek kipörgését. A ŠKODA összkerék-meghajtása biztosan célba juttatja a nagyvárosi vagy az offroad expedíciók alkalmával is. 

Összkerék-meghajtás minden évszakban

"A négykerék-meghajtás nélküli autó csupán vészmegoldás lehet." (Walter Röhrl, raliversenyző)"

Tavasz

 1. Az árnyékos kanyarokban található olvadt hó nem okoz gondot a 4x4-es autó vezetőjének.

 2. A hirtelen fellépő télies útviszonyok (nyári kerék esetén) mellett biztonságosabban érezheti magát, ha esetleg rövid szakaszon tovább kell vezetni.

 3. Az úthibák miatt gyakran kerülni kell: ilyen esetekben azonnal segít a 4x4.

 4. Laza utak a hegyekben, ráadásul emelkedővel: összkerék-meghajtás esetében nem gond. Ideális megoldás hegyi gazdálkodók, erdészek, vadászok, vidéki orvosok, csomagszolgálatok és hasonló felhasználók részére.  

Nyár

 1. A monoton utazás az autópályán csökkenti a koncentrációt, de útépítés esetén gyorsan sávot kell váltani: a 4x4 megbízhatóbb megoldást nyújt.

 2. Egy hirtelen jött zivatar miatt fellépő vízen való felúszás mindig komoly kihívást jelent az úton. A 4x4 segít a helyzet károsodás nélküli megoldásában.

 3. Aki gyakrabban autózik déli területeken, jól ismeri a sónedves vagy homokos, és ezáltal csúszós tengerparti utak veszélyeit   - a 4x4 segítségével a nyomvonalon marad.

 4. A 4x4 nagyobb biztonságot nyújt, és ezzel stabilabb járműszerelvényt biztosít (nagyobb súly és erőátvitel a hátsó kerekeknél, ezáltal minimális az utánfutó kilengésének veszélye).  

Ősz

 1. Váratlan téli viszonyok nyári gumi mellett - ezt senki nem szeretné. A 4x4 ilyenkor is nagyobb biztonságot nyújt.

 2. Hirtelen ködfalba kerül? Őrizze meg a nyugalmát, és szükség esetén álljon félre. A 4x4 segítségével ilyenkor is ura a helyzetnek.

 3. Bármilyen szépek is a színes őszi levelek, az úttesten nagyon veszélyesek lehetnek. Ilyenkor is többnyire legalább egy kerék tapadása biztosított, ami kisegíti a vezetőt a veszélyzónából.

 4. A 4x4 nagyobb biztonságot és élvezetesebb utazást jelent száraz, sportos útviszonyok mellett is.  

Tél

 1. Az összkerékhajtás lehetővé teszi az emelkedők (pl. hegyi emelkedők, vagy ház feljárók) legyőzését.

 2. A 4x4 télies és jeges útviszonyok mellett nagyobb biztonságot nyújt - sík úttesten is.

 3. A reggeli hóeke előtti munkakezdés elsőkerék-meghajtású járművel elképzelhetetlen. A 4x4 segítségével ilyenkor is haladhat.

 4. Hóval borított útpálya és szembejövő forgalom: ilyenkor a megállás emelkedőn, vagy az elindulás kitérés után nem jelent gondot összkerék-meghajtású járművel.  

Fedezze fel a 4x4 modelljeinket.