Nagysikerű kompakt SUV-modell – Kvasinyban elkészült az 500 ezredik ŠKODA Yeti

2015-11-02

›    Sikermodell: a ŠKODA Yeti az egyik legkedveltebb kompakt SUV-modell
›    Sokoldalú: két verzió, első- és összkerékhajtás, Monte Carlo változat
›    Globális siker: a ŠKODA Yeti Európában, Kínában, Oroszországban és Indiában is készül

Kvasiny ŠKODA gyárában október végén az 500 ezredik ŠKODA Yeti is legördült a szerelőszalagról. A jubileumi példány egy latinvörös ŠKODA Yeti Monte Carlo. A ŠKODA Yeti világszerte az egyik legnépszerűbb kompakt SUV-modell (Sport Utility Vehicle).

"A félmillió legyártott ŠKODA Yeti újabb mérföldkő Kvasiny gyárának történetében" - emelte ki Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja. "A Yeti már piaci bevezetése óta igen népszerű Európa és a világ piacain. E sikert nem utolsósorban a Kvasinyban dolgozóknak is köszönhetjük, akik magas színvonalú műszaki tudás és know-how birtokában, nagy elkötelezettséggel vívták ki e termelési helyszín kiváló hírnevét. Az elkövetkező évek során tovább kívánjuk bővíteni e gyárunk termelési volumenét, amelyben a SUV-modellek gyártása is fontos szerephez jut" - folytatta Oeljeklaus.

A cseh gyártó ŠKODA Yeti családjával jelent meg még 2009-ben a kompakt SUV-modellek kategóriájában, amely hamarosan e piaci szegmens egyik legnépszerűbb tagjává lépett elő.

2013-as teljes körű átdolgozását követően a ŠKODA Yeti két egyéni stílusú változatban szerepel a kínálatban: a tetszetős megjelenésű ŠKODA Yeti inkább a nagyvárosok, míg a ŠKODA Yeti Outdoor a terepes kalandozások világában mozog otthonosan. Mindkét kivitelt kifejező dizájn, felfrissített utastér, vonzó "Simply Clever" ötletek, a legmagasabb fokú funkcionalitás, valamint motor/sebességváltó kombinációk bővített kínálata jellemzi.

A Yeti mindkét változata egyaránt rendelhető első- és összkerékhajtással. A korszerű 4x4-es hajtásrendszer kiemelkedő terepes képességekkel bizonyul meggyőzőnek, sokrétű előnyeit a Yeti jól ismert erényeivel ötvözve. Kimondottan sportos kivitelként 2014 óta egészíti ki a palettát a ŠKODA Yeti Monte Carlo.

A Kvasinyban folyó termelés mellett a ŠKODA Yetit Kínában és Oroszországban is gyártják, Kínában - a helyi piac számára hosszított kivitelben - a Shanghai Volkswagen partnerrel közösen. Oroszországban a Yeti a helyi GAZ Csoporttal együttműködésben Nyizsnyij Novgorodban gördül le szerelőszalagról.

Kvasiny a ŠKODA csehországi termelési helyszíneinek egyike, ahol a ŠKODA Yeti mellett jelenleg a ŠKODA Superb és Superb Combi modelljei születnek. 2014 során összesen 166 200 járművet gyártottak Kvasiny üzemében, amely jelenleg 4500 dolgozónak ad munkát, s ezzel Hradec Králové régiójának egyik legnagyobb ipari munkáltatója. Az immár 81 esztendős gyárban 1947 óta készülnek a ŠKODA járművei.

Napjainkban története legnagyobb szabású korszerűsítése és bővítése zajlik Kvasiny gyárában. Ennek keretében a kelet-csehországi komplexum termelőkapacitása akár évi 280 ezer járműre nő az elkövetkező évek során, s a tervekben mintegy 1300 új munkahely szerepel. A ŠKODA összesen nagyjából hétmilliárd cseh korona értékben kíván beruházni Kvasinyban.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés