Elegancia, dinamika és stílus felsőfokon

 

Új fejezethez érkezett a ŠKODA dinamikus modell- és dizájnoffenzívája. Ötajtós kupéként a ŠKODA VisionC egyszerre képvisel újszerű és expresszív, illetve dinamikus és elegáns formai nyelvezetet. Formája a három esztendeje bevezetett dizájnvonal jól érzékelhető továbbfejlesztése, ahol elegáns vonalak emelik ki még jobban az autó izgalmas arányait.

Egészen különleges hatást kelt a lágy, könnyed kontúrokkal határolt homorú és domború felületek, valamint az erősebb, precízen meghúzott élek sajátos játéka. Az egyes felületek és arányaik letisztult elrendezéssel, illetve karakteres fény-árnyék hatásokkal és határozottan meghúzott élekkel keltenek mély benyomást. A ŠKODA VisionC meggyőzően érzékelteti a ŠKODA márka érzelmi karizmáját és erejét.

Utastér - tökéletes elegancia és kényelem

A kupékat idéző körvonalai ellenére az autó igen tágas utasteret kínál. Minden műszer és kezelőelem a legfrissebb ergonómiai követelményeknek megfelelően készült és pontosan a megfelelő helyen található. Az infotainment-rendszer adatfeldolgozó funkcióival és az összes szükséges adatot nagyméretű képernyőkön megjelenítve a vezető és az utasok számára egyértelműen mércéül szolgálhat.

Közvetlenül a vezető előtt teljes egészében programozható kombinált műszeregység található, nagyméretű háromdimenziós kijelzővel. A műszerfal tekintetet vonzó középső része érintésérzékeny multimédiás képernyő, amely a műszerfaltól ízlésesen elkülönülve mintha csak lebegne a beltérben.

Mindegyik hátsó utas kihajtható multimédiás képernyővel rendelkezik, a középkonzol kartámaszának hátsó részébe épített képernyő pedig a jármű pillanatnyi üzemállapotáról szolgál alapvető információkkal. Az üléstámlákban egyénileg állítható légbefúvó nyílások találhatók, a fejtámlák igény szerint egyszerűen felemelhetők, s mindkét hátsó ajtón olvasólámpák állnak rendelkezésre.

 

Dinamikusan elegáns kupé

A kupékat idéző tanulmány magabiztos és dinamikus megjelenésű. A lehető legkedvezőbb aerodinamikai tulajdonságok meghatározó fontosságúak voltak a ŠKODA mérnökei számára, akik a külső ajtókilincseket nem láthatóan alakították ki. A VisionC formavilága, műszaki megoldásai, térkínálata, funkcionalitása és érzelmekben gazdag kupé stílusa összességében mély benyomást keltő együttest alkot. Valójában ez a ŠKODA VisionC - kifejező, dinamikus, intenzív érzelmeket ébreszt és környezetkímélő.

Környezetkímélő technika

A ŠKODA VisionC innovatív földgázüzemű (CNG) hajtásrendszerének, mérsékelt saját tömegének és ideális légellenállási tulajdonságainak köszönhetően kiváló károsanyag-kibocsátási értékekkel rendelkezik. Földgáz-üzemmódjában 3,4 kilogramm vagyis 5,1 köbméter gázzal is beéri 100 kilométerenként, amihez kilométerenként mindössze 91 gramm szén-dioxid kibocsátása párosul. A ŠKODA ezzel látványosan igazolja, hogy hagyományos hajtástechnikájú, vonzó középkategóriájú modellekkel is érhetők el kiemelkedően kedvező szén-dioxid-kibocsátási értékek.

A motorházfedél alatt a legkorszerűbb kettős üzemű, földgázzal és benzinnel egyaránt működő 1.4 TSI (110 LE/81 kW) turbófeltöltésű erőforrás dolgozik, amellyel az autó akár 214 kilométer/óra végsebességet is elérhet.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés