Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek

14.12.2018

ŠKODA Motorsport WRC 2 győzelem

A FIA Rally Világbajnokság WRC 2 kategóriában idén a ŠKODA Motorsport csapata állhatott a dobogó mindhárom fokán.

A ŠKODA Motorsport színeiben Jan Kopecký, Pontus Tidemand és Kalle Rovanperä szerezték meg idén az első három helyet a FIA World Rally Championship WRC 2 osztályában.  A ŠKODA márka számára ez volt a legsikeresebb év a rally történelme során.

2015 óta, a ŠKODA FABIA R5 uralja a WRC-t, hiszen a Rally Világbajnokságban négyszeres bajnok, a pilóták zsinórban harmadik éve állnak a dobogó tetején, ráadásul a Cseh Rally versenyen négy bajnoki címet is bezsebeltek.

A gyári csapat mellett az autók is szép teljesítményt futottak, hiszen 240 darabot adtak el 32 országban. A FABIA R5s 3616-szor indult, több mint 60 országban mely 598 győzelmet és 787 befutást eredményezett. A világ számos országában, négy kontinensen szerzett így nemzeti címeket a ŠKODA Motorsport (CODASUR in South America, African Rally Championship, Asia-Pacific Rally Championship és European Rally Championship Junior U28).

Az R5 kategóriában tehát a ŠKODA FABIA R5 a legsikeresebb, ami a második leggyorsabb osztály a rally versenyen és a WRC 2-ben. R5 a legújabb a ŠKODA versenyautók sorában, amely az első autóval a VOITTURETTE A-val kezdődött, és olyan legendákkal folytatta, mint az OCTAVIA TOURING SPORT, 130 RS, 130 LR és OCTAVIA WRC. Az évtizedek során a ŠKODA Motorsport nagy sikereket ért el a Rallye Monte Carlo és a Finn 1000 Lakes Rally versenyen.