ŠKODA Rapidot nyerhet a család

2016-03-08

A ŠKODA immár negyedik éve partnere a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, melyet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) hirdetett meg a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. A vetélkedő fődíja egy ŠKODA Rapid Spaceback.

A "Közlekedik a család" rendezvénysorozat egyre népszerűbb, a tavalyi év sikerét jelzi, hogy több mint négyszáz család vett részt rajta. A legügyesebb család 2015-ben egy vadonatúj Skoda Fabia Combival lett gazdagabb.

"A rendezvény célja, hogy felhívja a gyalogosok, kerékpárosok, gépjárművezetők és természetesen az utasok figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Ha a gyerekek nevelése során a családban a biztonságos közlekedésre való felkészítés gyakran téma, bízhatunk abban, hogy a felnövő generációk egyre kevesebb közlekedési baleset részesei lesznek"- mondta a március 7-i sajtótájékoztatón Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára. "Mindezeken túl a verseny arra is jó, hogy hangsúlyozza a szülői példamutató magatartás fontosságát, valamint rávilágítson a család és a közösség nevelő erejére"- tette hozzá.

"Az autóinkat felkészítettük arra, hogy minimalizálják a baleseti kockázatot. A ŠKODA biztonságos autókat gyárt - ilyen a verseny fődíjaként felajánlott Skoda Rapid Spaceback modellünk is. Nagyon fontos számunkra, hogy az autósok épségben közlekedjenek az utakon és biztonságban megérkezzenek úti céljukhoz" - emelte ki Dalnoki Balázs ŠKODA márkaigazgató.

A területi versenyeket a fővárosi, illetve megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2016. április 23. és június 4. között. A rendezvények megszervezésében a területi Skoda márkakereskedések is részt vesznek. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket.

Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesíti. A területi versenyekről megyénként és a fővárosból egy-egy család jut az országos döntőbe, amelyet 2016. június 18-19-án tartják meg Budapesten.

Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Rapid Spaceback 1.2 TSI személygépkocsi. A Rapid Spaceback már alapáron kínál blokkolásgátlót és elektronikus menetstabilizálót, vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, övelőfeszítős biztonságai öveinek a hatékonyságát minden ülésen fejtámla javítja. Fáradtságérzékelővel és radaros automatikus koccanásgátlóval (Front Assist) is felszerelhető a tökéletes biztonság érdekében. A Skoda Rapid 2015-ben a második legnépszerűbb Skoda modell volt Magyarországon az Octavia után.

A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereket (gyerekeket) nevelnek. A vetélkedő két fordulóból áll: selejtezőből és döntőből. Az országos döntőn résztvevő minden család több értékes ajándékban, és a 2-20. helyezett család egy-egy hosszú hétvégére szóló magyarországi üdülésben részesül.

A területi versenyre kétféle módon lehet jelentkezni, a verseny honlapján (http://www.kozlekedikacsalad.hu) elektronikus úton, vagy a verseny napján személyesen a helyszínen. A családi vetélkedővel párhuzamosan (május 2. és június 5. között) ötfordulós online vetélkedő is zajlik, amelynek során fordulónként értékes ajándékcsomagot és üzemanyag-utalványt lehet nyerni. Az internetes játék fődíja egyhetes Skoda tesztvezetés egy tank üzemanyaggal.

 

Területi selejtezők helyszíne és időpontja:

 

2016. április 23.

Budapest:        Duna Autó Zrt. közreműködésével a Városligetben
Tatabánya:       Porsche Tatabánya
Szeged:           Porsche Szeged

2016. április 30.

Eger:                Sándor Autóház

 

2016. május 7.

Kaposvár:          Karg Mobil
Békéscsaba:      AutoMobil Körös
Salgótarján:        Auto Trade'91 Kft.
Székesfehérvár: Wolf Auto

2016. május 21.

Cegléd:            Ceglédi Autóház
Győr:               Porsche Győr
Miskolc:           Miskolci Autóház
Pécs:               Megyer Autócentrum
Szombathely:   Végh Autóház

2016. május 28.

Veszprém:        Auto Piedl
Szekszárd:       Alisca Autócentrum
Nyíregyháza:     Platán Autóház

 

2016. május 29.

Nyíregyháza:     Platán Autóház
Debrecen:        Full-Auto

 

2016. június 4.

Kecskemét:      Brill Kft.
Szolnok:           Juvenal Kft.
Zalaegerszeg:   Autó Fatér 

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés