Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

A családi sportautó legújabb generációja

Az új OCTAVIA RS

RS. A mágikus két betű, amely egy családi autóból sportos modellt varázsol. Ha pedig ez a két betű az OCTAVIA neve után áll, biztos lehetsz benne, hogy olyan autóban ülsz, amellyel még az unalmas reggeli iskolajáratok is élményvezetéssé változnak.   

Az új OCTAVIA RS számos részletében különbözik a hagyományos verzióktól.

 

Dinamikus megjelenését olyan fekete kiegészítők is fokozzák, mint a hűtőrács, a diffúzor, a visszapillantó tükörházak és a hátsó légterelő. A gyönyörű és sportos 18 vagy 19 collos felnik mögött felsejlenek a vörösre fényezett féknyergek. Természetesen az RS logó számos helyen megjelenik kint és bent is. Az üléseknél és a kárpiton, az új, háromküllős kormánykeréken és az alcantara borítású műszerfalon. Kontrasztos varrás a belső térben, amely opicionálisan vörös, vagy szürke/ezüst lehet.

Persze az új ŠKODA OCTAVIA RS igaz arcát akkor mutatja meg, amikor elindulsz vele.

Belső tér

Egy sportos modell, amelyik környezetbarát

A jövőre érkező OCTAVIA RS Plug-in Hybrid változatát egy benzines 1.4 TSI motor, és egy elektromos motor közösen hajtja, és képes tisztán elektromos üzemmódban is működni akár 60 km-ig (WLTP ciklus). A teljes teljesítménye 245 lóerő. Jól hangzik igaz? De csak ha akarod. Elektromos üzemmódban ugyanis csendben is tudsz dinamikusan vezetni.

Plug-in Hybrid

Asszisztens rendszerek

Park Assist

Csökkentse minimálisra a szűk helyekre való beparkolással járó nehézségeket a parkolóasszisztens segítségével! Automatikusan kiválasztja a megfelelő parkolóhelyet a párhuzamosan vagy egymásra merőlegesen álló járművek között

Holttérfigyelő rendszer

A hátsó lökhárítóban lévő radarérzékelők segítségével a holttérfigyelő rendszer az autó mögötti és melletti területet ellenőrzi. Képes a többi jármű, és a kerékpárosokhoz hasonló, nehezebben észlelhető "akadályok" akár 70 méterről történő érzékelésére is. A környező járművek távolsága és sebessége alapján eldönti, figyelmeztesse-e a vezetőt vagy sem.

Kiállási Asszisztens

A parkolóasszisztens szenzoraira támaszkodva a rendszer (maximum 10 km/órás sebességig) védelmet nyújt az autó mögötti akadályokkal szemben. Ha akadályt észlel, akkor - az akadály távolsága és az autó sebessége alapján - a rendszer aktiválja a vészféket.

LED Mátrix fényszórók

A teljes LED Matrix fényszórók mátrixszerű fénysugarakkal működnek. Ez lehetővé teszi a távolsági fényszórók folyamatos használatát a többi vezető elvakítása nélkül. A szélvédőn lévő kamera segítségével a mátrixfényszórók reagálnak a forgalmi helyzetekre, és csak a fényszórók egyes elemeit kapcsolják ki. A többi elem bekapcsolva marad, és megvilágítja az utat. 

A teljes LED Matrix fényszórók és speciálisan tervezett LED ködlámpák adják az OCTAVIA RS jellegzetes megjelenését. Mindez kiegészítve a fényes fekete hűtőráccsal és az első lökhárítóban a fekete diffúzorral, melyek így együtt adják az OCTAVIA RS elejének sportos megjelenését.

A mások által legtöbbet látott hátsó részen a lökhárítóba épített diffúzor és a csomagtérajtón lévő spoiler rögtön elárulja, hogy milyen OCTAVIA modellel van dolgunk. Ha mégsem lenne azonnal egyértelmű, akkor a két kipufogó és a lökhárító csíkszerű fényvisszaverője nyomatékosítja mindenki számára: ez egy új OCTAVIA RS.

Felszereltség

Szériafelszereltségek:

  • "LIGHT csomag" (LED Mátrix fényszórók, TOP LED hátsó lámpák)
  • "KESSY FULL" - Keyless Access
  • Könnyűfém keréktárcsák (18")
  • Rádió "Bolero"
  • Digitális műszerfal
  • Sport lökhárító "RS" elöl és hátul
  • Alumínium pedálszett
  • stb.
Az összes felszereltség mutatása

COMBI RS

COMBI RS

Lapozz bele az új OCTAVIA magazinba, hogy egyéb érdekességeket is megtudhass a modellről!

A ŠKODA OCTAVIA RS kizárólag benzinüzemű 2.0 L TSI modellek WLTP szerint mért fogyasztása: 5,7-10,8 l/100km, CO2 kibocsátása: 130-245 g/km

A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek.  

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél. Az NEDC alatt feltüntetett értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva.

A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.