ŠKODA bajnoki köszöntő jótékonysági programmal

2015-11-12

Sikeres évadot zárt a ŠKODA Rally Team Hungaria (ŠRTH), ugyanis a csapatukban versenyző Herczig Norbert-Igor Bacigál páros idén felért a csúcsra, és megszerezte a rallye évad abszolút magyar bajnoki címét. Ennek örömére a ŠKODA november 5-én jótékonysággal egybekötött ünnepség keretében köszöntötte a bajnokokat.

A sikeres évzárás után a magyar bajnok Skodás pilóta úgy döntött, hogy felajánlást tesz egy jó ügy érdekében, és adományozás keretében sorsolásra bocsátotta bajnoki sisakját. Az adakozásra az "adjukossze.hu" weboldalon volt lehetőség egészen a rendezvény napján délután 17 óráig, vagyis a bajnokavató ünnepségig, amikor a sisakot kisorsolták az adományozók között.

Az ŠRTH-t támogató ŠKODA Magyarország is a nemes gesztus mellé állt, és 500.000 forinttal egészítette ki a felajánlásokat. A közösen gyűjtött összeget a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány részére ajánlották fel. Az öt legnagyobb összeget felajánló különleges jutalomban is részesült, mert részt vehetnek a 2016-os rally szezon első Fabia R5 tesztjén, és kipróbálhatják a versenyautót Herczig Norbert mellett, a navigátori ülésében.

A bajnokavató ünnepségen a Herczig-Bacigál páros, valamint a rally csapat köszöntése nyitotta az estét, majd ezután következett az adományok összesítése és a sorsolás. A rajongók a ŠKODA támogatásával összesen 1.031.000 forintot gyűjtöttek össze e nemes célra, amit a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány nevében Smrcz Ervin kuratóriumi elnök vett át a következő szavak kíséretében: "Hatalmas segítség ez az egész kórház és betegeink számára. A most összegyűlt összeggel egy újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy megépítsük az új MRI készülék befogadására alkalmas épületet, aminek segítségével még több beteg gyereken tudunk segíteni."

Dalnoki Balázs, a ŠKODA Magyaroszág márkaigazgatója elmondta, hogy a ŠKODA 120 éves története teljesen egybefort a rally sporttal, ahogy ezt számos komoly siker is mutatja. A Tour de France és a jégkorong mellett ugyanis a motorsport a harmadik terület, ahol a márka komoly támogatóként van jelen, hiszen itt tudják a legjobban hasznosítani műszaki tudásukat. Az esemény zárásaként a márkavezető további támogatásáról biztosította a bajnok párost.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés