Skodálatos kezdés

2016-04-04

Jobban nem is kezdődhetett volna. Herczig Norbert és Bacigál Igor a tavalyi abszolút bajnoki cím után, az idei esztendőt is győzelemmel kezdte.

A Skoda Rally Team Hungária párosa az ORB értékelésében közel fél perces előnnyel nyerte meg a 11. Eger Rallye-t. Végig kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt nyújtottak, csupán egy defekt hátráltatta őket, ami végül a verseny abszolút győzelmébe került.

 Akkor és ott gyakorlatilag megpecsételődött a sorsunk, mert legalább tíz-tizenöt másodpercet bennhagytunk - tekintett vissza a szombati eseményekre Herczig Norbert. - Örömteli viszont, hogy a futam alatt csupán ennyi rossz történt velünk, ugyanakkor rengeteg pozitív élményben volt részünk. Kiváló időben, nagyszerű pályákon, óriási tömeg előtt kezdhettük el a bajnokságot, ami hatalmas élményt jelentett a számunkra. Óriási motiváció volt bennünk, miután megtudtuk, hogy ilyen erős hazai és nemzetközi mezőny gyűlt össze és persze titkon ebben a mezőnyben szerettük volna a nagy abszolútot megnyerni. Az említett defekt azonban ezt a vágyunkat felülírta, de ez nem szegte kedvünket, hiszen fantasztikus érzés - bár egy kicsit bosszantó is -, hogy ehhez csupán fél másodperc hiányzott.

 Igen! Pontosan fél másodperc. A tizenhat gyorsasági szakasz alatt a lengyel Gryzb Grzegorz és Hundla Robert páros ennyivel bizonyult jobbnak. Mekkora ez a különbség? Egy pillanattal később elkezdett fékezés, vagy egy gyorsabb gázadás egy erősebb kanyar után… körülbelül ennyi.

Aki figyelemmel kísérte a hétvége eseményeit, láthatta, hogy Norbiék az utolsó szakaszon óriási hajrát indítottak, ám a lengyel kettős egy keveset mégis meg tudott tartani az előnyéből.

 A 11. Eger Rallye egy igazi sportélmény volt számunkra. A hétvégét nagyon pozitív érzésekkel zártuk, mert ilyen "meccsekre" számítottunk. Azt gondolom, hogy az ilyen "csatákban" fejlődik igazán egy sportember.- mondta Herczig Norbert. Nem vagyunk telhetetlenek, hiszen nekünk az elsődleges célunk a hazai bajnokságban való lehető legjobb szereplés, a nagy abszolút győzelem csupán ráadás lett volna. Annak viszont kimondottan örülök, hogy a fél éves kihagyás nem látszott meg rajtunk. Sikerült "átmentenünk" a tavalyi formánkat az idei évre. Gyakorlatilag ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk. Nem feledjük azonban, hogy most még csak a bajnokság első állomásán vagyunk túl, még hét forduló hátra van. Tény, hogy jól kezdtünk, ám erre a formára a következő versenyeken is szükségünk lesz ahhoz, hogy az idei évben is ott tudjunk lenni az élmezőnyben!

A Skoda Rally Team Hungária csapata az egri siker után már előre tekint, hiszen a csapatra még ebben a hónapban újabb feladat vár. Április 29-30-án kerül ugyanis megrendezésre az ORB következő állomása a 22. Miskolc Rallye.

 

Várunk benneteket Miskolcon is!

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés