Két rangos autóipari kitüntetés döntősei között a ŠKODA Superb

2016-02-15

- A ŠKODA Superb szerepel a 2016-os "Év Autója" ("Car of the Year 2016" - COTY) és a "Világ Év Autója" ("World Car of the Year 2016" - WCOTY) szavazás rövid listáján
- A ŠKODA zászlóshajója mély benyomást gyakorolt a zsűri tagjaira intenzív érzelmeket ébresztő formavilágával, térkínálatával és kiemelkedő műszaki megoldásaival
- Döntő szakaszához érkezett a legjobb autók kiválasztásának folyamata

Óriási siker az új ŠKODA Superb: a márka zászlóshajója felkerült a 2016-os "Év Autója" ("Car of the Year 2016" - COTY) és a "Világ Év Autója" ("World Car of the Year 2016" - WCOTY) szavazás rövid listájára is. Mindkét kitüntetést a legrangosabb díjak között tartják számon az autóiparban.

Kifejező formavilágával, egyedülálló műszaki megoldásaival és kategóriájának legtágasabb térkínálatával a ŠKODA teljesen megújult zászlóshajója új mércét állít szegmensében. Ezen felül a márka csúcsmodellje - egyre inkább a felső-középkategória legjobbjaihoz közeledve - új szintre lépett a biztonság, kényelem, összekapcsolhatóság és környezet tekintetében. Az új ŠKODA Superb tavaly június óta érhető el az európai piacokon, Kínában október óta vásárolhatják meg az ügyfelek, Indiában pedig most indul a modell értékesítése. A modell kombi változata 2015. szeptemberében érkezett a kereskedésekbe. Világszintű kiszállításai januárban 62,3 százalékkal nőttek, Nyugat-Európában pedig kiemelkedő, 104,5 százalékos bővülést könyvelhetett el a modell.

 

Döntő fázisába érkezett a legjobb autók utáni kutatás: az új ŠKODA Superb egyike annak a tíz döntős modellnek, amely esélyes a 2016-os "Világ Év Autója" ("World Car of the Year 2016" - WCOTY) díjra. A zsűrit az idei évben 23 ország 73 szakértő újságírója alkotja. A három legjobbat 2016. március elején, a Genfi Autószalonon nevezik meg. A kategóriák győzteseit pedig az áprilisi New York-i Nemzetközi Autószalonon (New York International Auto Show - NYIAS) hirdetik ki.

Megnevezték az "Év Autója" ("Car of the Year" - COTY) hét döntősét is. A zsűri a közelmúltban Európában bemutatott 35 modell közül választotta ki a kedvenceit. Az év legkiemelkedőbb újdonsága a 2016-os Genfi Autószalon nyitónapján veheti át az autóipar legrégebbi és legjelentősebb elismerését. A díjátadó előtt a 22 ország 58 szakújságírójából álló zsűri alapos teszteknek veti alá a hét döntőst. A vizsgálatok során a szakértők formaterv, innováció, minőség és ár-érték arány szerint vizsgálják a modelleket. A ŠKODA Superb az elmúlt hónapokban rengeteg pozitív visszajelzést kapott és számos értékes díjjal gazdagodott. Tavaly szeptemberben a ŠKODA zászlóshajója elnyerte a "Legjobbak legjobbja" ("Best of the best") kitüntető címet a 2015-ös Automotive Brand Contest formatervezési versenyen, ahol a sorozatgyártású autók között "Külső formatervezés" kategóriában diadalmaskodott. A kitüntető címről a Német Formatervezési Tanács döntött, amely a Superb precíz, kifejező és érzelemgazdag formavilágát díjazta. A brit "What Car?" magazin pedig a ŠKODA Superb Combi modellt jutalmazta a 2016-os év "Legjobb kombi modellje" ("Best Estate Car of 2016") címmel.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés