Általános szolgáltatási feltételek

Kedvezményezett 
Mindazon személy(ek), aki(k) a Mobilitásgaranciával ellátott járművet jogosultan használják és eleget tesznek bejelentési, valamint igazolási kötelezettségüknek, segítségnyújtásra jogosult(ak) a jelen általános szolgáltatási feltételek szerint.

Szolgáltatók 
A ŠKODA márkaszervizek, a Magyar Autóklub és a nemzetközi ARC Transistance S.A. franchise partnerek nyújtanak segítséget a kedvezményezettnek. A mindenkori magyarországi ŠKODA márkaszervizek elérhetősége a www.skoda.hu oldalon olvasható.

Igazoló dokumentumok 
A Mobilitásgarancia-szolgáltatás igénybevételére való jogosultság a jármű forgalmi engedélyének és szervizfüzetének (ennek hiányában a mobilitás garancia kötés eredeti számla) bemutatásával igazolható. Ezen dokumentumok hiánya esetén szolgáltatás csak készpénzfizetés ellenében vehető igénybe.

Meghibásodás 
Mobilitásgarancia szolgáltatásai a jármű meghibásodása esetére kínálnak segítséget. Meghibásodásnak minősül a jármű bármely hirtelen, előre nem látott hibája, beleértve a mechanikai vagy elektromos meghibásodást és az olyan hibát, amely a jármű azonnali menetképtelenségét eredményezi, vagy az olyan váratlan meghibásodást, amely a közlekedés biztonságát veszélyezteti, illetve lehetetlenné teszi a jármű bezárását (ablakemelő, zár). A közlekedés biztonságát veszélyeztető meghibásodás a fék, szervokormány, első ablaktörlő, biztonsági öv, irányjelző- és féklámpák, világítás, vezetőoldali ülés beállítási meghibásodása, a műszerfali kontroll-lámpák továbbhaladást tiltó piros jelzése- piros és sárga jelzés magyarázatát lásd a fedélzeti irodalomban a kezelési tudnivalók, figyelmeztető és ellenőrző lámpák fejezetben. Minden közlekedési baleset (például - de nem kizárólag - ütközés, borulás, zuhanás, kiégés, robbanás, villámcsapás stb.), amelynek következtében a jármű menetképtelenné válik, illetve a jármű feltörése és rongálása, amelynek következtében a jármű bezárhatatlanná válik. Meghibásodásnak tekinthető továbbá a lemerült akkumulátor, az üzemanyaghiány, hibás üzemanyagfajta kiválasztása az üzemanyagkúton (benzin-gázolaj), kizárás a járműből, pótkerék, emelő vagy kerékkulcs hiánya valamint a gumiabroncs-defekt. Mobilitásgarancia szolgáltatás esetén, ha a meghibásodás: akkumulátor lemerült, akkor az autó beindítása után, - az ismételt meghibásodás elkerülése érdekében -, az elektromos rendszer ellenőrzése céljából, a lehető legrövidebb időn belül (maximum 24 óra) az autóval egy márkaszervizbe kell menni. Ha az ügyfél a szervizben nem jelenik meg, akkor a következő akkumulátor lemerült esetet már nem tudjuk az ingyenes Mobilitásgarancia szolgáltatás esetén belül kezelni.

A forgalomba helyezés időpontja 
A forgalomba helyezés időpontja az a dátum, amelyet a jármű forgalmi engedélyében a forgalomba helyezés napjaként feltüntettek. Ez a meghatározás kizárólag a jármű első forgalomba helyezésére vonatkozik.

A jogosultság érvényességi ideje: 

 • A Mobilitásgarancia az új gépkocsi 1. forgalomba helyezésének napjától - a gyárilag előírt - 1. Ellenőrző / LongLife szerviz esedékességéig érvényes.
 • Az ügyfél a Mobilitásgarancia szolgáltatásokra vonatkozó meghosszabbított jogosultságot egy Ellenőrző / LongLife szerviz elvégzésén keresztül szerezheti meg. Az ott feltárt esetleges hibák kijavításával, és a Mobilitás csomag megvásárlásával - a gyártó által előírt - a következő esedékes Ellenőrző / LongLife szervizig érvényes a szolgáltatás.
 •  

  A meghibásodás napja 
  A meghibásodás napja az a naptári nap, amikor a jelen általános szolgáltatási feltételek szerinti üzemzavar, menetképtelenség, baleset, rongálás vagy feltörés bekövetkezik.

  A szolgáltatás igénybevétele 
  A kedvezményezett a Mobilitásgarancia szolgáltatásokat a jármű meghibásodása esetén, a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központhoz történő haladéktalan, de legkésőbb a meghibásodás észlelését követő 24 órán belül történő bejelentés után, az igazoló dokumentumok szolgáltatóknak történő felmutatásával veheti igénybe. A bejelentés során a kedvezményezett köteles közölni a jármű forgalmi engedélyében és szervizfüzetében szereplő adatokat, valamint a meghibásodás természetének és a bekövetkezése földrajzi helyének megállapításához szükséges információkat. A szolgáltatások a megadott értékhatáron belül térítésmentesek a kedvezményezett számára, az azokat meghaladó költségek kiegyenlítésének kötelezettsége a kedvezményezettet terheli.

  Jármű 
  A Mobilitásgarancia azokra a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. (1139 Budapest, Fáy u. 27.) által közvetlenül vagy a márkakereskedői hálózatán keresztül értékesített vagy szervizelt ŠKODA személygépkocsikra érvényes, melyek engedélyezett szállítási kapacitása legfeljebb 9 fő, és utánfutóval együtt számítva is megfelelnek az alábbi feltételeknek: 

  Max. magasság: 3,2 m 
  Max. szélesség: 2,55 m 
  Max. hosszúság: 16 m 
  Max. össztömeg: 3 500 kg 

  A szolgáltatásba a gyártó által beépített alkatrészek, felszereléseken kívül csak azok az alkatrészek vonhatók be, amelyek a Porsche Hungaria Kft.-től származnak és ŠKODA márkaszerviznél kerültek beszerelésre.

  Területi hatály 
  Mobilitás Garancia az alábbi országokban érvényes:
  Belgium, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Dánia, Németország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Nagy-Britannia, Írország, Olaszország, Kanári szigetek, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Hollandia, Norvégia, Ausztria, Lengyelország, Portugália, Svédország, Svájc, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Magyarország, Románia , Belarusz Köztársaság

  A szolgáltatások rendelkezésre állása 
  A Mobilitásgarancia szolgáltatásai az év 365 (366) napján, a hét minden napján, a nap 24 órájában azonos szinten állnak a kedvezményezett rendelkezésére. A szolgáltatási szintek átlagos földrajzi, éghajlati és közlekedési viszonyokat feltételeznek, ország csoportonként különbözőek. A szolgáltatás menetében külföldön hosszabb várakozási idő is adódhat.

  Kiszállási idő 
  A hívástól számítva átlagosan 45 percen belül történik kiszállás a helyszínre. 

  *További információk: 10. oldal "Korlátozások és kizárások".

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés