Változások a ŠKODA AUTO igazgatótanácsában

2017-09-06

Alain Favey lesz az új értékesítésért és a marketingért felelős igazgatósági tag, és Werner Eichhorn pedig új szerepet kap a Volkswagen Csoportban.

2017 szeptember 1-jétől  Alain Favey (50) a ŠKODA csapatát fogja erősíteni, mint értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tag. Elődje, Werner Eichhorn (54) pedig hasonló körben fog dolgozni, értékesítési és marketing vezetőként a Volkswagen észak-amerikai régióban.

Alain Favey közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi autóiparban. A Citroënnél kezdte a pályafutását 1989-ben, ahol már ügyvezető igazgatóként kísérte figyelemmel az európai piacot. 2009-ben csatlakozott a Volkswagen csapatához az európai értékesítés vezetőjeként, majd pedig a Porsche Holding Salzburg vezérigazgatója lett 2012-ben.

"Alain Favey kiválóan ismeri a nemzetközi autóipart és rengeteg évnyi tapasztalattal gazdagítja a ŠKODA-t az értékesítési és marketing területeken. Vele a fedélzeten biztos vagyok benne, hogy az eddigieknél is sokkal hatékonyabban növelhetjük a márkánk ismertségét" - mondta a ŠKODA vezérigazgatója, Bernhard Maier.

Werner Eichhorn 2012 szeptember 1-jén lett a ŠKODA értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tagja, és az 5 év alatt, amit hivatalában eltöltött, jelentősen növelte a ŠKODA termékeinek eladásait és a márka hírnevét is tovább népszerűsítette.

"Szeretnénk köszönetet mondani Werner Eichhornnak a rengeteg sikeres erőfeszítéséért, amit a ŠKODA márkáért tett. Hivatala alatt láthatóan erősítette a márka jelenlétét a nemzetközi piacokon is" - tette hozzá Maier.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés