„Connected Car Award” elismeréssel díjazták a ŠKODA SmartGate szolgáltatást

2016-01-13

•    A ŠKODA innovatív SmartGate szolgáltatását "Pioneer-Award" díjjal jutalmazták
•    A SmartGate szolgáltatás lehetővé teszi a hozzáférést a jármű adataihoz és összeköttetést biztosít az okostelefonokhoz készült ŠKODA alkalmazások és a jármű között. A szolgáltatás kompatibilis Android, iOS és Windows Phone rendszerű készülékekkel is
•    A Connectivity a ŠKODA fejlődési stratégiájának egyik sarokköve


A ŠKODA innovatív SmartGate szolgáltatása elnyerte a "Connected Car Award 2015" díjat a "Pioneer-Award" kategóriában. A német AUTO BILD és COMPUTER BILD magazinok által kiosztott elismerést a cseh autómárka okos megoldása érdemelte ki, amely hálózatba kapcsolja a gyártó modelljeit a saját ŠKODA alkalmazásokkal. A SmartGate és SmartLink rendszerekkel intenzíven fejleszti a járműveihez elérhető connectivity-szolgáltatásait a ŠKODA

Immáron harmadik alkalommal ítélték oda a német AUTO BILD és COMPUTER BILD magazinok a "Connected Car Award" díjat, amellyel azokat az autógyártókat tüntetik ki, amelyek a legintelligensebb módon integrálják járműveikbe az okostelefonok, az internet és a navigációs rendszerek szolgáltatásait.

A Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show-n (CES) vehette át a ŠKODA az elismerést. "Nagyon örülünk annak, hogy SmartGate rendszerünk kapta meg a "Pioneer Award" díjat" - nyilatkozta Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke, majd hozzátette: " Az új modellgenerációkkal érkeztek meg a kínálatunkba a connectivity-szolgáltatások. A "Connected Car Award" kitüntetés is azt mutatja, hogy a hálózatba kapcsolt megoldásainkat kedvelik a vásárlók. A növekedési stratégiánk egyik sarokköve a következő években, hogy a Connected-Car-kínálatunkat gőzerővel bővítsük."

A SmartGate jelenleg a ŠKODA Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti és Superb modellekhez érhető el. Az innovatív rendszer és a hozzá tartozó alkalmazás segítségével összeköthetők az okostelefonok a járművel, és olyan hasznos információkat érhetünk el, mint az üzemanyag-fogyasztás vagy menetdinamikai- és szervizinformációk. A SmartLink egy további intelligens funkció: az okostelefonok alkalmazásait tükrözve megjeleníthetjük és használhatjuk azokat az autó infotainment rendszerének kijelzőjén.

A 2015 közepén piacra lépett ŠKODA Superb az autók hálózatba kapcsolása területén úttörő szerepet töltött be a ŠKODA-nál. A SmartLink (MirrorLink™/Apple CarPlay /Android Auto) szolgáltatáson keresztül az infotaintment-rendszert kényelmesen össze lehet kapcsolni az okostelefonokkal. A ŠKODA SmartGate funkción keresztül elérhetővé és sokrétűen felhasználhatóvá válnak a gépjárműhöz kapcsolodó adatok. Amennyiben rendelkezésre áll szélessávú mobilinternet (LTE) a Columbus infotainment-rendszer mobil hotspottá alakítja a  ŠKODA Superb-et. Egy további különlegesség a Columbus rendszerhez tervezett opcionális távvezérlés: vezeték nélküli hálózaton és a ŠKODA  App Media Command szolgáltatáson keresztül az infotainment rendszer felhasználói felületének részletei megjeleníthetők táblagépen vagy egy okostelefon képernyőjén.

A most "Pioneer-Award" díjjal kitüntetett SmartGate funkció számos hasznos felhasználási lehetőséggel nyűgöz le. Mintegy 40 különböző paraméter olvasható ki az aktuális gépjárműre vonatkozóan. Olyan hasznos információkhoz juthat a felhasználó a SmartGate szolgáltatást használva, mint az üzemanyag-fogyasztás vagy a sebességadatok. Az átlagfogyasztás, az üzemeltetési költségek és további információk a ŠKODA Drive App alkalmazáson keresztül jeleníthetők meg. Ezeken túlmenően a bejárt útvonalat meg tudja tekinteni a felhasználó egy térképen és elmentheti a ŠKODA Drive Portal-on. Itt adott a lehetőség az adataink kezelésére, továbbá, hogy hasznos statisztikákat és grafikákat használhassunk, és mindezt megoszthatjuk az ismert social media felületeken.

A SmartGate alkalmazások elérhetők és ingyenesen letölthetők az Apple Store, Google Play és Windows Store internetes áruházakból.    

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés