Megvan a Közlekedik a család nyertese

2017-06-22

Hatodik alkalommal rendezte meg az ORFK, Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedik a család nevű vetélkedőt, ami 19 megyében hívja fel a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, a gyerekek pedig 6 és 17 év között vannak.

A verseny két fordulóból állt, egy selejtezőből, majd egy döntőből. Összesen 1000 család vett részt a megmérettetésen, amit húsz különböző helyszínen rendeztek meg. Az internetes játékokon pedig mindenki részt vehetett, így az 5 fordulóban összesen 1784 ember játszott. A döntő sem egy helyszínen zajlott, hanem 5 különböző helyen, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni. Bicskén autós, Tatabányán kerékpáros ügyességi feladatokat hajtottak végre, Kocs községben járműszerelvénnyel teljesítették a kihívásokat, míg Tatán, az Öreg-tónál elsősegély-nyújtásban mérték össze tudásukat a családok.

Az országos verseny fődíját, egy megújult ŠKODA Rapid Spaceback típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. közösen ajánlotta fel. A döntő és a díjátadás június 13-án zajlott le, a legszerencsésebb család pedig a Zala megyei Offner család volt, akik megkaphatták az ország első megújult Rapid Spaceback-ét.  A modell már alapáron kínál blokkolásgátlót és elektronikus menetstabilizálót (vontatmánystabilizálóval), vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, akárcsak a gumiabroncsok légnyomásának folyamatos ellenőrzését. A fődíj bőr kormánykerékkel, fűthető első ülésekkel, érintőképernyős Swing rádióval, hátsó parkolóradarral, Climatic klímaberendezéssel és 15"-os könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés