Szombathelyen startol a most hétvégi rally futam

2016-05-18

Ezekben a hónapokban rendkívül sűrű a menetrend az Országos Rallye Bajnokságban. Három héttel az embert próbáló miskolci verseny után már az ország nyugati szegletében találkoznak egymással a mezőny tagjai. Az előttünk álló hétvégén a szombathelyi központú, Iseum Rallye következik, amely az idei sorozat első murvás versenye lesz. Herczig Norbert és Bacigál Igor kiváló rajtot vett, címvédőhöz méltó teljesítménnyel győztek Egerben és Miskolcon. Számolgatni azonban ebben a szakaszban egyáltalán nem érdemes, hiszen hat futam még előttük áll, amelyeken bármi megtörténhet.

- Még nincs helye a matekozásnak - erősítette meg az Iseum Rallye előtt Herczig Norbert. - Tény, hogy eddig úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elképzeltük, de azt is látni kell, hogy rendkívül szoros az élmezőny. Sportszerűen el kell ismerni: eddig nekünk semmilyen műszaki problémánk nem volt, ellenben a riválisok közül többen is nehézségekkel küzdöttek. Az Iseum Rallye-n nincs más dolgunk, mint eddig. Nyomni a gázpedált, a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből. Ha így lesz, akkor ismét harcban lehetünk a győzelemért.

A SKODA Rally Team Hungária párosa az első murvás futamára készül Pirelli abroncsokon. Ez jelentheti az újdonságot Szombathely előtt. Herczigék természetesen ebből a szempontból is maximálisan fel fognak készülni, a verseny előtti hosszabb teszt alkalmas lesz arra, hogy az apróbb finomításokat elvégezzék.

- Az abroncsok terén a BRR szakmai tapasztalatára támaszkodunk ismét, mint ahogyan Miskolcon is tettük - tette hozzá a bajnoki címvédő. - Való igaz, hogy ezekkel a gumikkal ez lesz a debütálásunk murván, de szerencsére az átállás aszfalton sem okozott gondot. Nem tartunk ettől, egész biztos, hogy megoldjuk ezt a feladatot is. Mint ahogyan a gyorsasági szakaszok sem okoznak majd meglepetést, hiszen a program gyakorlatilag megegyezik a tavalyival. Leporolhatjuk az itinert, még akkor is, ha egy esztendeje még az S2000-es Skodával versenyeztünk. Elsőre talán nem tűnik akkora kihívásnak ez a hétvége, de azért vannak furfangos, becsapós pályák. Szombathely környékén elsősorban a féktávokra kell odafigyelni, hiszen nagyon sok olyan részt használunk, ahol nagy sebességről gyakorlatilag nullára kell lelassítani, majd onnan ismét visszaszerezni a versenytempót. Az ilyen stílusú kihívások a gumikat is jobban igénybe veszik, erre is figyelni kell a verseny során.

Az Iseum Rallye pénteken az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik, majd az esti órákban Szombathely szívében egy látványos rajtceremóniát tartanak. Az ORB mezőnye szombaton négy, vasárnap nyolc gyorsaságit teljesít, ezután hirdetnek majd győztest.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés