Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

ŠKODA 4x4

A jó apa nem keres kifogásokat: megoldja. A jó apa pont olyan, mint az autója.

A jó apát nem éri meglepetés. Nem látja a jövőt, mégis minden eshetőségre előre felkészül. A jó apa nem aggódik, tervez. A legnagyobb hóban sem akad el és már rég bepakolt, mire megkérdeznéd, hogy hol lesz hely a táskáknak. A jó apa nem vacillál túl sokat, álmából felkeltve is határozott. Szerinte a majdnem egyenlő a nullával.

Az összkerék meghajtású ŠKODA SUPERB és SUPERB COMBI modellek az automatikus nyomaték elosztásnak és a legújabb elektrohidraulikus tengelykapcsolónak köszönhetik megkérdőjelezhetetlen terepképességeiket. A ŠKODA 4x4 csúcsmodelljei az 1.4 TSI (150 LE) és a 2.0 TSI (280 LE) benzin erőforrásokkal, valamint a 2.0 TDI (150 LE) és a 2.0 TDI (190 LE) dízel motorokkal érhetőek el. Segítségükkel használójuk nem csak magabiztosan, hanem szélsebesen is veheti az elé kerülő akadályokat.

A ŠKODA OCTAVIA és OCTAVIA COMBI kategóriájukban egyedülálló módon kínálnak 4x4 meghajtást az olyan apukáknak, akik nem elégednek meg a Škodától már megszokott hatalmas térrel, gazdaságos motorokkal és a mindennapi praktikus megoldások egész sorozatával. 

A 4x4 meghajtás az OCTAVIA alapmodellen kívül az egyedi igényekhez hangolt sportos RS, az exkluzív Laurin&Klement és a kifejezetten terepre született SCOUT modellekhez is elérhető. 

A formabontó KODIAQ külső megjelenése megdöbbentően erőteljes. Legalább annyira robusztus, mint amennyire gyönyörű. Négykerék-meghajtásának köszönhetően bármilyen terepen megállja a helyét, miközben belül a számos connectivity lehetőség, a hatalmas tér és a páratlan kényelem jóvoltából az egész család otthon érzi magát, bármilyen kalandról legyen is szó. A KODIAQ esetén az 1.4 TSI (150LE), 2.0 TSI (180LE)  és 2.0 TDI (150 és 190LE) motorok kombinálhatók 4x4 meghajtással.

A ŠKODA új SUV modelljének, a KAROQ-nak dinamikus dizájnját számos kristályelem határozza meg. Egy vérbeli ŠKODA lévén, a ŠKODA KAROQ-ot is kimagasló tágasság jellemzi, akár a beltérről, akár a csomagtérről legyen is szó. Ezen kívül számos új asszisztens rendszer, LED fényszórók és a márka életében először, digitális műszerfal érkezik a modellhez. A KAROQ modell 2.0 TDI 150LE motorjához - manuális és automata DSG váltó esetén is - érhető el a 4x4 meghajtás.

Itt tudhat meg mindent a "4x4" témakörrel kapcsolatban!

4x4 Modellek

Az összes összkerékhajtású modellünket nemrég frissítettük vagy teljes egészében átdolgoztuk. Ezzel a ŠKODA egy vonzó és fiatalos 4x4-es választékot kínálja a kompakt- és a középkategóriában. A ŠKODA összkerékhajtásai számos előnyt nyújtanak a kétkerékhajtású járművekkel szemben.

Miért 4x4?

Az első és a hátsó tengely közötti változtatható erőmegosztás maximális teljesítményátvitelt tesz lehetővé, szinte minden talajon. A vonóerő jelentősen növekszik, amit az utánfutókat vagy lakókocsikat vontató vezetők különösen értékelnek. Ezáltal könnyebbé válik az indulás. 

Technológia

Egyre több vevőt győztek meg összkerékhajtású járműveink kiemelkedő menettulajdonságai, kényelme, biztonsága, illetve sokoldalúsága és teljesítménye. 2008 óta a cseh gyártó megháromszorozta az évente eladott 4x4-es járműveinek számát.

Jó tudni!

Az összkerékhajtású járművek nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtanak. A vezető számára megnövekszik a jármű gyakorlati haszna, hiszen az autó rugalmasabban használható a különböző helyzetekben, és akár nehéz terepen is elboldogul.