Vrchlabí ŠKODA üzeme az „Év gyára”

2015-11-16

›    Kiváló eredmény: győzelem a "Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín" kategóriában
›    A Produktion magazin és az A.T. Kearney vállalati tanácsadó cég tekintélyes díjai
›    High-tech üzem: 210 millió euró a DQ 200 sebességváltó gyártására Vrchlabíban
›    Növekedés: napi 2000 váltóműre bővített gyártókapacitás
›    Siker: már 910 ezer DQ 200 sebességváltó készült Vrchlabíban

A ŠKODA Vrchlabíban működő létesítménye a "Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín" kategóriában elnyerte az "Év Gyára 2015/Global Excellence in Operations (GEO)" díját. A ŠKODA 2012 óta készíti Vrchlabíban a korszerű DQ 200 kettős tengelykapcsolós sebességváltót (DSG). Az "Év Gyára" az európai feldolgozóipar legtekintélyesebb elismerései közé tartozik, amelyet 1992 óta a Produktion szakmai magazin és az A.T. Kearney vállalati tanácsadó cég szakértői ítélnek oda.

Az értékelés az értéknövelés, az ügyfél-elégedettség, a minőség, a fejlesztés és a gazdaságosság szempontjai alapján zajlik. A szakmai zsűri az idén a "Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín" kategória első helyezésével ismerte el a ŠKODA Vrchlabíban termelő gyárának a jármű-összeszereléstől egészen a korszerű sebességváltókat előállító üzemig ívelő fejlődését. A Vrchlabíban készülő, hétfokozatú DQ 200 kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) a ŠKODA, valamint a Volkswagen Csoport további márkáinak modelljeibe kerül, s az autóipar leginnovatívabb váltóműveinek egyike.

"Nagy örömmel tölt el minket, hogy Vrchlabíban működő gyárunk elnyerte az 'Év Gyára 2015' díjat" - hangsúlyozta Michael Oeljeklaus a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja. "A vállalat, a dolgozók és a szakszervezetek közös erőfeszítésével Vrchlabí gyárát a sebességváltók előállításának igazi high-tech helyszínévé sikerült fejlesztenünk az elmúlt évek során. A "Kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín" kategóriában elért első helyünk nagyszerű elismerés, amely nagyrészt a helybéli dolgozói gárdának köszönhető, akik nagy szakértelemmel, elkötelezettséggel és rugalmassággal vettek rész e fejlesztések megvalósításában. A DSG váltóművek gyártásával e termelési helyszín mára jelentősen megerősítette pozícióját és kiváló jövőbeli perspektívákkal rendelkezik" - folytatta Oeljeklaus.

Vrchlabí 2011 elején nyerte el a Volkswagen Csoporttól a DQ 200 sebességváltók gyártásának feladatát, s 2012 októberében már el is készült az első példány. A ŠKODA a Volkswagen Csoporttal közösen napjainkig mintegy 210 millió eurót invesztált e korszerű kettős tengelykapcsolós sebességváltó előállításába. Ennek nagy részét műszaki berendezésekre, valamint olyan további beruházásokra fordították, mint például a sebességváltó-gyártás oktatási központja, a logisztikai részleg, a mérési központ, a laboratóriumok és a minőségellenőrzési centrum. Mintegy 27 millió euró értékben húztak fel új épületeket, illetve korszerűsítették a meglévő létesítményeket.

A ŠKODA pillanatnyilag e termelési helyszíne kapacitásának bővítésén dolgozik, amit márciusra a jelenlegi 1500-ról napi 2000 darab DQ 200 sebességváltóra kíván növelni. Erre további mintegy 25 millió eurót fordít a cseh gyártó. A napi termelési volument még 2014-ben emelték napi 1000-ről 1500 DSG váltóműre.

Napjainkig nagyjából 910 ezer DQ 200 sebességváltó készült Vrchlabíban, mintegy ezer dolgozó közreműködésével. A ŠKODA ezzel a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb munkáltatója. Az idei év elején a vállalat a Vrchlabí környékének fejlődéséhez a "Česká inovace" ("Cseh Innováció") verseny keretében tanúsított társadalmi szintű hozzájárulásáért részesült elismerésben.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés