Tovább az úton

2016-03-16

A tavaly nyáron megkezdett projektjét folytatja ebben az esztendőben a bajnoki címvédő páros. Herczig Norbert és Igor Bacigál a 2016-os rally bajnokság nyolc futamán az előző szezon második felében használt R5-ös ŠKODA Fabiával áll rajthoz az ORB versenyhétvégéin. Technikai oldalról sem lesz változás: továbbra is a Baumschlager Rally Racinggel működik együtt a ŠKODA Rally Team Hungária, a többéves gyümölcsöző kapcsolattól mindkét fél újabb és újabb sikereket remél.


-         Csupán egyetlen örömteli változásról számolhatok be, rövidesen egy új partner érkezését jelenthetjük be - mondta sejtelmesen Herczig Norbert. - A meglévő és az új támogatói kör pedig biztosítani tudja azt a hátteret, hogy ezzel a kiváló technikával a magyar bajnokságban végig ott legyünk a mezőnyben. Természetesen ezzel nem elégszünk meg, sikerre éhesen vágunk neki a szezonnak, nagyon szeretnénk a tavalyi eredményünket megismételni. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a hírek szerint futamonként legalább kilenc-tíz R5-ös autó indulása várható, de a nagy harc nekünk versenyzőknek, és a közönségnek egyaránt jót tesz majd.

A szezonnyitó előtti hetek már a lázas készülődéssel telnek a ŠKODA Rally Team Hungáriánál. Igaz, Norbiék semmit nem csinálnak másképp, mint korábban. Zajlanak az erőnléti edzések, a különféle állóképesség - és képességfejlesztő gyakorlatok. Ezzel tehát nem lesz semmilyen probléma Egerben, és egész biztos, hogy a versenyzés ízére is nagyon hamar rákapnak majd.

-         Ilyenkor már azt érzem, hogy bizseregnek az érzékeim, nagyon várom, hogy ismét beülhessek a versenyautóba - folytatta a bajnoki címvédő. - Hosszú idő telt el az utólsó futam óta, éppen időszerű, hogy megkezdődjön a bajnokság. Most úgy érzem, hogy a mögöttünk hagyott hónapokban nem rozsdásodtam be, de erre majd Egerben, az első néhány gyorsasági szakasz időeredménye ad hiteles választ. A szezonnyitóval kapcsolatban remek élményeim vannak, ugyanis amikor Egerben elindultam, célba is tudtam érni. Egy éve ráadásul megnyertük a versenyt, hasonlóan jó kezdést most is előre aláírnék.

Ha azonban ezt a közel egy hónapot nem tudjátok kivárni és már most szívesen találkoznátok velünk és a versenyautónkkal, a 2016. március 18-20. között megrendezésre kerülő Autó, Motor &Tuning Shown megtehetitek.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés