ŠKODA SUPERB új felszereltségekkel a még nagyobb kényelem és biztonság érdekében

2017-06-07

A ŠKODA továbbfejleszti autókínálata zászlóshajóját. 2017. május végétől a ŠKODA SUPERB és ŠKODA SUPERB COMBI modelleket egy sor újdonsággal szerelik fel. Ilyen például a biztonságot fokozó automatikus vészhívás, amit további kényelmi és connectivity megoldások egészítenek ki.

Care Connect automatikus vészhívással

Az új modellévvel a ŠKODA SUPERB limuzin és ŠKODA SUPERB COMBI modelleket az alapfelszereltség részeként Care Connect rendszerrel szállítja a gyár az Ambition felszereltségi szinttől kezdve - a hozzájuk rendelt infotainment rendszer típusától függetlenül.

A Care Connect legfontosabb funkciója az automatikus vészhívás, ami egy baleset után önmagától aktiválódik, ha a szabályzó rendszerét behatás éri. A jármű hang és adatkapcsolatot létesít a segélyhívó diszpécserközpontjával, és továbbítja a szükséges adatokat. A segélyhívás manuálisan is kezdeményezhető a tetőpanelen elhelyezett gomb segítségével.

Emellett a jármű távoli elérése immár a ŠKODA Connect applikáción keresztül is megvalósítható. Az okostelefon informálja a sofőrt egyebek mellett arról, hogy az ablakok és az ajtók zárva vannak-e, vagy, hogy lekapcsolta-e a fényszórót. A parkoló helyzet funkció megmutatja, pontosan hol áll a jármű, a "Honk & Flash" funkció pedig a kürt és a vészvillogó aktiválásával könnyíti meg, hogy rátaláljon autójára a tulajdonos.

Infotainment: 9,2 colos kijelző üveg dizájnnal és SmartLink+ rendszer

Számos funkció érhető már el a ŠKODA SUPERB optimalizált infotainment rendszerével. A Columbus navigációs rendszer kijelzője 8-ról 9,2 colosra, a Swing rendszeré pedig 5-ről 6,5 colosra nőtt. Emellett üveg dizájn javítja tovább a nagy felbontású kijelzők képét.

A SmartLink+ rendszerrel a fedélzeten a ŠKODA SUPERB most további hálózati együttműködésre ad lehetőséget az autó és az okostelefon között. A SmartLink+ navigációs, infotainment és kommunikációs alkalmazásokat hív le a telefonból az autóba, emellett a járműből adatokat is továbbít a telefonba kiértékelésre.

Vezetői segédrendszerek:

A ŠKODA SUPERB segít megelőzni a koccanásokat parkolás közben. Ezt  parkolóradarok és a kiterjesztett Manouver Assist funkció biztosítja, amely emellett a jármű előtt álló akadályokat is érzékeli. A rendszer nemcsak optikai és hanghatásokkal figyelmezteti a sofőrt, de szükség esetén a fékeket is aktiválja.

Masszázsfunkció a vezetőülésben

Annak érdekében, hogy a ŠKODA SUPERB még kényelmesebb lehessen az egész család számára, az autót új eszközökkel szerelték fel. A vezetőülés rendelhető masszázsfunkciója, amely többek közt elektronikusan állítható, szellőztető és memóriafunkcióval is rendelkezik, nagyobb kényelmet biztosít a hosszú utakon. Az utasok egymás közti kommunikációján is javítottak a Digital Voice Enhancement rendszerrel, ami az utastérben elhelyezett mikrofon segítségével az elől ülők hangját felerősítve továbbítja a hátsó ülések felé.

A 19 colos, könnyűfém Acamar keréktárcsák új dizájnja hangsúlyozza a cseh gyár topmodelljének elegáns megjelenését. Emellett, a továbbfejlesztett ŠKODA SUPERB az év későbbi szakaszától egy Velvet vörös fantázianevű új metálfényezéssel is rendelhető lesz.

Az L&K felszereltségnél fekete tetőkárpit, az autó sárvédőelemeire és ajtóira pedig krómcsíkok kérhetők, amivel a megújult ŠKODA zászlóshajó csúcsváltozata még lenyűgözőbb hatást gyakorol 2017 május végétől.

 

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés