Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Modellek

Az új ŠKODA OCTAVIA

Weiter
k

Aktuális hírek

Mild-hibrid, hálózatról tölthető hibrid és földgázüzem – Új hajtásrendszer-változatok a ŠKODA OCTAVIA számára

2020-09-23

Új dimenziókba lépett az OCTAVIA negyedik generációjával a ŠKODA: a márka „bestsellere” érzelmekben még gazdagabb karakterrel mutatkozott be és tovább növelte aktív és passzív biztonságát, az OCTAVIA emellett számos új vezetői segédrendszert kínál és modern infotainment-berendezésekkel is szolgálhat fedélzetén. Mindezeken túl gazdaságos üzemű benzin- és dízelmotorjaival, valamint három alternatív hajtásrendszerével az OCTAVIA új nemzedéke hosszú távú fenntarthatósága is nőtt. A OCTAVIA e-TEC modellben a ŠKODA első ízben alkalmaz mild-hibrid technikát, míg az OCTAVIA iV és a sportos OCTAVIA RS iV korszerű, hálózatról tölthető hibridhajtással (Plug-in Hybrid) érkezett, az OCTAVIA G-TEC pedig környezetkímélő földgázüzemre (CNG) készült. Három hosszú távon fenntartható hajtásrendszerének köszönhetően jelentősen csökken az új OCTAVIA sorozat szén-dioxid-kibocsátása.

A ŠKODA AUTO 32 millió eurót fordít a Mladá Boleslav-i üzem ENYAQ iV gyártósorának átalakítására

2020-09-09

A ŠKODA AUTO lezárta a tavaly nyár óta folyamatban lévő egyeztetéseket a Mladá Boleslav-i fő üzemében létesítendő gyártósorról, amely a MEB platformra épülő modellek gyártását célozza meg. Ez a feladat magába foglalja az épületet érintő strukturális átalakításokat illetve a szállítási technológiára és a végső összeszerelő sorra kiterjedő módosításokat. A beruházás értéke eléri a 32 millió eurót. Ez a Volkswagen Csoport egyetlen olyan gyártósora, ahol a MEB (moduláris elektromos platform) és MQB (moduláris keresztmotoros platform) alapra épülő járművek egymás mellett készülhetnek. Ez azt jelenti, hogy a tisztán elektromos ŠKODA ENYAQ iV, az OCTAVIA és a kompakt SUV kategóriában szereplő KAROQ modellek ugyanazon a gyártósoron készülnek a Mladá Boleslav-i üzemben.