Bevezetés

Minden egyes ügyfelünk fontos számunkra! Szeretnénk biztosítani Önt arról, hogy ügyfeleink és a nyilvánosság bizalma továbbra is a legfontosabb számunkra. Rendkívül sajnáljuk a kialakult helyzetet. Fontos, hogy ügyfeleink tudják: műszaki szempontból mindegyik érintett gépjármű biztonságos és a közlekedésre alkalmas. Teljes mértékben magunkra vállaljuk a szükséges műszaki intézkedések megvalósításának költségeket. Köszönjük megértését!

A dízelkampány sokkal többről szól, mint csupán a motorokról. Minden egyes ügyfélről szól. Ezért frissítettük sikeresen több mint hatszázezer ŠKODA gépjármű szoftverét világszerte.

De nem álltunk itt meg. Továbbra is fejlesztünk, tesztelünk és ellenőrzünk. Szigorú tesztelés után az Egyesült Királyság Járműengedélyeztetési Ügynöksége (Vehicle Certification Agency) valamennyi műszaki intézkedésünket jóváhagyta. Így most már végrehajthatjuk a műszaki intézkedéseket minden egyes érintett ŠKODA dízelmotoron.

Műszaki háttér

Az érintett motorváltozatok többségénél a műszaki intézkedés olyan szoftverfrissítést jelent, amely révén a dízelmotor égési folyamatának folyamatos fejlesztésében az utóbbi években elért eredmények (pl. tökéletesített befecskendezési rendszer) javítják a motorvezérlést. Az intézkedés hozzávetőlegesen félóra tiszta munkaidőt vesz igénybe.

Csupán az 1,6 literes motorok esetében szükséges az úgynevezett áramlásátalakító beszerelése. A műszaki beavatkozás végrehajtása egy óránál kevesebb időt vesz igénybe.

Az illetékes szabályozó hatóságok megerősítették, hogy a műszaki intézkedések nem gyakorolnak hátrányos hatást az üzemanyag-fogyasztási értékekre, a CO2-kibocsátási értékekre, a motorteljesítményre, a maximális forgatónyomatékra, valamint a zajkibocsátásra. A hatóságok a Volkswagen Csoporton belül foganatosítandó intézkedések megerősítésének érdekében tett erőfeszítéseken túl alapos független teszteket is végeztek - néhány esetben külsős műszaki szolgáltatók segítségének igénybevételével.

Az érintett ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a műszaki intézkedéseket sikeresen végre fogják hajtani. Minden, a típusengedély szempontjából releváns érték változatlanul érvényes marad. Ez kulcsfontosságú előfeltétele volt a műszaki intézkedések hatóságok általi jóváhagyásának.

Számos országban minden olyan ügyfél, akinek a gépjárművén el kell végezni ezt a műszaki intézkedést, írásbeli megerősítést fog erről kapni a szervizeltetés után.

Lépjen kapcsolatba a Škodával

Minden olyan ŠKODA ügyfelet, akinek a gépjárműve vonatkozásában jóváhagyásra került a műszaki intézkedés szükségessége, felkértünk, hogy tegye lehetővé az intézkedés végrehajtását.

Amennyiben ellenőrizni szeretné, hogy gépjárművét érinti-e a műszaki intézkedés, kérjük, használja az alvázszám-ellenőrző rendszert az alábbi linken:

Abban az esetben, ha az alvázszám-ellenőrző rendszer megerősíti, hogy gépjárműve érintett a műszaki intézkedéssel, kérjük, keresse fel hivatalos ŠKODA partnerét, és lehetőség szerint minél hamarabb kérjen szervizidőpontot.

Az intézkedés 30-60 percet vesz igénybe attól függően, hogy milyen terjedelmű beavatkozásra van szükség, és természetesen költségmentes az Ön számára. Szíves megértését kérjük azzal kapcsolatban, hogy a beavatkozás folyamatszervezési okok miatt némileg hosszabbra nyúlhat.

Kérdés vagy további információk esetén Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 8.00 - 18.00 óráig készséggel áll az Ön rendelkezésére.

Lépjen velünk kapcsolatba a következő központi telefonszámokon:

belföldről ingyenesen hívható:
+36-80-980-005
külföldről is hívható:
+36-1-877-8519

Köszönjük türelmét és márkánkhoz való hűségét!

Gyakran ismételt kérdések >>

Bizalomépítő Intézkedés >>

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés