Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Modellek
2018-02-14

Herczig Norbert az európai rallysportban folytatja karrierjét

A négyszeres magyar bajnok a világ egyik legrangosabb bajnokságában

Hungaroring Groupama Vezetéstechnikai Központ, 2018. Január 30. -

Az idei szezonban Herczig Norbert minden eddiginél magasabbra tette a lécet: arra vállalkozik 2018-ban, hogy egy FABIA R5 volánja mögül hódítsa meg a Rally Európa Bajnokság (ERC) versenysorozatát. Ezen az úton egy új navigátor szegődik mellé, Ferencz Ramón személyében.

Majdnem minden megváltozik a jelenlegi Országos Rallye Bajnokság abszolút bajnokának életében. Először is egy számára ismeretlen terepen kell bizonyítania rátermettségét: a Rally Európa Bajnokság a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) kiemelt versenysorozatán, ami a világ legrégebbi nemzetközi rallys megmérettetése. Emellett idéntől a MOL Racing Team csapattagjaként, Ferencz Ramón navigálásával indul a versenyeken. Ezért örülünk különösen annak a döntésnek, hogy Herczig Norbert a 2018-as idényben is a ŠKODA márka modelljei mellett tette le a voksát: egy FABIA R5 volánja mögé ül be a versenyeken és egy ŠKODA OCTAVIA RS-t vezet a hétköznapokon.

És hogy mi vár rájuk idén? Herczig Norbert szerint: "Több éve dédelgetjük azt az álmunkat, hogy amennyiben sikerül Magyarországon többször is megnyerni az abszolút értékelést, akkor szeretnénk kilépni a nemzetközi porondra. A Rally Európa Bajnokságot egy nagy kihívás lesz, de szerencsére Magyarországról tudjuk menedzselni."

Természetesen megkérdeztük Ferencz Ramónt is, hogy ő milyen eredményt jósol a Herczig-Ferencz páros első idényétől: "Az első évben szeretnénk megszokni az atmoszférát, összecsiszolódni Norbival, megismerni a pályákat. A második, harmadik évben lehet reális cél, hogy nagyobb álmaink legyenek az eredményt illetően. Ettől függetlenül nem sétakocsikázni megyünk a Rally Európa Bajnokságra."

Németh János, a ŠKODA Magyarország márkaigazgatója elmondta, hogy a rallysport támogatása kiemelt helyen szerepel a márka több, mint 120 éves történetben, ezért izgalommal és nagy várakozással tekint Herczig Norbert 2018-as idényére. Emellett, tette hozzá, hatalmas elismerés a márkának és a csapatnak egyaránt, hogy a világ egyik legrangosabb nemzetközi versenysorozatában indul idén a Herczig-Ferencz-ŠKODA R5 "hármasa".