A ŠKODA termelésének középpontja: 12 millió autót állítottak elő a Mladá Boleslav-i üzemben

2015-12-02

› Mérföldkő: 1905 óta 12 millió jármű készült a ŠKODA fő gyártó üzemében
› Széles termékpaletta: Hatféle ŠKODA modell gördül le Mladá Boleslav szalagjairól
› Munkahelyek: A ŠKODA üzemében mintegy 15 000 ember dolgozik
› Beruházás: Csak 2010 óta másfél milliárd eurós beruházással fejlesztették a telephelyet; és további 86 millió euróba kerül a 2017-re tervezett új présüzem
› Hagyomány: a ŠKODA AUTO történelme mélyen gyökerezik a Mladá Boleslav-i gyártelepben

Új mérföldkőhöz érkezett a ŠKODA AUTO: A cég Mladá Boleslavban található fő gyártó telephelye 1905 óta 12 millió autót állított elő. Jelenleg hatféle ŠKODA modell kerül ki ennek az üzemnek a gyártó szalagjairól: az Octavia, az Octavia Combi, a Fabia, a Fabia Combi, a Rapid valamint a Rapid Spaceback. A ŠKODA az elmúlt néhány év során jelentős beruházásokkal modernizálta és bővítette üzemét, ami szintén a modellkampány része volt. A ŠKODA új présüzemet is épít a telephelyen, ami 2017-ig további 86 millió euró befektetését jelenti a beruházásba.

A "ŠKODA szíve Mladá Boleslavban dobog."- jelenti ki a ŠKODA termelési igazgatója, Michael Oeljeklaus. "Ami 120 évvel ezelőtt itt mint Laurin és Klement aprócska kerékpárgyára indult, időközben az autóipar egyik legfejlettebb, leghatalmasabb és legnagyobb tekintélynek örvendő termelő üzemévé vált. A 12 millió jármű gyártása az erő bizonyítéka és a helyi csapat kiváló szakértelmét dicséri. Az elkövetkező években még tovább szeretnénk fejleszteni a Mladá Boleslav-i üzemet."

Mladá Boleslav a ŠKODA nemzetközi termelői hálózatának a központi pillére. A szerte a világban eleddig legyártott összes ŠKODA gépjármű több mint 50 százaléka származik erről a gyártási helyszínről. A telephely komoly és átfogó átalakuláson ment keresztül, különösen amióta a márka 1991-ben egyesítette erőit a Volkswagen Csoporttal. Azóta ezen a helyen 7,8 millió jármű készült el, amelyből majdnem 3,3 millió a Fabia, körülbelül 2,8 millió az Octavia és több mint 309 000 a Rapid.

A Mladá Boleslav-i üzem kulcsfontosságú szerepet játszik a ŠKODA jelenlegi modelloffenzívájában. A létesítmény történelmének egyik legátfogóbb korszerűsítési és bővítési projektjét hajtották végre azt megelőzően, hogy 2012-től megkezdődött az Octavia/Octavia Combi, Rapid/Rapid Spaceback és Fabia/Fabia Combi modellek sorozatgyártása. Az I-es gyártósor kapacitása napi 800-ról 1200 járműre nőtt. Ezenkívül a karosszériagyártó üzemet korszerűsítették és kibővítették, míg a fényezőüzemet teljesen automatizálták. 2013-ban üzembe helyeztek egy új, különösen környezetkímélő présüzemi gyártósort. Továbbá 2017 elején megkezdi működését egy újabb présüzemi gyártósor.

A Mladá Boleslavban a Václav Klement úton található ŠKODA gyár példaértékű üzem. Itt rejlik a cseh gyártó 120 éve tartó sikerének titka.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés